fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maandag wasdag: nog 5 lastige vlekken

Heeft je dochter wel eens kauwgom in haar haar gehad? Een buurman van mij loste dat als volgt op; gewoon de schaar er in! Kauwgom weg, maar ook een behoorlijke pluk met haar. Je begrijpt wel dat mijn buurvrouw hier niet zo blij mee was, zeker toen een vriendin de volgende ochtend op het schoolplein vertelde hoe hij het veel beter had kunnen weghalen.

Kauwgom in je haar of op je kleding

Heel makkelijk. Smeer er een flinke dot pindakaas op en de kauwgom laat los als je de pindakaas er flink in wrijft. Het haar is dan wel super vet, dus daarna lekker even onder de douche. Datzelfde geldt voor kledingstukken, meteen even in de wasmachine. Helaas is niet ieder kledingstuk geschikt om er pindakaas overheen te smeren.

Babypoepvlekken

Deze kunnen bijzonder hardnekkig zijn en zelfs na heet wassen kunnen er vieze vlekken achterblijven bij de pijpjes van rompertjes. De oplossing (zoals bij heel veel vlekken): ossengalzeep. Het even flink inwrijven, laten intrekken en daarna mee in de wasmachine.

Stinkende oksels

Natuurlijk kun je dit het beste bij de bron aanpakken. Een goede deodorant kan er voor zorgen dat je dit soort vlekken voorkomt. Heb je toch die vieze lucht in je shirt en krijg je ze er bij de gewone was niet uit, gooi dan wat keukenzout in het zeepbakje.

Gordijnen wassen

Puf, wat is dat toch altijd een klus. Je kunt deze klus iets vereenvoudigen. Bind dat deel dat van de gordijnen waar de haakjes aan hangen bij elkaar en stop ze in een sok of washand. Bind dit goed af. Hierdoor hoef je de haakjes er niet eerst allemaal af te halen en er dan weer op te doen. Scheelt toch weer …..

Nagellak op je truitje

We kregen van een lezeres de tip om deodorant op de vlek te spuiten. Niet wrijven op de vlek, maar de deodorant er een beetje in deppen. Daarna in de wasmachine meewassen. We zijn over deze tip heel benieuwd of die echt werkt. Laten jullie het ons weten?

Lees ook: Hoe voorkom je dat je wasgoed stinkt?
Lees ook: Hoe verwijder je deze 5 lastige vlekken?

Lees ook: 8 tips om makkelijker te strijken

 

Reageer ook