fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips voor mensen die niet op openbare toiletten durven te poepen

Uit onderzoek van de Maag Lever Darmstichting blijkt dat 90 procent van de mensen hun wc-bezoek weleens uitstelt omdat ze liever niet op een openbaar toilet poepen. Ik kan je vertellen: ik hoor bij deze 90 procent. Poepen op werk, in een restaurant of bij vreemden thuis doe ik nooit. Ik weet natuurlijk dat je hier wel gewoon mag poepen en dat je het eigenlijk ook gewoon zou moeten doen, maar ik heb echt een soort poep-angst. Dat ik niet de enige ben met deze angst, blijkt wel uit de onderzoekscijfers. En dus ging ik op zoek naar tips van mensen die wél in het openbaar durven poepen. Hopelijk hebben jullie er wat aan! Ikzelf vind het nog altijd doodeng… 

1. Zorg ervoor dat je altijd iets van deo of parfum bij je hebt. Wanneer je dan een grote boodschap hebt gedaan kan je wat deo spuiten om te zorgen dat het niet stinkt.

2. Vermijd sigaretten en koffie wanneer je op een plek bent waar je echt niet wil poepen. Deze middelen hebben een stimulerend effect op je darmen en zorgen er dus voor dat je snel moet.

3. Leg wc-papier in de pot om plonsen te voorkomen. Als er iemand in het hokje naast je zit of voor de deur staat te wachten, hoor zo niet dat je poep in de wc valt. Ook voorkomt het bruine strepen.

4. Zoek een rustig toilet op waar (bijna) nooit iemand komt. In een uithoek van het kantoor bijvoorbeeld. Hier kan je dan wat rustiger zitten en is de kans dat je gestoord wordt kleiner.

5. Bedenk je dat iedereen poept, dat het bij niemand lekker ruikt en je dus niks hebt om je voor te schamen.

Hopelijk werken deze tips voor jou! Ondanks deze tips vind ik het nog steeds vreselijk… Als je zelf nog goede tips hebt, dan horen we dat natuurlijk graag!

3 reacties

Gerard -

Goede tip voor poepen op de wc,
Neem Fresh! mee in je handtas. Nieuw product dat met meer dan 300 sprays je afhelpt van je angst. Nooit meer bang naar het toilet! Makeert niet maar haalt nare lucht echt weg. Als jij van de wc af gaat… de volgende weet niet wat je hebt “gedaan”. Echt een aanrader. Net op de markt en n u in de pilotflacon verkrijgbaar. Is online verkrijgbaar via je brievenbus bezorgt! ( voordelig!)

Karina -

Het ‘fresh!’ spreekt mij wel aan, maar echt vinden kan ik het niet. Wel deodorant van chrystal fresh maar gaat dat om hetzelfde? Dat lijkt mij niet door een brievenbus te passen als ik het zou bestellen.
Graag krijg ik wat meer info hierover

Nynke -

Onder kopje 1, neem V.I.Poo mee!! Het helpt écht!!

Reageer ook