fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de 6 dingen waar we ons het meest voor schamen bij de huisarts!

huisarts

“Wat is de naam van je huisarts?” vroeg de fysiotherapeut me onlangs. Echt, ik moest hier heel lang over nadenken, want voor mijn gevoel is het al eeuwen geleden dat ik mijn huisarts bezocht! Gelukkig maar, want ik kom er niet graag, omdat er dan toch meestal wel wat aan de hand is. Zojuist las ik dat er meer mensen zijn die het bezoek aan de huisarts liever vermijden, maar dan vanuit schaamte. Schaamte over bepaalde aandoeningen, vooral die zich onder de gordel manifesteren! In het artikel dat ik op Libelle.nl las worden de volgende dingen genoemd!

Lees ook: Angela had een affaire met haar fysiotherapeut

Dit zijn de 6 dingen waar mensen zich voor schamen bij de dokter!

  1. Aambeien
  2. Erectiestoornissen,
  3. Winderigheid,
  4. Vaginale schimmelinfecties,
  5. Soa’s
  6. Ongewenst urineverlies

Vertrouwensrelatie

Ik vind het echt ongelofelijk dat mensen zich hiervoor schamen. Zeker bij de huisarts. Al deze aandoeningen zijn heel normaal en kunnen iedereen overkomen. Huisartsen zijn opgeleid juist om je te begeleiden bij deze klachten. Durf je er niet mee naar de huisarts te gaan dan kan het ook iets zeggen over de vertrouwensrelatie die jij met hem of met haar hebt.

Zeg het gewoon!

En vind je het eng of schaam je je ervoor? Zeg het dan gewoon. Je huisarts zal je vermoedelijk aangeven dat hij het helemaal niet raar vindt dat je met deze klacht bij hem komt, dat het zelfs goed is, dat hij ervoor opgeleid is en er ook nog voor wordt betaald!

Het belangrijkste is natuurlijk dat jij van je klachten verlost wordt. Schaam je dus niet en ga gewoon!

Schaam jij je bij de huisarts?

Heb jij je wel eens heel erg voor iets geschaamd bij de huisarts? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook