fb
Damespraatjes Damespraatjes

Avocadopit weggooien? 6 redenen om dat niet te doen

Kun jij je nog een leven zonder avocado’s voorstellen? Ik niet meer. Sinds ik de avocadodip guacamole heb ontdekt ben ik definitief om en gebruik de avocado in heel veel gerechten. De avocado is niet alleen heel lekker, maar ook super gezond.

De avocado is een van de weinige vruchten die zeer veel olie bevat (5 tot 23 g per 100 g vruchtvlees). Deze olie bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetten en heeft een gunstige invloed op het cholesterolgehalte. Daarnaast bevat het ook veel mineralen zoals ijzer en kalium en is rijk aan proteïne. In de vrucht bevindt zich een grote houtige pit die we meestal weggooien. Op de super leuke website Happy in shape kwamen we 6 dingen tegen die je met de pit zou kunnen doen.

Dit zijn de dingen die je met een avocadopit kunt doen!

1. Plant de pit in een pot. Je moet er wat geduld voor hebben. Doe de pit eerste en een glas water en laat ‘m ontkiemen. Daarna kun je ‘m planten.

2. Eet de pit. Zelf hebben we het nog niet geprobeerd, maar het schijnt dat je de pit in een zeer sterke blender kunt doen en bijvoorbeeld in je smoothie kunt verwerken. De smaak is wel wat bitter volgens Happy in Shape, maar super gezond.

3. Gezichtsmasker of scrubje. Droog de pit eerst en vermaal ‘m dan tot poeder en verwerk ‘m dan in je masker of scrub. De mineralen in de pit geven je huid een echte oppepper.

4. Was je haar ermee. Kook het schaafsel van een paar pitten en mix het kookwater met een klein beetje van je normale shampoo of conditioner. Gebruik een zachte shampoo zónder bijvoorbeeld synthetische siliconen.

5. Doe ‘m door je dip. Door de pit in je guacamole te stoppen, blijft de dip langer groen. Een beetje citroensap houdt het helemaal goed.

6. Avocadothee. Goed voor de gevoelige buik. Doe de pit doormidden en laat ‘m meetrekken in je thee.

Heb jij nog meer redenen om de pit van de avocado niet weg te gooien? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel.

Lees ook: hoeveel avocado mag je per dag maximaal eten?

Reageer ook