fb
Damespraatjes Damespraatjes

Middagdutjes kunnen schadelijk voor je gezondheid zijn

Is het gisteravond laat geworden en kak je na de lunch echt helemaal in? Dan kun je van een powernap soms flink opknappen. Onlangs lazen we op Metronieuws dat een middagdutje juist slecht voor je gezondheid zou zijn. 

Metaboolsyndroom

Uit een studie, die werd gedaan door Dr. Tomohide Yamada, waarbij de gegevens van meer dan 300.000 personen over de hele wereld werden bestudeerd, blijkt dat dat powernaps langer dan veertig minuten op langere termijn de kans op het metaboolsyndroom verhogen.

Het metaboolsyndroom is een aandoening van je energieverbruik en opslag waarbij onder meer een verhoogde bloeddruk, hoog cholesterolniveau en overtollig vet rond de taille komen kijken.

Lees ook: Wat zegt jouw slaaphouding over je persoonlijkheid?

Diabetes 2

In het onderzoek werd bewezen dat bij regelmatig een middagdutje van langer dan 90 minuten de kans met 50% stijgt dat je diabetes 2 kan krijgen. Dat klinkt op z’n zachtst gezegd niet zo aantrekkelijk.

Hoe gaan we hier mee om?

Gewoon lekker af en toe een middagdutje blijven doen, maar niet zo lang, beperk het tot circa 20 a 30 minuten. Er is geen bewijs gevonden dat dit ook slecht zou zijn. Zelf merk ik dat zo’n middagdutje mij weer een enorme oppepper kan geven, waardoor mijn productiviteit de rest van de dag een stuk hoger is.

Wil je dus even lekker tukken? Zet dan je wekker en zorg dat je niet langer slaapt dan 30 minuten.

Waar doe jij je middagdutje?

We zijn trouwens heel benieuwd waar jij je middagdutje doet? Aan je bureau, op de bank, in je hangmat met standaard of gewoon op bed? Laat je het ons weten?

Lees ook: zo verbrand je meer calorieën in je slaap

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook