fb
Damespraatjes Damespraatjes

3 tips voor het hele gezin om zomers lekkerder te slapen

Ik ben zo blij nu het eindelijk weer lekker weer wordt. We hebben natuurlijk al een paar mooie dagen gehad, maar we kunnen niet wachten totdat de zomer écht doorbreekt. Lekker lang buitenzitten, barbecuen en cocktails drinken… Ik krijg het al warm als ik hieraan denk! Hoewel ik dus (net als heel veel mensen) gek op de zomer ben, moet ik wel toegeven dat ik altijd slecht slaap. En ik weet dat ik ook hierbij niet de enige ben. Muggen, hitte en fel licht in de slaapkamer zorgen er zomers voor dat ik heel wat minder goed kan uitrusten dan ’s winters. Ook voor de kids is het natuurlijk heel vervelend om niet te kunnen slapen. Ze zijn dan overdag vermoeid en kunnen zich minder goed concentreren en de kans dat ze wat zeurderig worden is dan ook groter. 

We gingen op zoek naar manieren om ook zomers heerlijk alle benodigde slaapuurtjes mee te pakken.

1. Zorg voor een donkere slaapkamer

6 uur ’s ochtends en ik lig klaarwakker naar het plafond te staren. Het is absoluut niet zo dat ik niet meer moe ben, maar ik kan simpelweg niet meer slapen doordat het zo ongelofelijk licht is in mijn kamer. Door voor compleet verduisterende zonwering te zorgen, kan je dag en nacht een stuk beter beheersen in de slaapkamer. Denk hierbij aan verduisterende rol- en plisségordijnen, die werken ook heel goed bij dakramen. Eindelijk weer lekker uitslapen dus!

zonwering

2. Houd je slaapkamer koel

Ook dit is echt een dingetje bij mij… Want slapen in een hete kamers is zeker net zo lastig als slapen in een lichte slaapkamer. Daarnaast is het ook nog eens een stuk gezonder om in een wat koelere kamer te slapen. Zomers lijkt dit bijna onmogelijk. Je kunt natuurlijk een airco ophangen, maar dit is heel duur! Een goedkopere en duurzamere oplossing is buitenzonwering. Dit is echt niet duur en aan de buitenzijde zon en warmte weren is veel beter. Het is ook fijn dat deze zonwering van binnenuit op je dakraam te plaatsen is. Dus nog gemakkelijk ook!

Doe hier de upgrade scan van je dakraam

3. Houd de insecten buiten de slaapkamer

Zzzzzzzz…. En ja hoor: weer een muggenbeet erbij. Ik word er he-le-maal GEK van. Vooral als het dan ook nog heet is en ik al nachten slecht heb geslapen omdat ik steeds zo vroeg wakker word. Gewapend met een tijdschrift in mijn hand, ga ik op zoek naar de mug, maar kan hem natuurlijk weer niet vinden. Net als ik bijna weer inslaap word ik geprikt in mijn enkel. Gelukkig is ook hier een hele goede oplossing voor: investeer in een goede insectenhor, ook voor dakramen. Echt waar, na één nachtje logeren met een mug weet je waarom.

Tip: Kijk hier hoe je korting op een Velux dakraam kunt krijgen

Lijkt het jou ook wel wat om ook deze zomer lekker te slapen? Mij wel! Neem eens een kijkje op de website van VELUX. Hier hebben ze een scala aan producten die je kunnen helpen om deze tips tot uitvoering te brengen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook