fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo verbrand je meer calorieën in je slaap!

Er gaat weleens het verhaal dat je geen calorieën verbrandt wanneer je slaapt en dat je daarom na 20:00 uur niks meer moet eten. Goed nieuws: hier klopt helemaal niks van! Je kan gewoon na 20:00 uur eten, we vertellen je in dit artikel waarom. Ook als je slaapt verbrandt je lichaam gewoon calorieën, want ook als je slaapt is je lichaam bezig met zichzelf in leven houden. Denk hierbij aan activiteiten zoals ademen, je bloedsomloop en de activiteit in je hersenen. 

Toch is het wel zo dat je ’s nachts minder calorieën verbrandt dan overdag. Je bent minder actief en je lichaam is aan het rusten. Maar wist je dat er een manier is om je verbranding ook ’s nachts een tandje harder te laten gaan?

Door regelmatig krachttraining te doen bouw je spieren op. Deze spieren gebruiken de hele dag door energie, ook ’s nachts. Wil je dus meer calorieën verbranden ’s nachts? Ga aan de krachttraining! Dit is niet alleen heel erg goed voor je verbranding, maar je krijgt ook een prachtig, gezond en sterk lijf van!

In deze video demonstreren ze een workout die spieropbouw en je verbranding stimuleert:

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook