fb
Damespraatjes Damespraatjes

Eindelijk weet Ka waarom hairextensions bestaan

Ik was veertien. Had lang, steil bruin haar. Ik ging naar de kapper. “Hoe wil je het hebben?” vroeg ze. Kort. Stekeltjes. Ze probeerde me nog op andere gedachten te brengen. Ik was niet te vermurwen. Toen ik op de markt met ‘meneer’ werd aangesproken wist ik dat ik een fout had gemaakt. Als er toen hairextensions hadden bestaan, had ik ze gedragen. Ongeacht de prijs.

Knot

Maar dat was toen niet. Gewoon wachten tot het weer langer groeide. Gebeurde vanzelf. Inmiddels heb ik mijn haar nooit meer zo kort geknipt als toen. Wel korter dan ik nu heb. Leek ik op Astrid Joosten. Met mijn strakke boblijn en bril kon ik een zusje van Nana Mouskouri  zijn. Of Anne Frank. Nou ja, nu is het gewoon lang en draag ik het los, in een staart of in een knot. Mooi makkelijk.

Gooise vrouwen

Echt handig in haar styling ben ik niet. Soms zie ik vrouwen lopen, zeker hier in het Gooi, met prachtig haar. Glanzend. Mooi op lengte en een volle bos. “Ja,” zeggen mijn vriendinnen dan, “nogal wiedes. Ze heeft hairextensions.” Aha. Dat is het. Het ziet er zo natuurlijk uit, dat het mij niet opvalt. Later, toen ik thuis was, dacht ik: waarom bestaan hairextensions eigenlijk? Wie heeft dat bedacht? Wie draagt die stukjes nep haar? Nieuwsgierig als ik ben, zocht ik het op. En weet nu waarom vooral vrouwen er gebruik van maken.

  1. Je haar is gelijk op lengte. Je hebt je voorgenomen om je haar te laten groeien. Dat gaat lekker, maar op een goed moment lijkt het niet langer te worden. Of misschien heeft de kapper de dode haarpuntjes zo rigoureus afgeknipt, dat je weer terug bij af bent. Dan zijn hairextensions een uitkomst.
  1. Je krijgt er een volle bos haar van. Hangt je haar regelmatig in sliertjes op je hoofd? Oogt het vermoeid en dor? Naar de kapper. De haarstukjes geven onmiddellijk volume en voor je het weet heb je een glanzend kapsel.
  1. Je beschadigt je haar er niet mee. Sommige denken dat hairextensions je voorgoed beschadigen. Onzin. Het is veilig om te dragen en beschadigt je haar niet. Je kunt ze in je haar klemmen en eruit halen wanneer je maar wilt. Bovendien blijft je haar gewoon groeien.
  1. Onzichtbaar. De hairextensions zijn onzichtbaar en zijn licht. Ze trekken dus niet aan je eigen haar. Eigenlijk voel je niet dat je ze draagt. Bovendien zien ze er heel echt uit.
  1. Je haar lijkt twee keer zo vol. Ja, wie wil dat nou niet? Tegenwoordig worden haarverlengingen gebruikt van dezelfde lengte. Dat ziet er heel natuurlijk uit.

Heb jij wel eens hairextensions gebruikt? En? Beviel het? Hoe was het resultaat? Laat het ons weten! En wil je wat inspiratie opdoen voor hairextensions? Kijk dan eens op https://www.oxyextensions.nl.  Praat mee in de comments onder dit artikel. Vinden we leuk!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook