fb
Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: Buurvrouw ruimt hondenpoep niet op

In de rubriek Advies Gevraagd leggen wij een vraag of dilemma voor aan onze lezeressen. Wij nodigen jullie van harte uit om hierover mee te praten en je mening te geven. Let op: de vragen zijn ingestuurd door échte mensen. We waarderen het dan ook enorm als er op respectvolle wijze met het thema wordt omgegaan. Vandaag de vraag van Anja, die veel last heeft van de poepende hond van de buurvrouw. 

Gezellige buurt

Anja woont in een gezellige buurt met veel gezinnen. “We wonen hier nu vijf jaar en willen nooit meer weg. De kinderen spelen veel met vriendjes op straat en er komt maar weinig verkeer door de buurt”, vertelt Anja. “Eigenlijk alle buren zijn heel hecht met elkaar. We passen regelmatig even op elkaar kinderen en organiseren veel gezellige borrels in de voortuintjes.”

Hondenpoep

In de straat wonen een aantal buren die zich minder betrokken voelen. “Dat is niet erg, zo gaat dat nou eenmaal. Toch is er één vrouw waar we met z’n allen wel heel veel last van hebben: Betty. En dan is het niet zozeer Betty die de overlast veroorzaakt, maar vooral haar jack russel Keesie. Het hondje blaft veel en haar directe buren zijn dit meer dan zat. Als overmaat van ramp ruimt Betty de uitwerpselen van Keesie geregeld niet op. En dat wordt een steeds grotere irritatie bij ons in de buurt.”

Gewoon op de stoep

Elke ochtend, middag en avond loopt Betty een rondje door de buurt met Keesie. “Betty is niet meer de jongste en ze houdt het dus vaak bij een blokje om. Haar hond poept en plast dan ook altijd gewoon op de stoep. Dat plassen vind ik er nooit zo fris uitzien, maar ik begrijp dat dit nou eenmaal niet anders kan. Het poepen is daarentegen wel een serieus probleem. Betty laat de drollen bijna altijd gewoon op de stoep liggen.”

Gefilmd

De straat van Anja ligt hierdoor vaak vol hondenpoep. “Dat is zeer onwenselijk. Onze kinderen spelen daar en het is gewoon ranzig. We hebben Betty daarom gevraagd om de poep voortaan op te ruimen, maar zij zegt dat het niet van haar komt. Meerdere buren hebben het zien gebeuren, maar Betty bleef ontkennen.” Om bewijs te verzamelen heeft Anja Betty toen een keer gefilmd. “Je zag Keesie zijn behoefte doen. Betty loopt vervolgens door zonder het op te ruimen.”

Wijkagent

Anja laat het filmpje aan Betty zien, maar dat valt helemaal verkeerd. “Ze werd woest en zei dat ik haar niet zomaar mocht filmen. Ze dreigde naar de politie te gaan en aangifte tegen mij te doen. Op mijn beurt zei ik dat ze dat vooral moest doen en dat ze zelf op een bon kon rekenen. Uiteindelijk is er een gesprek tussen ons geweest met de wijkagent erbij. De oplossing: Betty moest de hondenpoep opruimen en ik mocht haar niet meer zonder toestemming filmen.”

Wat kunnen we doen?

De buren zijn allemaal blij dat dit de uitkomst van het gesprek is en ze hopen op een verbetering van de situatie. “Maar de volgende ochtend lagen er weer nieuwe drollen van Keesie. Ook nu hadden buren het weer zien gebeuren. De buurt is de overlast meer dan zat en weten niet goed wat we nog kunnen doen. We hebben het al gemeld bij de gemeente en de politie, maar er gebeurt helemaal niks. Ik snap ook wel dat ze hier geen tijd voor hebben. Maar toch: wij willen van dit probleem af.”

Wil jij Anja van advies voorzien? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

Foto door Karolina Grabowska

Advies gevraagd: “Mijn broer heeft commentaar op onze financiële keuzes”

hondenpoep

“Mijn broer Robbert en ik waren als kinderen beste vrienden. Onze ouders werden er soms weleens gek van dat ik altijd achter mijn grote broer aanrende. We schelen vijf jaar en toch konden we het als jonge kinderen al goed met elkaar vinden. Tot onze studententijd was dit het geval, maar er kwam verandering in toen mijn broer veel meer ging verdienen.”

Financiële keuzes

“Robbert en zijn vrouw hebben samen een succesvolle onderneming. Dat gun ik ze enorm, maar het begint mij te irriteren dat ze zich steeds vaker bemoeien met de financiële keuzes die mijn man Jacques en ik maken. Niks wat wij doen is goed en ‘we zouden vaker een voorbeeld aan hen’ moeten nemen.”

Lees hier verder!

8 reacties

Joris -

Hoe is poep achterlaten stalking, Rieneke? Voor het doen van aangifte is wel een strafbaar feit nodig.

Maar goed, Anja, we zijn een jaar verder. Wat zei de boa?

Anna -

De drollen verzamelen en bij Betty voor de deur of in de tuin leggen.

Rieneke -

Met meer mensen uit de straat aangifte doen bij de politie wegens stalking. Ze stalkt de buurt d.m.v de hond drollen op de stoep te laten zonder het op te ruimen. Geef aan dat jullie een wijkagent hebben gehad en van alles hebben geprobeert maar niets tegen het probleem wordt gedaan en bij een aangifte ze verplicht zijn om wat met de aangiftes te doen. Vooral als het dezelfde soort aangiftes zijn van meerdere personen.

astrid -

reactie van edwin geweldig!

Ik denk dat de drollen van keesie en het niet opriumen van de buuv Betty jullie buurt samenbindt. Betty is jullie buurtuitdaging.

Hoop niet dat de buurt bestaat uit katteneigenaren die de boel zelf nooit opruimen. Omdat dat dan weer niet hoeft. Hele zandbakken vol poepen: blè.

Ik zou net zo hardnekkig de drollen bij haar voor de (auto of schuur)deur, terug leggen. Je gaat het nog jammer vinden dat een hond max 2 drollen per dag levert.

Filmen is fout. Dat is bedreigend. Misschien ervoor zorgen dat ze een aantal boetes krijgt. Honden uitlaten volgt vaak een vast patroon en als je de mens in de portemonee raakt is de kans op gedragsverandering groter. Misschien helpt een briefje met gemeentewetgeving hierover. Wat ik wel eens deed is iemand een hondenpoepzakje geven wanneer er niet geruimd werd onder het motto : ” zakje vergeten”?maar… Leverde overigens niets op.

Misschien zou de liefste, minst oordelende en rustigste van jullie buurtje eens met haar kunnen praten. En ook vertellen wat dat met iedereen doet dat zij zo halstarrig reageert en geen verantwoording neemt voor een schone buurt. Zij zal het toch ook niet waarderen wanneer haar tuintje als afvalbak gebruikt wordt. Succes ermee!

Edwin -

*en bel aan

Edwin -

Irritante autocorrectie. De drollen van Keesie dus. Niet de drollen van Krediet.

Edwin -

Betty is het hardnekkige type. Mijn advies: verzamel alle drollen van Krediet, stop ze in een schoenendoos, doe er wat kranten bij, zet de doos bij Betty voor de deur, steek de kranten aan, ben vervolgens aan bij Betty en kijk hoe Betty de brandende kranten uittrapt.

Joris -

“We hebben Betty daarom gevraagd om de poep voortaan op te ruimen, maar zij zegt dat het niet van haar komt”. Het komt toch ook niet van haar, maar van Keesie?

Leuk die bemiddeling van de wijkagent om escalatie te voorkomen, maar dit lijkt me een probleem wat daar niet thuishoort. Probeer de gemeentelijke boa eens.

Reageer ook