fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de grootste schoonmaakfouten die je kunt maken

schoonmaakfouten

Ik zou willen dat ik een Miep Kraak was en niet zoveel schoonmaakfouten maak. Zo een die ervoor zorgt dat het altijd opgeruimd is in huis, dat de ramen zijn gelapt, de vloer is gedweild en de badkamer eruit ziet als door een ringetje te halen. Helaas. Ik hark ’s avonds alle losse rommel bij elkaar, jas er om de drie dagen een stofzuiger door, houd de keuken netjes en poets de wc’s.

En als ik dat allemaal heb gered, ben ik uiterst tevreden. Tussendoor doe ik vele wassen, haal ik boodschappen, kook en zet de kliko’s op tijd buiten. Er moet ook geleefd worden en een beetje stof is goed voor de afweer van de jongens houd ik mezelf voor.

Lees ook: Top 5 calorieën verbranden tijdens het huishouden

Hoewel ik dus niet echt een mevrouw Helder ben, vind ik schoonmaaktips leuk om te horen. Veel daarvan onthoud ik ook en pas ik toe. Zo zijn er echt legio schoonmaakfouten die bijna iedereen maakt. Ik deel ze graag met jullie, want eenmaal gelezen, vergeet je ze niet meer.

Schoonmaakfouten

1. Dweilen met warm water. Je kent het wel: emmertje heet water, lekker sopje er doorheen en moppen met die hap. Fout! Warm water verdampt sneller en resten van het schoonmaakmiddel blijven dan achter op de vloer en veroorzaken strepen. Gewoon dweilen met koud water in de emmer en heel klein beetje reiniger is voldoende voor een prachtig schone vloer.

2. Chloor, bleek en andere schoonmaakmiddelen maken niet schoon. De wc wordt wel ontsmet door chloor, maar schoon wordt ie er niet van. Beter is om een sopje te maken van schoonmaakazijn en soda. Dat reinigt en ontkalkt. Twee vliegen in een klap dus.

3. Stofzuigen terwijl de zak vol is. Als je merkt dat je stofzuiger niet meer krachtig zuigt of dat ie stinkt, ga er dan maar vanuit dat de zak vol is. Zuig er niet mee door. Want bij een volle zak is er geen goede luchtstroom meer mogelijk. De viezigheid kan dan nergens heen. Is jouw stofzuiger wel aan vervanging toe? Dan kan je op Bestenu zien welke stofzuigers als beste zijn beoordeeld.

4. Ramenlappen als de zon schijnt. Niet doen! De zon zorgt ervoor dat je ramen warm worden. Als je dan gaat lappen, wordt het vet omdat het water en zeep opdrogen voordat jij het er met je trekker af kunt halen. Ramen moet je dus lappen als het een bewolkte dag is. Sowieso raden wij aan op een zonnige dag gewoon niets anders te doen dan van de zon te genieten :-).

5. Gehaast schoonmaken. Het is belangrijk de tijd te nemen voor het opruimen en schoonmaken van je woning. Je kunt beter elke dag een iets goed aanpakken dan alles half en snel. Vergeet niet om wel gewoon tussen de bedrijven door stof te zuigen en de wc schoon te maken.

Deel jouw huishoudtips

Damespraatjes is dol op huishoudtips en we delen deze dan ook regelmatig.  Hoe doen jullie dat, schoonmaken? Heb je goede tips? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Rieneke -

Ik ben ook niet mevrouw Helder.Om eerlijk te zijn is het hier altijd rommelig. Ik ga pas aan de slag als ik weet dat er bezoek komt en kan dan nooit zo snel al de troep opruimen. Ik heb in de badkamer een wasmand waar ik kleren die ik tegen kom in gooi. Daarnaast heb ik voor ieder een mand met zijn naam erop. Hier gooi ik de spullen in van wie wat is zoals ook vaak een mobiele telefoon van mijn zoon of van mijn dochter makeup spullen. Ze weten als ze iets kwijt zijn moeten ze in de doos kijken. En zaterdags wordt die extra wasmand gewassen en moet iedereen is alles uit de doos opruimen voordat die wat anders gaat doen.

Reageer ook