fb
Damespraatjes Damespraatjes

Inge: ‘Mijn zoon is er achter gekomen dat ik nog steeds contact heb met zijn eerste vriendinnetje’

vriendin van zoon

Wat doe je als je verkering van je kind uitgaat met iemand met wie je het heel goed kon vinden? Inge hield contact met het eerste vriendinnetje van haar zoon en Jorn is daarachter gekomen. “Hij eist dat ik het contact verbreek, maar dat wil ik niet.”

Toen Jorn Stacey aan Inge voorstelde maakte haar hart een sprongetje: wat een leuk meisje was dat. “Echt, Stees is een schatje. Het is een mooi meisje en daarnaast is ze nog hartstikke slim ook. Ze had een super goede invloed op Jorn. Ik zag mijn zoon helemaal opbloeien en genoot daarvan.” Dol verliefd zat het stelletje van nog maar net zestien jaar hand in hand op de bank bij Inge. “Stacey at regelmatig met ons mee en hielp me dan met koken en de afwas. Als Jorn naar voetbaltraining ging bleef zij hangen om gezellig met me te kletsen. Stacey voelde echt een beetje als mijn dochter die ik graag had willen hebben. Heel fijn omdat door omstandigheden Jorn nooit een broertje of zusje heeft gekregen.”

Nee! Het is uit!

Maar goed, zoals dat gaat met jonge mensen die op het punt staan de wereld te ontdekken strandde de verkering tussen Jorn en Stacey. “Ik was kapot toen Jorn me vertelde dat hij een ander meisje had leren kennen en smoorverliefd op haar was geworden. Hoewel ik me altijd had voorgenomen me vooral niet te bemoeien met de relaties van mijn kind, kon ik het niet laten. Stacey was zo’n leuk meisje, met haar zou Jorn een fantastische toekomst kunnen opbouwen. Dat heb ik hem ook gezegd. Jorn wilde er niets van weten, hij was verliefd geworden op zijn studiegenootje Claartje en wilde met haar door. Als reden van de breuk met Stacey noemde hij de afstand tussen hen. Hij had een kamer in Amsterdam gevonden en Stees woonde nog in Tilburg.”

Wat niet weet…

Stacey luchtte in het begin haar hart bij Inge. “Ze was er helemaal stuk van. Ik had zo te doen met haar dat ik het niet erg vond als ze met me wilde praten. Mijn man Mark begreep het ook al vond hij het niet echt een goed idee om contact met haar te houden, hij beloofde niets te zeggen tegen Jorn. Want Jorn wist niet dat Inge zo’n twee keer per week bij ons was en vaak ook bleef eten. Ik dacht maar steeds: ‘wat niet weet wat niet deert’ en het idee dat ik Stacey nooit meer zou zien, vond ik niet aantrekkelijk.”

Hij gaat samenwonen

Het is inmiddels twee jaar geleden dat Jorn en Stacey uit elkaar gingen en Jorn Marieke ontmoette. “Mijn adem stokte toen Jorn me onlangs vertelde dat hij gaat samenwonen met Marieke. Ik moet je zeggen dat ik nog steeds een beetje hoop had dat hij toch op zijn besluit zo terugkomen en met Stacey verder zou gaan maar hij is vastbesloten om met Marieke te trouwen. Ik heb hem gezegd dat ik hem erg jong vind om zich al zo te binden maar hij is vastbesloten. Marieke heb ik nu een aantal keer ontmoet, ik ben zelfs met haar gaan lunchen in Amsterdam maar ik heb niets met haar. Ik vind het een kakkineus meisje dat helemaal niet bij Jorn past.”

Stacey zit in mijn hart

Over twee weken trekt Marieke bij Jorn in en Inge ziet het met lede ogen aan. “Ook Stacey is er stuk van. Maar waar we nog veel meer ondersteboven van zijn, is dat Jorn er achter is gekomen dat ik nog steeds contact heb met Stacey. Dat hoorde hij van een oud-schoolgenootje toen hij een weekend in Tilburg was. Toen hij ook nog hoorde dat Mark en ik Stacey soms uitnodigen om met z’n drieën uiteten te gaan, werd hij woest. Hoe moest hij nou aan Marieke uitleggen dat zijn moeder zijn ex nog regelmatig zag? Dat was toch belachelijk. Hij verwijt me dat ik geen enkele moeite doe om Marieke te leren kennen en aardig tegen haar te doen. Diep in mijn hart weet ik dat hij gelijk heeft. Ik heb totaal geen klik met haar. Jorn wil dat ik het contact met Stacey verbreek maar dat kan ik niet. Ik heb dat meisje in mijn hart gesloten.”

Heb jij ook zo’n ex-schoondochter of -zoon die in je hart zit en die je eigenlijk nog heel graag gewoon wil blijven zien? Hoe ga je daarmee om? Vind je dat het moet kunnen of zeg je: nee, dat kan gewoon niet. Je moet achter de partnerkeuze van je kind gaan staan en je er niet mee bemoeien. Uit is uit, en dat betekent dat je iemand niet meer ziet. Toch? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door furkanfdemir via Pexels

Mia heeft ruzie met buren om huilend dochtertje: “Wij doen zelf ook geen oog dicht”

ruzie met buren om huilend dochtertje

Pleun, net dochtertje van Mia en Thijs is twee jaar oud en heeft nog geen nacht doorgeslapen. Het nachtelijke gehuil drijft niet alleen de jonge ouders tot waanzin, ook de buren zijn er meer dan klaar mee… Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Joris -

Ben zéér benieuwd hoe dit nu precies zit.

Joris -

Ja, Fiene, viel me ook op. Op de plek waar Inge staat, hoort vermoedelijk Stacey te staan. Er lijkt wat gehusseld.

Wat ik me afvraag; opeens gaat Jorn samenwonen met Marieke. Jorn was verliefd op haar en wilde met haar door. En uit het niets is daar Marieke, met wie de man wil gaan trouwen. Wat is er met Claartje gebeurd? EN heeft schoonmoeder daar óók nog contact mee?

En natuurlijk kan een ex-schoonmoeder contact onderhouden met haar ex-schoonkind. Jorn moet zich niet zo aanstellen.

Fiene -

. Want Jorn wist niet dat Inge zo’n twee keer per week bij ons was en vaak ook bleef eten. Ik dacht maar steeds: ‘wat niet weet wat niet deert’ en het idee dat ik Stacey nooit meer zou zien, vond ik niet aantrekkelijk.”
(Dit is denk ik een typefout)

Reageer ook