fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat moet je doen als je kind wordt vermist? Hier 5 tips!

Hoe heftig is het als je kind wordt vermist! Iedere ouder kan zich wel een moment voor de geest halen dat je je kind heel even uit het oog verliest en dat de schrik je om het hart slaat.

Het aantal vermiste kinderen in Nederland is in de afgelopen fors gestegen. Dat is natuurlijk slecht nieuws. Het goede nieuws is dat er ook heel veel kinderen worden teruggevonden. Hieronder geven we wat tips voor als je kind vermist wordt.

5 tips om je kind snel terug te vinden

1. Blijf kalm en houd je hoofd erbij.

2. Ga eerst op de gevaarlijkste plekken in je directe omgeving kijken, bijvoorbeeld de vijver of een drukke weg.

3. Kleine kinderen kunnen zich verstoppen en dan in slaap vallen, kijk dus zeker ook op de verstopplekjes.

4. Roep hulp in van vrienden, familie en buurtgenoten.

5. Heb je dit allemaal gedaan en je kind niet gevonden: bel dan de politie. Zij zullen je om een recente foto vragen en een omschrijving van je kind is hierbij heel belangrijk en wat het die dag voor kleding droeg. Vermeld ook speciale kenmerken van je zoon of dochter en bijvoorbeeld medische aandoeningen. Maak ook een lijstje met veel bezochte plaatsen en favoriete vriendjes en vriendinnetjes voor de politie. Verder kunnen gsm’s, smsjes, appjes en agenda’s of dagboeken aanknopingspunten bevatten voor de verblijfplaats van het spoorloze kind.

Strand

Raak je je kind op het strand kwijt? Je kindje zal vermoedelijk nooit tegen de wind inlopen, maar aan het spelen zijn met de wind in zijn rug.

In het filmpje hieronder vind je alle tips nog even terug.

Wat kun je doen om te voorkomen dat je kind vermist raakt?

We kwamen een super goed initiatief tegen van Rob Ullrich. Een paar jaar geelden raakte hij zijn dochtertje kwijt, vond haar ook weer terug, maar wilde dit nooit meer meemaken. Hij ontwierp een horloge waar kinderen heel graag mee gezien worden en waarmee ze in contact staan met ouders en bekenden. Hij noemde het de hellOO Watch-Phone. Hiermee kunnen kinderen bellen en gebeld worden via een eigen simcard naar de door hun ouders ingestelde 5 nummers. En met één druk op de knop kan er een SOS oproep worden uitgezonden naar een aantal nummers.

Ook zit er een Track en Trace in, heel handig als je je kind niet meer kunt vinden. Daarnaast is er een afluisterfunctie in het horloge. Natuurlijk is het te hopen dat je deze functie nooit nodig hebt, maar je weet maar nooit….

Meer info en bestellen: hellOO Watch-Phone

Bronnen:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook