fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tijd voor een snelle woonkamer make over? Vier tips!

Nieuw seizoen, nieuw interieur. Althans, zo denkt mijn moeder er altijd over. Met de lente heeft ze pastelkleurige accessoires, met de herfst zwart en bordeauxrood (om te matchen met de kerstboom). Maar niet alleen met de seizoenen, maar ook tussendoor is ze altijd bezig met verbeteringen in huis. Altijd als ik bij mijn ouders ben, is er wel iets veranderd in het interieur. Dan heeft ze weer een nieuw dienblad gekocht, dan is er een nieuwe decoratie in het toilet en dan heeft ze in de keuken weer iets gekocht waardoor ze de olie weer mooier kan presenteren. Wil jij dus ook een met kleine veranderingen maximaal resultaat? Hier vier tips, geïnspireerd op mijn moeder!

Meer groen in huis
Helemaal populair tegenwoordig is de urban jungle. Juist, planten overal in je huis. Planten en bloemen kunnen je interieur een complete make over geven. Ze geven warmte aan de ruimte en creëren gezelligheid. En bijkomend voordeel: het is ook nog eens gezond voor jezelf om planten in je huis te hebben! Veel planten zuiveren de lucht, zoek online naar wat welke plant precies voor je kan doen. Ben je niet zo’n groene held en ben je bang dat ze binnen mum van tijd slap hangen? Ga dan voor goede nepplanten. Heeft mijn moeder ook, ik kwam er pas na een jaar achter.

Verander je raamdecoratie
Ik heb echt een tik voor gordijnen. Niet zo zeer dat ik elk jaar nieuwe moet hebben, maar ik vind dat het wel moet kloppen met het interieur. Ik kan me nog herinneren dat mijn vriend en ik gingen samenwonen en dat we de eerste periode zijn oude gordijnen moesten ophangen. Het waren donkerbruine gordijnen met een turquoise barokprint. Spuuglelijk. Om het nog erger te maken: we hadden een donkerblauwe bank. Een match made in hell. Gelukkig is het allemaal goed gekomen, maar je raambekleding is dus een belangrijke sfeerbepaler. Je hebt tegenwoordig ook zoveel keuze, je kan echt creatief zijn. Wat nu mijn ultieme raambekleding is? Van die mooie houten shutters van topjaloezieen.nl. Helaas is mijn huis daar niet geschikt voor, ik woon in de nok van een grachtenpand, maar als ik later groot ben, weet ik precies wat het gaat worden!

Hang wat aan de muur
Lege wanden zijn in mijn ogen altijd een gebrek aan tijd en creativiteit. Het is ook lastig en erg sfeerbepalend wat er aan je muur hangt, maar tegenwoordig zijn er zoveel leuke websites voor inspiratie, dat er voor iedereen wel wat leuks te vinden is. Het hoeft ook echt geen schilderij te zijn, een gave foto kan ook. Op internet zijn diverse webshops die voor niet te veel geld unieke foto’s, prints of illustraties verkopen. Of wat dacht je van wat leuke planken met daarop verschillende foto’s, beelden en planten? Of maak het juist persoonlijk met een fotocollage aan je muur van je leukste vakanties. Word je gegarandeerd vrolijk van!

Speel met de verlichting
Woon jij in een huis waar een peertje de verlichting is? Dan valt er nog een hoop te winnen. Nu klinkt een peertje wat heftig, maar vaak laten mensen de verlichting maar voor wat het is omdat ze niet weten wat ze willen. Dat terwijl er zoveel mooie lampen te krijgen zijn. Inspiratie vind je wederom op pinterest. Ben je blij met je lampen maar niet met de verlichting? Vervang een felle lamp voor een ledlamp met de juist warme kleur, dat maakt al een wereld van verschil. Of denk aan een dimmer op je lamp. Tegenwoordig heb je ook lampen van Philips waar de dimmer al in zit, die hoef je alleen maar in te draaien en bestuur je met je telefoon. Zo handig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook