fb
Damespraatjes Damespraatjes

De mogelijkheden van plastische chirurgie aan borsten

Denk je aan chirurgie op het gebied van borsten, dan denk je al snel aan een borstvergroting met implantaten. Wist je dat de horrorverhalen die je in het nieuws leest gelukkig écht uitzonderingen zijn? Laat je je borstvergroting bij een veilige kliniek doen dan zullen er zelden complicaties zijn, maar laat je zeker altijd goed informeren. Daarnaast zijn er ook nog andere opties voor het verkrijgen van grotere borsten. We vertellen er meer over.

Borstimplantaten laten plaatsen

De makkelijkste manier om een flink grotere boezem te krijgen is toch nog altijd de borstvergroting met implantaten. Wellness Kliniek België, aanbieder van diverse soorten borstoperaties, geeft aan: ‘Een goede kliniek kijkt altijd met jou wat de beste optie is voor jouw borsten. Niet ineens tal van cupmaten vergroten, maar een maat die goed bij je lichaam past. Ook het merk (en vorm) van de implantaten worden altijd persoonlijk op je wensen en lichaam afgestemd’. Kortom, het is altijd belangrijk om te kiezen voor een gespecialiseerde kliniek die persoonlijk adviseert en transparant is over de ingreep en mogelijke complicaties. Zo kun je zelf een bewuste keuze maken of dit bij je past.

Lipofilling, op een natuurlijke manier cup vergroten

Voor dames die de cupmaat één maat willen vergroten behoort ook lipofilling tot de mogelijkheden. Hierbij wordt vet uit een ander deel van het lichaam gehaald middels liposuctie, bijvoorbeeld de heupen of de buik. Dit wordt vervolgens ontdaan van bloed en schadelijke cellen en daarna geïnjecteerd in de borsten. ‘Het biedt vooral uitkomst voor dames die een natuurlijk resultaat willen behalen en geen behoefte hebben aan siliconen in het lichaam’, aldus Wellness Kliniek die ook deze behandeling aanbiedt. Je dient er dus wel rekening mee te houden dat je qua grootte niet hetzelfde resultaat kunt behalen als met siliconen, maar het is fijne manier om toch voor een maatje meer te gaan.

Lees ook: Ik wil een borstvergroting, maar mijn man vindt het niet goed

Leuk weetje: Lipofilling is daarnaast ook mogelijk in het gezicht en voor de billen. Deze ‘natuurlijke filler’ voor bijvoorbeeld een lipvergroting, rimpelopvulling en een Brazilian butt lift wordt alsmaar populairder.

Borstlift voor optisch grotere borsten

Door de jaren heen gaan de borsten steeds meer hangen. Dat is een natuurlijk proces dat bij de een nou eenmaal sneller optreedt dan bij de ander en dat is ook helemaal niet erg. Invloeden zijn onder meer genetisch bepaald, maar ook het voedingspatroon, roken en een zwangerschap hebben hier invloed op. Het is ook vaak terug te zien bij dames die een flinke hoeveelheid gewicht hebben verloren, de borsten worden daar slapper van.

Wanneer jouw borsten hangen en je zou er iets aan willen laten doen, dan hoef je niet meteen siliconen te laten plaatsen. Veel vrouwen kiezen voor een borstlift. Hierdoor staan de borsten weer pront vooruit en dat kan optisch gezien zorgen voor een vollere boezem. Daarnaast geven veel dames aan het prettiger te vinden als hun borsten wat meer recht staan in plaats van hangen. Het is overigens ook mogelijk om de borstlift met borstimplantaten te combineren.

Een goede bh is een musthave

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je liever kleinere borsten wilt en dan behoort een borstverkleining tot de mogelijkheden. Sommige vrouwen struggelen met het feit dat grote borsten juist diverse klachten opleveren, zoals rug- en nekpijn. Is dat voor jou een reden dat je juist een verkleining overweegt, ondanks dat je wel tevreden bent over de uitstraling? Dan is het aan te raden om te experimenteren met bh’s voor grote maten.

Zo zijn er verschillende merken op de markt die speciaal bustehouders voor grote borsten ontwikkelen, bh’s die er ook nog eens mooi uitzien. Want juist die grote borsten hebben extra behoefte aan ondersteuning en ook als je grote borsten hebt wil je ruime keuze hebben uit tal van prachtige bh’s!

Natuurlijk willen we benadrukken dat iedere vrouw mooi is op haar eigen manier en je natuurlijk helemaal niet hoeft te veranderen. Maar mocht je je toch prettiger voelen door grotere of steverige borsten, dan hopen we dat je iets aan deze tips hebt.

Foto door Marcus Aurelius via Pexels

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook