fb
Damespraatjes Damespraatjes

De schoonmoeder van Christine praat mond voorbij: “Had het zelf tegen mijn ouders willen vertellen”

zelf ouders vertellen

De band tussen schoondochter en schoonmoeder gaat niet altijd over rozen. En hoewel je natuurlijk met jouw partner gaat om hem en niet om zijn moeder, kan het best frustrerend zijn als jouw contact met haar stroef verloopt. Bij kleine irritaties tel je tot tien en bewaar je de vrede, maar wat als ze écht een grens overgaat? Het gebeurde bij Christine, wiens schoonmoeder tegen iedereen vertelde over de zwangerschap van haar zoon en schoondochter. 

Vol liefde

“Laat ik vooropstellen dat ik veel respect heb voor mijn schoonmoeder. De vrouw heeft haar hele leven hard gewerkt, in haar eentje vier kinderen grootgebracht en altijd voor alles en iedereen klaargestaan. Ze is een schat die het liefste iedereen blij en tevreden ziet. Mijn man en zijn broers spreken vol liefde over haar en ze komt dan ook vaak bij ons over de vloer”, vertelt Christine.

Zichzelf binnenlaten

De moeder van Nils woont een paar huizen verderop en heeft de sleutel van Nils en Christine. “Bloedirritant, want ze komt geregeld onaangekondigd binnen. Natuurlijk is ze van harte welkom, maar ik vind het wel prettig als ze dit vooraf even aankondigt. Als ze alleen al zou aanbellen, in plaats van zichzelf binnen te laten, zou ik al helemaal akkoord zijn.”

Zwangerschapstest

Het onaangekondigd binnenlopen is niet alleen irritant; het zorgt ook nog eens voor heel wat ongemakkelijke situaties. “Zo betrapte ze ons eens toen we een ‘avontuurtje’ op de keukentafel hadden en liep ze laatst binnen terwijl ik net met een zwangerschapstest in mijn handen stond. In plaats van weglopen en doen alsof ze niks heeft gezien, bemoeit ze zich er dan direct mee. Zo ook tijdens de zwangerschapstest.”

Goed nieuws

Net op het moment dat haar schoonmoeder binnenstapt, verschijnen er twee streepjes op de test. “Aan mijn gezicht zag ze dat het raak was en gaf me meteen een dikke knuffel. ‘Hier heb ik zo naar uitgekeken. Ik kan niet wachten om dit tegen iedereen te vertellen!’, riep ze. We hebben elkaar geknuffeld, gezellig koffie gedronken en een klein feestje gevierd. Toen Nils thuis  kwam uit zijn werk, was ze er nog. ‘Ik word oma!’, zei ze meteen. Ik heb Nils het goede nieuws dus niet zelf kunnen vertellen.”

Niet vertellen

Christine baalt ervan dat haar schoonmoeder dit moment van haar heeft afgepakt en maakt het meteen bespreekbaar. “Ik heb tegen haar gezegd dat ik het leuk vind dat ze zo blij is, maar dat ik niet wil dat zij het nieuws tegen mensen vertelt. En al helemaal niet voordat wij zelf weten dat alles goed is. De moeder van Nils knikt en praat er snel overheen met bakerpraatjes en borstvoedingstips.”

Grote teddybeer

Nils en Christine spreken af om dat weekend naar de ouders van Christine te gaan om het mooie nieuws persoonlijk te vertellen. “Maar dit is niet gelukt… De volgende ochtend stond mijn moeder bij ons voor de deur met een grote teddybeer en een bos bloemen. ‘Gefeliciteerd, ik hoorde het mooie nieuws van de moeder van Nils. Ze belde mij gisteren om het te vertellen!’, zei ze.” Christine weet niet wat ze hoort en voelt een heleboel woede naar boven komen.

Gewoon enthousiast

Die avond vertelt Christine huilend tegen Nils wat zijn moeder heeft gedaan. “Ze heeft zowel mij als mijn moeder dit bijzondere moment ontnomen. Ik vergeef het haar nooit!”, zei Christine tegen Nils. Nils snapt de woede van Christine, maar vindt ook dat Christine moet begrijpen dat zijn moeder gewoon enthousiast is. “Dat vind ik zo lastig! Waarom moet ík begrip opbrengen voor haar, terwijl zij mijn verzoek het nieuws nog even voor zich te houden zo naast zich neerlegt?”

Geen excuses

Het incident is inmiddels twee maanden geleden, naar Christine is nog steeds kwaad. “Ik heb erover geprobeerd te praten met Nils en zijn moeder, maar allebei gooien ze het gewoon op groot enthousiasme. Ze heeft niet eens haar excuses aangeboden en dat vind ik heel lastig. Hoe kan ik haar dit ooit vergeven als zij niet toegeeft dat ze fout zat?”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

Foto door cottonbro studio: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/vrouw-in-witte-tanktop-zittend-op-een-witte-stoel-5853056/

Waargebeurd: Nance (33) wordt gechanteerd door haar bloedeigen zus

gechanteerd door zus

Van je familie moet je het maar hebben. Nance kan daarover meepraten. Ze kreeg vijf jaar geleden een verhouding met haar neef. Haar zus kwam daar achter en sindsdien chanteert zij Nance. “Ik ben de wanhoop nabij, want als ik niet doe wat ze zegt, dreigt ze het tegen mijn ouders en de rest van de familie te vertellen. Daar zit ik niet op te wachten…. Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Fiene -

Dit verhaal is vaker voorbij gekomen en veel mensen hebben al tips gegeven.. net als de vorige verhalen.

Reageer ook