fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf tips om makkelijker aan je twee liter water per dag te komen

Ik drink dagelijks minstens twee liter water. Soms zelfs wel drie of vier liter! Toen ik in 2009 een jaar in Amerika studeerde en waterpolode dronk ik soms zelf vijf liter water op een dag. Dat was hard nodig, want door het vele trainen en het warme weer lag uitdroging snel op de loer. Nu doe ik het wat rustiger aan, maar ik drink nog steeds graag water. Het is goedkoop, zowel warm als koud lekker en super gezond. Maar, toch vinden veel mensen het moeilijk om aan twee liter te komen. Ik als échte water liefhebber geef je vijf tips om makkelijker aan die twee liter te komen.

1. Stel doelen

Splits de dag op in verschillende dagdelen en spreek met jezelf af dat je aan het einde van een bepaald dagdeel een bepaalde hoeveelheid water hebt gedronken. Bijvoorbeeld: voor de lunch drink ik één flesje water. Tussen de lunch en 16:00 uur drink ik een flesje water, tussen 16:00 en 19:00 uur drink ik een flesje water en tussen 19:00 en 21:00 uur drink ik een flesje water. Maak het niet veel later dan dat, want dan zit je de hele nacht op de wc!

Water

2. Maak het lekker

Vind je water soms een beetje saai? Experimenteer dan eens met fruit en groente. Zelf vind ik het heerlijk om citroen, komkommer, gember of munt aan mijn water toe te voegen. Dit doe ik het liefste de avond van tevoren, dan trekken de smaken er nog lekkerder in.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

3. Merk het verschil in je gezondheid

Als je meer water gaat drinken zal je redelijk snel merken dat het goed voor je is. Water bevat veel minder calorieën dan frisdrank en sap, waardoor het best wel eens zou kunnen dat je wat gewicht verliest. Ook kan veel water drinken voor meer energie zorgen doordat je lichaam goed gehydrateerd blijft. Wie wil zich nou niet beter voelen?

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

4. Merk het verschil in je uiterlijk

Water heeft een zuiverende werking op het lichaam. Het spoelt je letterlijk schoon. Dit zorgt ervoor dat je minder last krijgt van puistjes en je huid er egaler uitziet.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

5. Koop een mooie waterfles

Geniet jij ook altijd meer als je van een mooi bord eet? Of als je cocktail in een prachtig glas zit? Ik wel! Zo heb ik dat ook met water. Als ik een mooie waterfles gebruik, drink ik toch net met een klein beetje meer plezier mijn water. En we hebben geluk, want Damespraatjes mag in samenwerking met Contigo vijf waterflessen onder haar lezeressen verloten. Lees snel verder hoe je kansmaakt.

Contigo

WINNEN!

Wat verwacht je van een drinkfles waar je mee gaat sporten? Natuurlijk dat je er zonder knoeien water uit kunt drinken, liefst zo gemakkelijk mogelijk, met één hand. Dat hij een optimale doorstroming heeft tot de laatste druppel. De fles moet stevig zijn en tegen een stootje kunnen, maar ook mooi, met een ergonomische vormgeving. En ook nog kleurrijk en geurloos. Daarom introduceert Contigo nu Ashland, de ultieme sportfles metAutospout®-technologie.

Met Autospout duw je op de knop om de drinktuit open te klappen. Een extra sluiting voorkomt dat je de knop per ongeluk indrukt. Dankzij het diagonale rietje drink je de fles tot de laatste druppel leeg. Ideaal is de karabijnhaak waarmee je Contigo Ashland makkelijk aan je riem of tas kunt vastklikken. De drinkfles is lek- en morsvrij.

Wij mogen 5 flessen weggeven! Dit zijn de winnaars:

  • Gaby Kuitert
  • Lianne de Haan
  • Yolanda Kraus
  • Fleur de Goede
  • W. Zaar

Van harte gefeliciteerd. Binnenkort ontvangen jullie de fles thuis.

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

2 reacties

will -

Drink eigenlijk in de winter niet zoveel water. Meer koffie en thee.
In de zomer drink ik ongeveer 1 liter water en veel thee en koffie.
Door deze fles bij me te hebben, kan ik proberen meer water te drinken.
Ik drink nooit frisdrank, wel verse sinaasappelsap.

Wil Siroen -

Drink bijna de hele dag water doe ik al van jongs af aan
Vind het ook geen straf lekkerder dan al dat spul dat zo zoet is
Daar houd ik helemaal niet van

Reageer ook