fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mia heeft ruzie met buren om huilend dochtertje: “Wij doen zelf ook geen oog dicht”

ruzie met buren om huilend dochtertje

Hoe ervaarde jij het krijgen van kinderen? Was het veel leuker, mooier, zwaarder of heftiger dan je vooraf had gedacht? Voor mij is het absoluut een combinatie van al deze dingen. De pieken zijn hoger, maar ook de dalen zijn een stuk dieper. Slapen ze een periode dan ook nog slecht? Dan ben ik soms geen cent waard. Ach, het hoort erbij en zoals alles is ook slecht slapen een fase. Maar wat als die fase al twee jaar duurt? Dat is aan de orde bij Mia en Thijs. Hun dochtertje Pleun is twee jaar oud en heeft nog geen nacht doorgeslapen. Het nachtelijke gehuil drijft niet alleen de jonge ouders tot waanzin, ook de buren zijn er meer dan klaar mee.

Geen verrijking

“Er zijn momenten waarop Thijs en ik ons afvragen waarom we eigenlijk aan een kind begonnen zijn”, biecht Mia meteen eerlijk op. “We hadden het idee dat het een mooie verrijking van ons leven zou zijn, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit tot nu toe juist niet zo is. Pleun is vorige week twee jaar oud geworden en ik kan met volle overtuiging zeggen dat dit de zwaarste twee jaar uit ons leven zijn… En langzaam maar zeker eist dit steeds meer zijn tol.”

Altijd aan het huilen

Thijs en Mia merken na de geboorte van Pleun al snel dat zij meer huilt dan de baby’s van vrienden en kennissen. “Pleuntje was eigenlijk gewoon altijd aan het huilen. Niet alleen als ze trek had of moe was, maar zo goed als de hele dag door. Soms sliep ze een paar uur en dan was het even rustig. Vaak viel ik dan op de bank in slaap, om soms enkele minuten alweer wakker te worden door het gehuil uit de box of haar kamertje.”

Niks werkt

Als Pleun na vijf maanden nog geen nacht heeft doorgeslapen en ook overdag veel huilt, gaan de jonge ouders op zoek naar een oplossing. “De huisarts heeft haar onderzocht om te kijken of ze ergens pijn had. Dit was gelukkig niet het geval. Ook zijn we naar een osteopaat geweest, hebben baby massages geprobeerd en lieten een spirituele reiniging uitvoeren in huis. Als niks werkt weet je gewoon eigenlijk niet meer waar je het moet zoeken.”

Klagende buren

Vooral de nachten zijn een constante worsteling. De relatie van Thijs en Mia komt steeds verder onder druk te staan en Mia stopt zelfs met werken omdat het eigenlijk gewoon te veel is. “Het stoppen met werken heeft mij wel goed gedaan, maar Pleun is er niet minder om gaan huilen. Elke nacht wordt ze vier tot zes keer wakker en soms slaapt ze maar een paar uur. Nu ze groter wordt, wordt het gehuil en geschreeuw steeds harder en daar beginnen de buren nu ook over te klagen.”

Verschrikkelijk

De eerste maanden tonen de buren nog veel medeleven. “Ze waren lief, betrokken en behulpzaam. Allemaal hadden ze kinderen en ze wisten dus hoe de nachten er soms aantoe konden gaan. Maar toen duidelijk werd dan Pleun meer en harder ging huilen, merkte ik dat het anders werd. Minder en minder vroegen ze hoe het ging en steeds vaker was er het verzoek of het niet wat stiller kon. Ik begreep het helemaal, het is verschrikkelijk om niet te kunnen slapen door het gehuil. En al helemaal als het je eigen kind niet is. Maar wat kon ik doen?”

Kinderbescherming

Een half jaar geleden was bij de buurvrouw de maat vol. Ze belde na de zoveelste slapeloze nacht boos bij Mia aan. “Ze heeft me toen vol uitgescholden. Zei dat ik een slechte moeder was en dat we beter voor Pleun moesten zorgen. Ook begon ze over het inschakelen van de kinderbescherming als het niet rustiger zou worden bij ons thuis. Ik ben toen in huilen uitgebarsten en heb de deur dichtgesmeten. Ik was al op, maar dit vreselijk nare verwijt heeft mij echt heel erg geraakt.”

Geen contact meer

Sinds de ruzie hebben Mia en haar buurvrouw helemaal geen contact meer. “Dat doet mij veel pijn. Buiten het feit dat het super ongemakkelijk is, mis ik haar heel erg. We hadden altijd een fijne band, maar die is nu voorgoed weg. Ik begrijp dat zij ook heel moe was… Toch had ik niet gedacht dat ze het mij zo persoonlijk kwalijk zo nemen en zelfs de kinderbescherming wilde bellen. Hier hebben we overigens nooit wat van gehoord.”

Mia is heel benieuwd of er andere ouders zijn die ook een kind hebben dat veel huilt en hoe zij daarmee omgegaan zijn naar buren en hun omgeving. Laat je reactie achter in de reacties onder dit artikel. 

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

21 reacties

Renate -

Logisch dat de buren er helemaal klaar mee zijn hun hebben niet gevraagd om een jankende fucktrofee die hun nachtrust verpest. Nog knap dat ze het 2 jaar hebben uitgehouden. Hier ga ik echt niet zo lang wachten en word er echt een stuk sneller veilig thuis ingeschakeld.

Celi -

Onze zoon heeft ook 2 jaar alleen maar gehuild. Rond zijn 2de verjaardag kwamen we erachter dat zijn keelamandelen heel groot waren (arm kind kon hierdoor niet goed slapen en raakte helemaal gefrustreerd), deze zijn er toen uitgehaald en vanaf dan hadden wij een heerlijk kind dat niet meer huilde en goed sliep.

Crista Woudenberg -

Voor elke ouder met een soortgelijk probleem. Onze zoon begon na ongeveer 14 maanden elke nacht te krijsen tot op het bot. Ook buren last en die zijn zelfs verhuisd. Uiteindelijk bleek dat als hij wakker werd, hij zo boos werd en hij realisereeerde niet dat hij gewoon ogen dicht en weer moest gaan slapen. Oplossing van huisarts: een hoestdrankje waarvan hij weer in slaap viel, 2 weken gebruikt en veel , ook overdag, laten bijslapen want hij was oververmoeid. Daarna nooit geen last meer. Het was onze derde dus ik dacht juist dat hij het middagslaapje wel kon missen. Doe er je voordeel mee en heel veel sterkte.

Esther -

Ik ben ook zo’n buurvrouw van een huil kind. Niet goed te praten de reactie maar ik weet dat ook bij hun de wanhoop en irritatie tot een bepaalde grens gaat. Dan doe je soms domme dingen als buurvrouw….. zij (en jullie) kiezen niet voor zo’n huilkind maar zitten wel met de gevolgen.

Gina -

Wij hadden dit ook. Groot bed gezet en gewoon gaan bij slapen. Tot haar 8 jaar en nadien nog slaapwandelen en nachtmerries… iets is er toch dat zich afspeelt dan maar wat ?

Andejo -

Slaapt ze op een waterader misschien? Dat kun je laten uitzoeken.
Sinds ik een spoel in de grond heb laten zetten slaap ik als een roos.
Bellen naar :
Jan Hermans tel. 0653186066
En vraag hem advies. EEn telefoontje kost niks.

Mar -

Doe vooral niet wat Henq zegt, ik ben psycholoog en dat wat hij adviseert is pedagogisch zeer onverantwoord. Troost en veiligheid bieden is een beter plan. Kan er sprake zijn van autisme? Een kind heeft dan vaker last van nachtmerries en heeft moeite met emoties reguleren.

Eva -

Wat ontzettend vervelend voor alle partijen. Er komen bij mij 3 dingen naar boven. Koemelk allergie, gluten allergie of iets neurologisch. Wij hebben een meervoudig gehandicapte zoon door zuurstoftekort bij de geboorte. Dit was in eerste instantie niet merkbaar. Pas na een half jaar kwamen wij erachter omdat hij ook zoveel huilde. Het bleek dat hij continu epilepsie had. Wij wonen in de buurt van Arnhem waar er een huilbaby poli is in het ziekenhuis wellicht een idee om zoiets te overwegen, zo is bij ons namelijk het balletje gaan rollen. Veel sterkte!

Manuela -

Mia, ik snap en begrijp je volkomen!
Ik heb een dochtertje van nu 2,5 jaar die ookal vanaf de geboorte alleen maar huilt. De nachten zijn het ergst en dat is niet alleen maar huilen maar gillen en krijsen alsof ze vermoord wordt. Ook hier hebben onze buren erg last van, de vorige buren zijn door het vele huilen van mijn dochtertje en de zoveelste ruzie daarom verhuisd, nu een alleen staande man naast ons en ook die komt vaak aan de deur dat die niet kan slapen door het gehuil.
Ik weet dus precies hoe je je voelt en ik ook zit met me handen in me haren omdat we niks kunnen ondekken waarom ze zoveel huilt

Anneloes -

Heel naar voor jullie, maar snap dat het voor de omgeving ook zeer pittig is.

Het eerste wat in mij op kwam is S.I. therapie, dit staat voor sensorische informatieverwerking. In Zuid Holland regio Rotterdam heb ik een geweldige gevonden. Ze willen alles weten vanaf de zwangerschap tot de huidige tijd. Ik zou zeggen probeer het, slechter zal het er niet op worden.

Sterkte, voor allen!

Joop -

Spirituele reiniging? Dat moet je wel door een christen laten doen. Mijn neef huilde omdat m’n zus Wajang poppen in de kast had. M’n moeder heeft ze eruit gegooid. Hij stopte direct met huilen.

Lisa -

Dat het spiritueel gereinigd is betekend niet dat er wellicht nog wel wat zit. Ik denk echt dat er meer achter zit. Geloof het of niet maar er bestaat ghost hunting teams ook in Nederland met goede apparatuur. Laat dat team in de kamer van je meisje en laat ze onderzoeken met de spirit box en andere tools. Het gaat je verbazen. Zorg dat je een Himalaya lamp aanschaft van kristal kan je kopen bij de Lidl daar slapen ze beter door. En het beschermd tegen negatieve energie. Wellicht zweverig maar het proberen waard.

HenQ -

Waarom stop je het kind niet in een heel goed geïsoleerde kamer of bedstee? Dan ben je er vanaf. Lekker laten huilen.

Mieke -

Vreselijk voor de ouders en dat de buren zo reageren vindt ik schandalig.
Onze zoon heeft 7 jaar bijna dacht en nacht gehuild ,hij bleek zwaar gehandicapt tezijn .
Met zijn 7de jaar kreeg hij zijn eerst epilepsie aanval, nooit meer gehuild.
Kinderen kunnen spanning in de hersenen hebben met huilen tot gevolg , veel artsen reageren er niet op.
Onze buren waren erg meelevend, ik nodigde ze vaak uit op de koffie , zo bespraken wij altijd over de toestand van onze jongen.en bleven wij goed met de buren.
Helaas is onze zoon na bijna 46 en een half jaar dag en nacht zelf verzorgd te hebben in 2020 overleden

Roos -

Wij zijn “zulke buren”; worden echt knettergek van één van onze buurmeisjes, die bijna 24/7 huilt en krijst en naarmate ze ouder wordt – het gaat steeds harder. Ik sta op het punt om mijn buurvrouw te vragen of ze wil gaan verhuizen naar een hutje op de hei. Woon hier nu 40 jaar en altijd met plezier, totdat……pfffffffffff…….ga er stuk van/aan.

Jolanda -

Onze jongste zoon heeft ook heel erg lang gehuild.wij moesten er wel twintig keer s nachts uit. Iemand heeft toen een foto van hem tien weken lang ingestraald en hij zei: hij mankeert nu niets meer, nu even strak aanpakken. Sinds dien geen slapeloze nachten meer gehad. Heel veel succes!

Westa -

Wat ontzettend naar zeg om dit te lezen. Als kinderverpleegkundige ben ik ook van mening dat geen kind zomaar huilt. Mijn buurmeisje heeft tot 2 jaar ook extreem veel gehuild. Haar ouders hebben vele opnames in het ziekenhuis gehad, osteopaten bezocht en ga zo maar door. Nooit iets gevonden. Totdat iemand begin over een vrouw die negatieve energie uit ruimtes kon halen. Ze waren erg sceptisch (wij ook haha), maar sinds dat contact slaapt zij opeens door.

Tam -

Onze zoon heeft 4 jaar lang gehuild en bijna niet geslapen. Daarna kwamen er periodes dat het steeds vaker een nacht goed ging. Wij hebben hem heel snel en groot bed gegeven, zodat bij een helse nacht er 1 bij kon tanken in zijn bed en de ander onze zoon troostte en bij zich nam. Wij hebben ook alles geprobeerd. Acceptatie was het enige wat hielp en koffie. Wij hadden gelukkig geen buren die klaagden, dat scheelt een hoop extra stress.

Wen -

Ik heb een dochter die ook 2 jaar lang dag en nacht huilde. Uiteraard van alles geprobeerd om hier verandering in te brengen, maar niets hielp. Tot oude bekende de tip gaf om een kinderslaapcoach in de schakelen. Al snel merkten we dat het slapen steeds beter ging. Nu, ruim een jaar later, slaapt ze elke nacht nog steeds heerlijk door (alleen wel elke dag om half 6 wakker, maar dat is zoveel minder erg dan de hele nacht je bed uit moeten)

Joris -

Eerder hebben 24 andere ouders de moeite genomen te adviseren en te interacteren. Waarom zijn die reacties precies verwijderd? Waren ze niet goed genoeg? Waarom staat er opeens een nieuwe datum boven een oud bericht?

Fiene -

Jeetje wat heftig! Wat is het zwaar voor jullie en wat naar voor pleun! Ik zal hulp zoeken bij instanties. Het huilen zou toch ergens vandaan moeten komen denk ik..en wat naar dat de buurvrouw zo tekeer tegen jou zeggen gegaan. Misschien toch een gesprek voeren met elkaar.

Reageer ook