fb
Damespraatjes Damespraatjes

Je woning een make-over geven? Een aantal voorbeelden

tips voorbeelden make-over

Wil jij je woonkamer of interieur veranderen? Ben je klaar met het behang op jouw muur of vind je het tijd worden voor iets nieuws? Dan kun je je woning een make-over geven. Je kunt bijvoorbeeld switchen van interieurstijl. Zo kun je van klassiek naar landelijk gaan, van industrieel naar modern of van bohemien chic naar botanisch. Door andere kleuren, meubels en accessoires te gebruiken kun jij een gehele nieuwe stijl aan de ruimte geven. Wil jij snel je woning veranderen? Dat kan ook op tal van manieren. Denk aan het verven van een muurtje, het veranderen van de opstelling van jouw meubels tot nieuwe decoratie of raamverlichting aanschaffen. Een make-over van je huis kan dus op een eenvoudige manier. Daarnaast kun je het ook op een andere manier aanpakken. Hoe? We geven je een aantal voorbeelden.

Begin bij de basis

Niets is zo bepalend in een woning als een vloer. Een vloer kan – in combinatie met een kleur op de muur – een ruimte maken of breken. Zo zorgt een zwarte stenen vloer al gauw voor een koude bedoening. Letterlijk en figuurlijk, in ieder geval als je geen vloerverwarming hebt. Parket daarentegen geeft vaak een warme uitstraling aan een woning. Dit komt door de eigenschappen van het hout. Parket is wel erg prijzig. Als je nog meer aan een woning wilt veranderen kan het totale kostenplaatje soms hoog uit vallen. Een goedkopere oplossing is laminaat. Dat heb je in verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor hout, maar er is ook laminaat met een printje, een betonlook of zelfs met het patroon van tegels. Wil je helemaal op de kosten besparen? Ga dan zelf een vloer leggen. Enige handigheid is natuurlijk wel vereist.

Wandbekleding als alternatief voor verven

Een andere manier om je woonkamer of huis een make-over te geven is door je muren dusdanig te veranderen dat je ze niet meer terug herkent. En dan hebben we het niet over een muurtje verven. Zo kun je een muur van beton maken of wat denk je van een bakstenen muur? In een woning met een industriële uitstraling is een bakstenen muur geheel op zijn plaats. Ook kun je bijvoorbeeld schrootjes op de muur lijmen. Je kunt de latjes zelf op maat zagen, maar tegenwoordig kun je in verschillende bouwmarkten ook kant-en-klaar pakketten aanschaffen voor schrootjes. Een muur met deze houten latjes geeft een heel ander zicht en kleed je woning mooi aan.

Schakel een binnenhuisarchitect in

Is een nieuwe vloer, andere wandbekleding of een nieuwe inrichting niet voldoende? Wil jij je huis een complete metamorfose geven, maar weet je niet waar te beginnen? Dan kun je ook een professional inschakelen. Zo kun je samen met een binnenhuisarchitect nadenken over wat jij mooi vindt of wat jouw interieurstijl is. Daarnaast zal een binnenhuisarchitect ook kijken naar wat praktisch en haalbaar is met jouw budget. Niet alle meubelen of soorten interieurs zijn mogelijk als jij een bepaald bedrag in je hoofd hebt. Samen met een architect kun je brainstormen over jouw gewenste make-over. Doe je liever zelf ideeën op en steek je het geld voor een architect liever in je eigen zak? Kijk dan eens rond op Pinterest of Instagram, daar vind je tal van verschillende make-overs. Vind tips en ga daarna aan de slag met het veranderen van jouw woonkamer of woning.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook