fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zeggen je ogen over je gezondheid!

Kijk jij jezelf wel eens diep in de ogen? Als ik jou was zou ik dat toch wat vaker doen, want je ogen zeggen veel over je gezondheid. We lazen een heel leuk en nuttig artikel hierover op Lifehacking.nl en denken dat het goed is om een aantal van de wetenswaardigheden uit dat artikel met jullie te delen.

Wat je ogen kunnen zeggen over je gezondheid!

1. Je ziet wazig! Het kan zijn dat je moe bent en dat als je nog een keer knippert je weer helder ziet. Wazigheid kan ook betekenen dat je misschien last begint te krijgen van staar of diabetes.

2. Heb je geel oogwit? Dan kan het zijn dat er iets niet helemaal goed is met je lever, bijvoorbeeld dat je misschien geelzucht hebt.

3. Heb je een witte ring rond je iris? Dat kan betekenen dat je cholesterolgehalte te hoog is, maar het is ook een teken van ouderdom.

4. Vaak een trillend ooglid. Hier heb ik zelf vaak last van als ik te druk ben geweest. Het kan een teken van stress zijn. Even gas terugnemen en een paar avonden vroeg naar bed. Dat kan echt helpen.

gesprongen-adertje-in-oog-gevaarlijk

5. Zie je rode, kleine gebarsten bloedvaatjes in je oogwit? Dat is iets anders dan een gesprongen adertje, dit kan namelijk geen kwaad. Maar zie je van die kleine gebarsten bloedvaatjes in je oogwit dan kan dit duiden op een te hoge bloeddruk of misschien tijdelijk te veel druk op je ogen.

Twijfel je of denk je dat je echt iets hebt?

De hierboven beschreven problemen kunnen voorkomen. Maar schrik je niet meteen te pletter als je iets ontdekt. Bel voor de zekerheid met de huisarts als je twijfelt. Ook is het altijd goed om je ogen even te laten checken bij een opticien. Als er iets niet goed is zal hij je zeker naar je huisarts doorverwijzen.

Hierboven hebben we de meestvoorkomende zaken weergegeven die je vanuit je ogen kunt afleiden. Op Lifehacking.nl worden nog meer aandoeningen/problemen beschreven. Kijk hier verder op Lifehacking.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook