fb
Damespraatjes Damespraatjes

Gooi je dieet voor één dag in de prullenbak!

Met de pasen heb ik me weer zo ontzettend laten gaan… Paaseitje hier, paashaasje daar; de heerlijke zoetigheden konden niet op! Het eerste wat ik vorige week dinsdag dan ook deed was het inzetten van een streng dieet. Weg met de paaskilo’s! In de loop van de week merk ik wel dat het dieet me erg zwaar valt. Niet omdat ik minder mag eten, maar omdat ik er de hele dag zo ontzettend mee bezig ben.

Schermafbeelding 2014-04-30 om 10.38.17

Wat mag wel, wat mag niet? Het is een eindeloze strijd die bij elke voeding-gerelateerde beslissing alle energie uit me wegzuigt. Als ik al niet chaggie werd van het weinige eten, zou ik dat nu wel zijn van al dat gedoe wat bij dieeten om de hoek komt kijken. Gelukkig heb ik niemand die tegen me zegt dat ik moet afvallen. Dat zou er ook nog eens bij moeten komen…

100px-Light_blue_ribbon

Jammer genoeg zijn er heel veel mensen waarbij de dieet druk zo hoog is, dat het ze teveel wordt.Veel te veel of te weinig eten, depressiviteit en zelfs zelfmoord kunnen gevolgen zijn van de constante druk die (voornamelijk) vrouwen  constant wordt opgelegd. Om deze reden werd op 6 mei 1992 de International Anti Diet Day in het leven geroepen. Ik zeg: top idee!

Nou hoor ik je denken: is dat een soort SAS (Schijt Aan Sonja) dag waarop ik me helemaal ga volproppen? Ik moet je toch echt uit de droom helpen, want dit is niet zo’n dag. Op de IADD draait het vooral om het accepteren van je lijf en houden van wie je bent. Iets wat je, als je het mij vraagt, elke dag moet doen. Om toch een beetje in de anti dieet sfeer te komen, plaatsen we vandaag wel wat lekkere recepten om deze dag goed te kunnen vieren.

Heb jij soms moeite om van je (vollere) lijf te houden en wil je graag positieve artikelen hierover lezen? Neem eens een kijkje op Wondervol, een geweldige website over zelfvertrouwen en styling voor wondervolle vrouwen!

Mara Blikslager (21 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook