fb
Damespraatjes Damespraatjes

Last van stinkende zweetoksels? 5 handige tips tegen overmatig transpireren!

We hebben er bijna allemaal weleens last van: stinkende zweetoksels. Vooral wanneer het buiten warmer wordt, betrap ik veel mensen op natte plekken onder hun oksels. En dat vinden veel mensen helemaal niet fijn! Gelukkig zijn er heel wat manieren om het zweten minder te laten worden of zelfs helemaal te laten stoppen. Hier 5 handige tips tegen overmatig transpireren!

1. Gebruik geen deodorant maar een anti-transpirant 

Deodorant ruikt vaak heel lekker, maar het werkt absoluut niet tegen transpireren. Het maskeert de geur enigszins, maar dat ruikt na een lange dag vaak een stuk minder lekker. Kies daarom liever voor een anti-transpirant, deze maskeren de geur niet, maar zorgen ervoor dat je niet tot nauwelijks transpireert. Merken als Odorex, Syneo 5 en Odaban hebben allemaal anti-transpiranten in hun assortiment.

2. Houd je oksels goed schoon

Door je oksels minstens één -maar nog liever twee- keer per dag te wassen, verwijder je de bacteriën die een nare geur achterlaten. Wanneer je je oksels goed schoonhoudt voorkom en verwijder je dus nare luchtjes. Trek ook elke dag een schoon t-shirt aan, als je een shirt langer dan één dag draagt krijg je sneller last van nare luchtjes. Zelf ruik je ze misschien niet, maar de mensen uit jouw omgeving vaak wel…

3. Drink geen cafeïne en alcohol

Het drinken van cafeïne alcohol verhoogt je hartslag. En een verhoogde hartslag betekent meer last van transpiratie. Drink daarom geen cafeïne en alcohol als je vindt je gezweet wel wat minder mag.

4. Werk aan je conditie

Wat ook met cafeïne en alcohol het probleem is, komt ook voor wanneer je een slechte conditie hebt. Door inspanning gaat je hartslag omhoog en als reactie hierop ga je zweten. Werk aan je conditie en je zult zien dat je hartslag veel minder snel stijgt. Dit resulteert in minder last van zweetoksels.

5. Bereid je goed voor op stressvolle situaties

Veel mensen krijgen last van overmatig transpireren wanneer ze zich in een spannende of stressvolle situaties bevinden. Logisch, wanneer je gespannen of gestrest bent stijgt je hartslag en kan je last krijgen van gezweet. Door je goed voor te bereiden op stressvolle situaties kan je een hele hoop spanning wegnemen en zo zweten voorkomen. Naast een goede voorbereiding is het ook handig om er rekening mee te houden dat je wél last van zweten kunt krijgen. Neem dan bijvoorbeeld een schoon shirtje en wat vochtige doekjes mee om je op locatie in de WC even op te frissen.

Houd je ondanks deze tips last van zweetoksels? Maak dan eens een afspraak met je huisarts! Vaak heeft hij/zij nog meer goede tips om je van je gezweet af te laten komen. Eén van de opties die je zou kunnen bespreken in het laten inspuiten van botox in de oksels.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook