fb
Damespraatjes Damespraatjes

Poepdokter Nienke: ‘Ben jij gezond van mond tot kont?”

Poepen. We doen het allemaal. De een gaat vrolijk elke dag, soms wel twee keer, de ander gaat één keer in de week. De een poept wanneer ‘ie moet, en als dat op het werk is dan is dat maar zo, de ander kan het alleen maar thuis, op zijn eigen vertrouwde wc.

De kans dat je iemand tegenkomt die vraagt: “Zo, en hoe gaat het met jouw drollen”, is vrij klein, maar bestaat wel. Nienke Tode-Gottenbos, schrijfster van het boek De Poepdokter. Gezond van mond tot kont, is iemand die deze vraag met een gerust hart kan stellen. Haar boek werd onlangs in Hilversum gepresenteerd.

De uitgeefster van het boek, Bianca Krijnen-Splint ontdekte Nienke tijdens haar vakantie. “Ik was op vakantie en net als zoveel anderen, kon ik daar niet naar de wc. Heel vervelend.” Bianca zocht op Google en kwam op de pagina De groene vrouw terecht, de site van poepdokter Nienke. De uitgeefster had veel baat bij de tips die erop stonden en vond dat deze tips de wereld in moesten omdat ze ervan overtuigd was dat anderen daar ook bij gebaat zouden zijn.

Lees ook: 5 tips voor mensen die niet op openbare toiletten durven te poepen

Het contact tussen de dames kwam tot stand en binnen no-time schreef Nienke het boek. In een hutje in Oostenrijk. Alleen maar schrijven schrijven schrijven. Vrijdag 1 april lag het manuscript op het bureau van Bianca. “Bij mij gaat nooit iets normaal”, schatert Nienke.

Broodje poep

En nog geen vier weken later wordt het boek gepresenteerd. Het eerste exemplaar is voor Edwin Rutten die als Ome Willem niet vies was van een broodje poep.

Een boek vol tips. Een boek waarin Nienke de lezer helpt beter te eten. Gezondere keuzes te maken en tips geeft hoe je gezonder kunt leven. Zodat de darmflora alles krijgt wat ie nodig heeft. Het resultaat? Minder darmklachten. Een betere spijsvertering en meer energie.

Ontbijt weetjes

Zo heeft Nienke een verrassende kijk op het ontbijt. Zij vindt dat je een ontbijt niet moet overslaan, maar het tijdstip is niet van belang. Ontbijt je graag om zeven uur? Doen! Krijg je rond die tijd geen hap door je keel, maar om tien uur wel? Dan ontbijt je om tien uur. Tips voor niet-ontbijters geeft Nienke ook.

1. Zorg dat het eerste dat je in je mond stopt gezond is

2. Eet als je honger hebt

3. Zorg dat de rest van je eetpatroon in orde is

4. Ontbijt niet met koffie

5. Als je suf wordt van niet ontbijten, dan is er werk aan de winkel

De Poepdokter. Gezond van mond tot kont. Volgens mij is het een prima idee als elk huishouden dit boek op de plank heeft staan. Of op de wc heeft liggen…

Bestel dit boek op Bol.com

Karin van Leeuwen (43 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

elly -

ik had vraag zag jou bij huberto tan ik had vraag over ziekte van chron heb jij voor mij ook tips daar over gr elly

Reageer ook