fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten bij het gebruik van je vriezer

Net als je wasmachine en de vaatwasser zijn de ijkast en de vriezer apparaten die je niet meer uit je leven weg kunt denken. En we denken dat we inmiddels wel weten hoe deze apparaten werken. Maar over het algemeen kan het veel beter. Neem nou de vriezer! De meeste mensen maken onderstaande fouten bij het gebruik van hun vriezer. Maak jij ze ook?

De 5 meest gebruikte fouten bij de vriezer

1. Je laat de temperatuur in je vriezer te veel oplopen. Dit kan doordat je de vriezer te warm hebt ingesteld, maar ook doordat je de vriezer heel vaak openmaakt. Heb je meerdere dingen nodig, probeer dat er dan in één keer uit te halen. Nog een tip: check of je het deurtje goed dicht hebt gedaan!

Lees ook: Hoe Mara van grote weggooier naar een verspillingsvrij huishouden ging

2. Je verpakt je eten niet goed. Om voedsel lang goed te houden, moet je het wel op de juiste manier inpakken. Zorg dat je in ieder geval alle lucht uit de verpakking haalt. Sommige producten zetten uit als je ze bevriest en daar moet je dan ook weer rekening mee houden, dat je juist wat ruimte in het zakje overlaat!

3. Je wacht te lang met invriezen. Is de uiterste houdbaarheidsdatum van een product bijna verstreken, leg het dan zeker niet meer in de vriezer. Je eten wordt in de vriezer niet verser. Weet je trouwens het verschil tussen Tenminste Houdbaar Tot (THT) en Te gebruiken Tot (TGT)? We dachten dat het niet zoveel uitmaakte, maar dat blijkt wel zo te zijn. Lees hier hoe het precies zit!

4. Je vriezer is te vol of te leeg. Eigenlijk moet je vriezer precies goed gevuld zijn. Niet te vol en niet te leeg. Zit je vriezer te vol dan circuleert de lucht niet goed, waardoor hij moeite heeft om je eten bevroren te houden. Is hij te leeg, dan moet hij heel hard werken om je eten te bevriezen en dat is weer zonde van al het stroom!

5. Je plakt geen stickers op je zakjes of bakjes. Zelfs in de vriezer blijft eten niet oneindig goed. Belangrijk dus om te weten wanneer je het er in hebt gestopt met een labeltje waarop je schrijft wat er in zit en wanneer je het in de vriezer hebt gelegd. Ook handig voor je gezinsleden of huisgenoten als jij een keer niet thuisbent!

We zijn heel benieuwd of jij iets aan deze tips hebt! laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. En als je goede tips hebt, dan zijn die ook van harte welkom. Daar zijn we zelfs heel erg blij mee :-).

Bronnen:

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Heidie -

Mijn diepvries wisselde nogal in temperatuur. Het is een no-frost maar ik zag bij een lade toch een laagje ijs. Ik heb deze maar helemaal leeg gehaald, goed gepoetst en een dag uit gelaten. Nu niet meer zo vol gedaan en het lijkt nu beter te gaan. Ik denk dat ik deze ook te vol heb gedaan.

Reageer ook