fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kom je van een rooklucht in huis af?

Laatst was ik bij mensen thuis die van de een op de andere dag hadden besloten te stoppen met roken. Heel knap van ze! Ze hadden inmiddels al zo’n twee weken geen sigaret meer aangeraakt, maar het huis rook nog ontzettend naar rook. Vervelend, want één van de redenen waarom ze wilde stoppen, was omdat ze klaar waren met die vieze lucht in huis. 

We gingen gezamenlijk op zoek naar een manier om het hele huis rookvrij te krijgen. Want alleen wat luchten is zinloos wanneer er jarenlang binnen is gerookt. Hier het stappenplan dat hun huis rooklucht-vrij maakte.

Zo kom je van een rooklucht in huis af:

1. Zet de ramen open en laat het tochten. Waait het buiten niet? Zet dan ook wat ventilatoren aan.

2. Zet het meubilair buiten om te luchten. Doe dit het liefste in de zon, de UV straling kan helpen de geuren te neutraliseren.

3. Zet in een luchtzuiveraar in elke kamer, je kunt hier alle soorten voor gebruiken.

4. Maak de vloeren schoon. Heb je een houten of stenen vloer? Dan kan dit met water en schoonmaakmiddel. Heb je tapijt, dan moet je hem stomen.

5. Maak de muren en het plafond schoon met een schoonmaakmiddel met glycol of ammoniak. Blijf goed ventileren en laat kinderen en dieren even niet in huis.

6. Was je gordijnen, ook hier gaat heel veel rooklucht inzitten. Kunnen ze niet in de wasmachine? Ga dan met ze naar de stomerij.

7. Maak ook de ramen schoon.

8. Schenk azijn in kleine bakjes en plaats deze door het huis. Doe dit nadat je de rest van het huis hebt schoongemaakt en de ramen weer dicht zijn.

9. Besprenkel je meubels en tapijt met waspoeder. Laat dit een paar uur zo liggen en zuig het op met de stofzuiger.

Hebben jullie ook lang binnen gerookt en wil je hier nu eindelijk vanaf? Dan werkt dit plan hopelijk ook voor jou! Heb jij nog andere goede tips die kunnen helpen tegen de rooklucht? Laat het ons dan weten in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook