fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is wat je moet weten over het Nationaal Hitteplan

Als het een aantal dagen heel heet is treedt in Nederland het Nationaal Hitteplan in werking. Het is al heel lang mooie weer en deze week hebben we ook een paar tropische dagen. Heerlijk!! Toch is dit niet voor iedereen fijn en moeten we een paar dingen goed in het oog houden. Het RIVM stelde een hitteplan op en hieronder vind je de belangrijkste aanbevelingen voor de komende week.

Drink voldoende

Zorg dat je voldoende drinkt, vooral water en ook als je geen dorst hebt. Je drinkt te weinig als je minder plast dan normaal of als je urine donker van kleur wordt. Ook al is het verleidelijk met dit mooie weer, drink niet te veel alcohol. Zorg dat je altijd een flesje water bij de hand hebt, ook als je weggaat.

Lees ook: 5 tips om makkelijker aan je 2 liter water per dag te komen

Vermijd inspanning, zorg voor koelte

Draag dunne katoenen kleding, blijk zoveel mogelijk in de schaduw en vermijd te veel lichamelijke inspanning, zeker tussen 12.00 en 16.00 uur. Maak gebruik van de koele ochtenden en neem af en toe een douche of voetenbad.

Houd je huis koel

Zorg dat je op tijd de zon uit je huis weert en gebruik eventueel een ventilator of nog fijner een airco. Zet de ramen maar een klein stukje open voor verse lucht en als het wat koeler is even alles lekker vol open.

Lees ook: 3 tips voor het hele gezin om zomers lekkerder te slapen

Zorg voor elkaar

Let tijdens de hitte wat meer op de mensen in je omgeving die hulp kunnen gebruiken. Zeker tijdens vakantieperiodes als familieleden en verzorgenden op reis zijn.

Houd je rekening met bovenstaande tips dan kan dit wel eens een zomer worden waar nog jaren met veel plezier aan wordt teruggedacht.

Lees ook: Volwassen worden uitgedaagd om 10 minuten in een snikhete auto te zitten

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook