fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lola: ‘Onze vrienden laten ons in de steek’

Onze vrienden laten ons in de steek

Hun vriendenkring is enorm groot. Althans dat dachten Lola en Gerard altijd. Maar nu het even minder goed gaat, laten die zogenaamde vrienden het gruwelijk afweten. “Echt, ik had dat nooit verwacht. Wat ben ik teleurgesteld.”

Jarenlang woonde Lola met haar man in een prachtige villa. “De kinderen hadden een grote kamer met eigen badkamertje, Gerard en ik hadden alle ruimte en we woonden er heerlijk. Maar toen de kinderen uit huis gingen om elders te studeren, werd die villa wel heel groot. Ik ben met Gerard gaan praten. Misschien was het een idee om kleiner te gaan wonen bijvoorbeeld in een fijn appartement in de stad. Gaandeweg dat gesprek besloten we ook om allebei minder te gaan werken en wat meer samen op reis te gaan. Gerard was helemaal voor.”

Wat? Kost dat zoveel?!

Lola laat voor de verhuizing een offerte maken door een verhuisbedrijf. “Ik schrok me rot toen ik de offerte las. Niet normaal hoeveel ze voor een verhuizing vroegen. Ik heb een andere verhuisbedrijf ook om een offerte gevraagd, maar die bleek nog duurder. Van dat geld konden we een prachtige reis maken. Dat vond ik echt doodzonde van het geld en dus besloten we om de verhuizing zelf te regelen.” Iedereen weet dat verhuizen een hele klus is, zeker als je de inhoud van een villa in dozen moet stoppen. Lola bereidde alles goed voor. Maakte lijstjes, pakte gestructureerd in en haar zonen hielpen mee waar ze konden.

Ogod, gaat Geer door zijn rug

Alles liep volgens plan totdat Gerard twee weken voor de verhuizing door zijn rug gaat. “Geer pakte een doos aan, maakt een verkeerde draai en het schiet zo in zijn rug. Hij kon niet meer op of om. Gelijk naar de dokter die hem door verwees naar een fysio. “Inmiddels gaat het alweer wat beter, maar de fysio van Geer heeft hem aangeraden het rustig aan te doen. Hij mag zijn rug niet overbelasten en zeker geen verhuisdozen tillen. Gelukkig hadden we al heel veel gedaan en voerden de jongens oude meubelen en andere troep die we niet meer wilden hebben af. Onze nieuwe meubels worden natuurlijk gelijk in het nieuwe appartement bezorgd, dus daar hebben we geen omkijken naar.”

Daar zijn vrienden toch voor?

Op zich zou je denken: dat moet te doen zijn. “Dat is ook wel zo, maar er staan nog onwijs veel dozen die nog naar het nieuwe appartement moeten. Mijn jongens zijn in ons verhuisweekend allebei op vakantie. Dat kwam zo uit en dat was ook geen probleem want Gerard en ik hadden bedacht dat we dat laatste stuk samen zouden kunnen doen. Maar nu Geer door zijn rug is gegaan, komt er een streep door de rekening. Er staan veel dozen die ik niet kan tillen.” Geen probleem dacht Lola en ze gooide een berichtje in de vriendenwhatsappgroep. Tot haar grote verbazing kwam de een na de ander met een excuus waarom ze niet konden helpen en sommige reageerden helemaal niet op haar berichtje.

Ze laten ons gewoon zitten

“Ik dacht echt: serieus, laten onze vrienden ons nu gewoon zitten? Kan niet waar zijn.” Het is wel waar. De vrienden die altijd als eerste op de stoep stonden als Lola en Gerard een barbecue, een borrel of feestje organiseerden, geven nu niet thuis. “Ik heb ze op een gegeven moment bijna gesmeekt, maar noppes, nada, niente. Het valt me zo gruwelijk tegen van ze en ik weet nu niet hoe ik het moet oplossen. Wat zijn wij enorm teleurgesteld zeg.”

Heb jij dit ook wel eens meegemaakt? Dat je vrienden het op een cruciaal moment gewoon lieten afweten? Ben jij zelf wel iemand die altijd klaarstaat? Hoe zou jij hier mee omgaan? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Edslan Silva via Pexels

Advies gevraagd: Buurvrouw ruimt hondenpoep niet op

hondenpoep overlast

In de straat wonen een aantal buren die zich minder betrokken voelen. “Dat is niet erg, zo gaat dat nou eenmaal. Toch is er één vrouw waar we met z’n allen wel heel veel last van hebben: Betty. En dan is het niet zozeer Betty die de overlast veroorzaakt, maar vooral haar jack russel Keesie. Het hondje blaft veel en haar directe buren zijn dit meer dan zat. Tot overmaat van ramp ruimt Betty de uitwerpselen van Keesie geregeld niet op. En dat wordt een steeds grotere irritatie bij ons in de buurt…. Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Joris -

Je gaat van een grote villa naar een kleiner appartement maar bent kennelijk financieel niet in staat een verhuizing uit te besteden. Opvallend. Daarom vraag je je vrienden je te helpen, omdat dat kennelijk goedkoper is. Zij zijn dus tweede keuze én worden primair gevraagd uit financiële overwegingen. Je bent oprecht verbaasd dat mensen twee weken vooraf al andere plannen hebben? Stel die verhuizing gewoon een maandje uit zodat je man weer kan tillen. Of een week, zodat je kinderen je kunnen helpen. Wat een hysterisch gedoe om een futiliteit.

Martine van Os -

Het aloude gezegde is waar: in nood leer je je vrienden kennen. In jullie geval gaat het ‘slechts’ om een verhuizing, in mijn geval ging het om gezondheid. Hoe snel mensen daarin afhaken, vooral als het mentaal niet goed gaat, is gewoon schrijnend en kwetsend. Ik zou bijna zeggen, op het kinderachtige af, geef ook niet thuis mochten deze ‘vrienden’ om wat voor reden dan ook hulp nodig hebben. Het beste is om natuurlijk er boven te staan en zelf de betere persoon te zijn, maar ja… ik zou die vriendschappen rustig evalueren en bedenken of ik die mensen nog langer in mijn leven wil hebben of niet. Aan jullie de keuze.

Reageer ook