fb
Damespraatjes Damespraatjes

Je huis verkopen? Deze geur zorgt ervoor dat je sneller verkoopt!

huis verkopen

Je huis verkopen! Er zijn zoveel dingen waar je op moet letten. Onder andere de staat waarin het huis zich bevindt, maar ook hoe mogelijk toekomstige bewoners zich er voelen. 

Een appeltaart bakken?

Een huis moet goed voelen, anders bieden potentiële kopers niet. Dat is voor jouzelf belangrijk, maar helemaal voor mensen die nieuwe stappen gaan zetten en veel geld gaan uitgeven. Hoe beter jouw huis voelt voor vreemden, hoe sneller en beter je het verkoopt. Het is dan ook niet gek dat je de boel even flink opruimt voordat er mensen komen bezichtigen. En ook de geur van de woning is belangrijk! Vroeger dacht men nog wel dat het slim was om een appeltaart te bakken, maar tegenwoordig ligt dat anders.

Huis verkopen? Kies juist voor een neutrale geur

Korné Pot, schrijver van het boek Woning Kopen?, vertelt tegen De Telegraaf dat een neutrale geur tegenwoordig vooral belangrijk is. “Door meubels en slechte smaak kun je heen kijken. Als koper denk je ‘die gooi ik wel weg’. Maar met geur is er altijd het risico dat het blijft hangen.”

Komen mensen je woning bezichtigen? Maak dan extra goed schoon, wijs eventuele huisdieren een dagje de deur en zet wat ramen open. Roken jullie binnen? Dan is het slim om hier een aantal weken voor de bezichtigingen mee te stoppen en te zorgen dat de geur uit je meubels, gordijnen en vloer gaat. Een rooklucht is voor elke koper een enorme afknapper.

Lees ook: Zo verwijder je een rooklucht uit huis!

Punten scoren

Kortom: steek je energie dus niet in het bakken van een appeltaart, maar steek hem in het schoonhouden van je huis. Mocht je trouwens wél voor de appeltaart gaan, dan is het misschien slim om een stukje voor de potentiële kopers neer te zetten? Bij mij zou je daar in ieder geval flink wat punten mee scoren 😉

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook