fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dubbel-dippen of te veel drinken: 5 borrel-ergernissen

Het is weer de tijd van kerstborrels, nieuwjaarsrecepties en gezellige etentjes met familie en vrienden. Mééstal heel gezellig, maar er zijn ook flink wat zaken waar we knettergek van worden. Wij spraken vijf vrouwen over hun grootste borrel-ergernissen. Welke ergernis kan jij hier nog aan toevoegen?

Niet uit laten praten

Katja: “Mijn schoonzus is een leuke vrouw die altijd veel te vertellen heeft. Eén-op-één is zij heel gezellig, maar in een groep heeft ze de neiging zichzelf te overschreeuwen. Ze praat de hele tijd over zichzelf en laat niemand uitpraten. Als iemand anders aan het woord is, vindt zij altijd wel een ingang om het gesprek naar zichzelf te trekken. Iedereen vindt dat onwijs irritant, maar niemand zegt er wat van. Tijdens familie-borrels en etentjes ga ik daarom zo ver mogelijk bij haar vandaan zitten.”

Dubbel-dippen

Lidwien: “Ik erger me groen en geel aan mensen die dubbel-dippen. Zeker in de maanden waarin er allerlei griep- en verkoudheidsvirussen rondgaan. Mijn vader heeft hier een handje van. Hij dipt zijn bitterbal in de mosterd, neemt een hap en dipt de bitterbal dan nóg een keer. De helft van de inhoud van de bal eindigt zo in de mosterd, maar ook zijn speeksel eindigt zo in dat bakje. Als ik er wat van zeg, zegt hij dat ik me vooral met mijn eigen zaken moet bemoeien. Hij heeft niet door dat het niet alleen zeer onhygiënisch is, maar dat hij zichzelf ook flink voor schut zet.”

Glaasje teveel

Irma: “Mijn baas heeft tijdens borrels en etentjes de neiging om veel te veel te drinken. Hij doet dit niet alleen als we met collega’s op pad zijn, maar ook wanneer we cliënten meenemen. Regelmatig is hij zó dronken, dat cliënten hem helemaal zat zijn. Ik lach het een beetje weg, maar eigenlijk vind ik het heel onprettig dat hij zo doet. Dronken mensen zijn ongelofelijk irritant en het liefst heb ik hem er bij bepaalde gelegenheden helemaal niet meer bij.”

Niet helpen

Justine: “We hebben allemaal één meelifter in onze familie- en vriendenkring. Bij ons is dat mijn zwager. Hij komt altijd te laat, heeft nooit een cadeau bij zich voor de gastvrouw en -heer en biedt nooit aan om te helpen. Bij elke verjaardag, borrel of feestje neemt hij vooral veel, maar geeft niks terug. Iedereen steekt de handen uit de mouwen, maar hij blijft gewoon met zijn drankje zitten. Als hij genoeg heeft gehad, staat hij op en gaat naar huis. De rest blijft achter met de troep.”

Slijmen bij de baas

Valentijn: “Tijdens een werkborrel vind ik het altijd zó irritant dat collega’s gaan slijmen bij onze baas. Eigenlijk vinden ze haar een enorme bitch, maar na een paar drankjes lijken ze dat totaal te vergeten. Om de beurt overladen ze haar met complimenten; allemaal hopende op een promotie. Het is zo doorzichtig en het irriteert me mateloos.”

Praat met ons mee

Kan jij hier nog borrel-ergernissen aan toevoegen? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Afbeelding: Kelsey Chance via Unsplash

Reageer ook