fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zeven redenen waarom wandelen je nieuwe hobby zou moeten worden

Net terug van een heerlijke vakantie en heb je toch een paar kilootjes te veel mee naar huis genomen? Enne, we hebben het dan niet over de kilo’s in je koffer, maar de kilootjes die zijn ontstaan door al die lekkere pasta’s, cocktails en ijsjes. Of ben jij de extra kerstkilootjes nog niet kwijt? Helemaal niet erg. Want wij hebben jouw nieuwe hobby gevonden: wandelen. Lees maar!

1. Het hoeft niet veel tijd te kosten. Je trekt je schoenen aan en stapt de deur uit. Zo simpel is het. En begin je de smaak te pakken te krijgen bouw het dan op.

Lees ook: hoe kom je aan blaren op je voeten en hoe kom je er snel van af?

2. Het is goed voor je. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt aan om iedere dag 30 minuten te bewegen. Wandel je iedere dag een half uurtje, dan zul je zien dat je snel weer op je oude gewicht bent na je vakantie. Op veel smartphones zit een stappen- of kilometerteller. Leuk om na een wandeling even te kijken hoeveel je hebt gelopen. Er zijn veel apps die je hiervoor kunt downloaden. Heb je een iPhone, dan staat er standaard een hartje met gezondheid op je beeldscherm ingesteld.

3. Het is gezellig. Je kunt je vriendin, buurvrouw of partner uitnodigen om met je mee te wandelen. Al wandelend ontstaan de mooiste gesprekken. Ook is de kans groot dat je onderweg leuke dingen meemaakt of bijzondere mensen ontmoet. Als je thuis op de bank of met je telefoon op de bank blijft zitten gebeurt dat zeker niet

4. Je leert je eigen omgeving beter kennen. Probeer ook variatie aan te brengen in je wandelingen. Ga niet alleen voor de natuur, maar maak ook eens een stadswandeling. In het weekend kun je je grenzen verleggen en met de trein of auto naar andere plekjes rijden om te wandelen.

5. Je gaat je veel fitter voelen. Je lichaam zal in het begin wel even moeten wennen aan die dagelijkse inspanning, maar daarna ga je je fysiek, maar ook mentaal lekkerder voelen. Je krijgt ook meer energie om andere dingen aan te pakken.

Lees ook: Zeven tips om spierpijn te voorkomen

6. Je stoelgang wordt er beter van. Ook je darmen krijgen een lekkere oppepper van het wandelen. Denk er wel aan dat je niet direct na het eten gaat wandelen. Wacht in ieder geval een minuutje of 15.

7. Je gaat leuke wandelplannen maken. Omdat je je grenzen wilt gaan verleggen ga je tijdens het wandelen vaak al nadenken over je volgende wandeling. Misschien ooit een keer de 4-daagse lopen of een wandelvakantie doen?

Voor iedereen die besluit dat wandelen dé nieuwe hobby wordt hebben we een leuke tip, een wandel dagboek. Het dagboekje dat wij tegenkwamen heet Sta op en wandel. Het staat vol informatie, tips, adviezen van experts, ideetjes, alternatieven en vooral heel veel lege pagina’s die jij met jouw ervaringen mag gaan vullen.

Het boek is gemaakt door Susanne Groeneveld en naast het boek is er ook een Facebook-pagina: Sta op en Wandel.

Bekijk hier hoe en waar je Sta op en Wandel kunt bestellen

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook