fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een haarelastiekje om je pols levensgevaarlijk?

Wat draag jij allemaal om je pols? Armbandjes, elastiekjes, touwtjes, een horloge? Zelf heb ik 3 geknoopte armbandjes waar een herinnering aan zit. Ongeveer een jaar geleden kreeg ik een armbandje van een monnik in Sri Lanka toen ik Adams Peak had beklommen, bijna 8.000 treden omhoog (en heel pijnlijk, ook weer naar beneden). Je begrijpt dat armbandje doe ik niet meer af en die was ik steeds mee met shampoo als ik douche. Ook aan de andere armbandjes zitten prachtige herinneringen.

Afknelling

Vaak doe ik ook een haarelastiekje om mijn pols, handig voor als je ‘m nodig hebt. Ik zorg altijd dat zo’n elastiekje niet te strak zit, want daar heb ik last van en het lijkt me niet goed voor je gezondheid als je pols urenlang afgekneld is. En vanochtend las ik in mijn ochtendkrantje (Metro) dat het zelfs levensgevaarlijk kan zijn om een haarelastiekje om je pols te dragen.

Bacteriele infectie

Niet vanwege het afknellen, maar omdat zo’n haarelastiekje een broeinest van bacterien kan zijn. Zo belandde de Amerikaanse Andree Kopps in het ziekenhuis met een driedubbele infectie. Ze droeg vaak een glitterbandje om haar pols, soms nog nat van het douchen, totdat ze ineens een bult op haar pos voelde. Die bult werd steeds groter en zelfs antibiotica hielp niet. De boosdoener bleek het haarelastiekje, de bacterien die er aan zaten waren in haar bloedbaan terecht gekomen. Gelukkig is Andree goed behandeld in het ziekenhuis en is ze nu weer volledig gezond, maar het had heel anders kunnen aflopen.

Een mooi alternatief

Wil je toch een elastiekje om je pols dragen omdat het zo handig is om er eén bij je te hebben. Dan hebben we een leuke tip voor je. Sieradenmerk Bittersweet heeft armbandjes waarin je je haarelastiekje kunt doen. Echt heel gaaf.

armband-bittersweet-haarelastiekje

Ik moet toegeven dat ik best ben geschrokken van het verhaal van Andree. Mijn geknoopte armbandjes draag ik nog steeds en ik zal er ook af en toe een elastiekje bij doen, maar dan wel een schone.

We zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen. Draag jij ook haarelastiekjes om je pols? Heb je hier wel eens last van gehad?

Lees ook

Waarom er meer erfelijke ziektes voorkomen in Volendam
Contactlenzen en make-up: do’s and dont’s

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook