fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maandag wasdag. Zeven tips om te voorkomen dat je sokken kwijtraakt

Bij ons in de wasmachine wonen kleine mannetjes en ze eten sokken, zo’n 3 sokken per week. Helaas laten deze sokkenmannetjes zich nooit zien! Best jammer! Want ik zou wel eens een goed gesprek met ze willen hebben. En ze willen vertellen dat ik er van baal dat ik de sokkensetjes niet compleet krijg. Verdwijnen er bij jou ook altijd sokken uit de wasmachine? Hier 7 tips.

1. Stop je sokken in een waszakje. Eigenlijk gewoon net zo’n zakje als waar je je lingerie in doet.

2. Sokken klip. Er bestaan speciale klips waarmee je je sokken bij elkaar kunt houden. Verkrijgbaar bij vele webwinkels.

3. Kijk steeds je andere wasgoed goed na. Vaak verdwijnen sokken tussen de lakens, in zakken van spijkerbroeken, mouwen van truitjes en blijven daardoor wat langer door het huis slingeren.

4. Kijk je wasmachine goed na. Soms blijven ze onder het deurtje van de wasmachine hangen of in de rubberen rand. Kijk ook eens achter je wasmachine, soms leg je je wasgoed even op de wasmachine en valt er een sok achter.

5. Markeer de sokken. Hebben jullie allemaal een beetje vergelijkbare sokken dan kan het zijn dat je ze niet goed uit elkaar kunt houden en daardoor de paren niet compleet krijgt. Naai een klein lusje boven in de sok en geef ieder gezinslid een eigen kleurtje.

6. Knoop en lusje. Er bestaan nu sokken waarbij de ene sok een lusje heeft en de andere een knoop. Zo kun je ze aan elkaar vastmaken en blijven ze bij elkaar in de wasmachine. Ontwikkelaar van deze sok is Dirk Vis.

7. Koop hoge schoenen. Zo zien anderen nooit wat voor sokken je aanhebt en kun je iedere sok pakken die er maar op je ligt te wachten tussen de schone was.

Hebben jullie nog tips? Laat het ons weten.

Lees ook: Hoe voorkom je dat je wasgoed stinkt?
Lees ook: Hoe verwijder je deze 5 lastige vlekken?
Lees ook: 8 tips om makkelijker te strijken
Lees ook: Tips voor het wassen van je dekbed
Lees ook: Hoe krijg je binnen 1 minuut je dekbed in zijn hoes?

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook