fb
Damespraatjes Damespraatjes

Victoria doet alsof ze veganistisch is: “Vlees en zuivel eten wordt onder collega’s niet geaccepteerd”

Drie jaar geleden solliciteerde de Amsterdamse Victoria (32) op haar droombaan. “Door het dolle heen was ik toen ik te horen kreeg dat ze mij hadden gekozen uit heel veel sollicitanten. Je gelooft het bijna niet, maar als vrouw met twee universitaire masters in the pocket was het voor mij heel lastig om een baan te vinden.” Met goede zin gaat Victoria dan ook van start. 

Niet geaccepteerd

“De eerste ochtend was het meteen geweldig! Ik had een klik met mijn collega’s, het inwerken ging voorspoedig en al het eerste uur werd ik uitgenodigd voor een borrel aan het einde van de week.” Maar als Victoria tijdens de lunch haar boterhammen met ham en kaas uit haar tas pakt, slaat de goede sfeer om. “Wij lunchen hier veganistisch” zegt een van haar nieuwe collega’s wanneer ze ziet dat Victoria zowel vlees als zuivel op haar boterham heeft. “Vlees, zuivel en andere dierlijke producten worden hier niet geaccepteerd”.

Geen grap

Eerst denkt Victoria dat haar collega een grapje maakt en begint te lachen. “Toen ook de andere collega’s afkeurend naar mijn boterham keken, snapte ik pas dat het serieus was.” Victoria knikt en kiepert in het bijzijn van al haar collega’s haar boterham de prullenbak in. “Ik heb die dag alleen een banaan gegeten en zat met een knorrende maag achter mijn computer. Zo leuk als de dag begon, zo ongemakkelijk voelde ik me na het lunch-incident.

Hummus en avocado

Die avond gaat Victoria naar de supermarkt om bakjes hummus en avocado’s te halen. “Dat is wat mijn collega’s ook op hun brood aten, dus dan deed ik het ook maar. Al drie jaar doe ik alsof ik ook veganistisch eet. Mijn collega’s zijn zo fanatiek, ik durf echt niet te vertellen dat mijn vriend en ik ieder weekend barbecuen en ik ’s ochtends graag boterham met kaas eet.”

Niet liegen

De vriend van Victoria vindt het belachelijk dat zijn vriendin niet gewoon zegt dat zij niet veganistisch eet. “Hij vindt niet dat ik moet liegen over wat ik wel en niet eet. Het is niet mijn probleem dat zij moeite hebben met een niet-veganistisch dieet. Toch ben ik bang dat ik snel buiten de groep kom te liggen. Mijn baan is belangrijk voor mij en mijn collega’s maken daar onderdeel van uit.”

Foto’s op Facebook

Soms is het moeilijk om het te maskeren dat Victoria eigenlijk wel vlees eet. “Zo plaatste ik een keer foto’s op Facebook, waarop je mijn vriend achter de barbecue zag staan. Op de barbecue lagen worstjes en spareribs. Nog geen drie minuten na het geplaatst te hebben, kreeg ik al berichtjes in de groepsapp van kantoor. Of ik toch weer vlees was gaan eten? Ik heb maar gezegd dat ik een vega burger zou maken. Eigenkijk te gek voor woorden dat ik daarover lieg.”

Geen zin in gedoe

Victoria is niet van plan om op te biechten dat ze zich in het weekend laat gaan met kaasjes, mooie stukken vlees en honing in haar thee. “Ik heb geen zin in gedoe. Liegen is denk ik makkelijker dan de waarheid vertellen.”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

Zoon van Marlot bedriegt zijn zwangere vriendin: “Moet ik het tegen haar zeggen of steun ik mijn zoon?”

zoon bedriegt vriendin

Marlot ging door het dak van vreugde toen ze hoorde dat haar zoon Wout en zijn vriendin Kelly in verwachting waren. “Als moeder droom je er natuurlijk altijd van om oma te worden. En dan is de vriendin van je zoon ook nog eens een super tof meisje! Ik was in extase en dat maakt de ontdekking die ik onlangs deed alleen maar pijnlijker… Ik ben er namelijk achter gekomen dat Wout zijn zwangere vriendin Kelly bedriegt…… Verder lezen

2 reacties

Joris -

Heeft de Amsterdamse Victoria iets gehad aan de eerdere tips die gegeven zijn op http://web.archive.org/web/20230521003517/https://damespraatjes.nl/alsof-ze-veganistisch-is/ ?

Peter-Jan -

Wat een vervelend verhaal. Ik kan me voorstellen dat het stress geeft – het zou mij stress geven. Zoals je het doet is denk ik een goede manier: wie bedrogen wil worden, die wordt bedrogen. Die collega’s hebben geen enkel recht om jou een bepaalde levenswijze op te dringen. Daarnaast: als je ze van social media afgooit, heb je verder ook nooit meer iets uit te leggen. En wees eerlijk, zulke tirannieke collega’s wil je toch geen toegang geven tot jouw facebook-foto’s?

Reageer ook