fb
Damespraatjes Damespraatjes

9 andere dingen die je ook met schilderstape kunt doen

Ben je flink aan het schilderen en behangen geweest en heb je nog een rolletje schilderstape over? Gooi het beslist niet weg, want je kunt er nog zoveel mee doen.

1. Lunchpakketjes mee af sluiten. Zelf ben ik dol op van die zakjes die je opnieuw kunt afsluiten. Heb ik die niet meer in huis en alleen gewone zakjes, dan plak ik ‘m dicht met een stukje schilderstape.

2. Etiketjes voor kliekjes. Staat jouw koelkast ook vol met bakjes? plak er een stuk schilderstape op en zet er op wat er in het bakje zit en zet er eventueel ook de datum op.

Lees ook: 7 handige dingen die je ook met een babybadje kunt doen

3. Je camera afplakken op je computer. Dit lijkt misschien meer een tip voor spionnen en mensen van de geheime dienst, maar afgelopen week gaf een van de hoogste Apple bazen iedereen de tip om je camera op je computer af te plakken. Boeven kunnen blijkbaar vrij makkelijk je computer hacken en jou via je camera bekijken.

4. Je kunt je kleding ermee labelen. Maar ook schooltassen, melkbakers en broodtrommels. Vooral als je kind net naar school gaat kan dat fijn zijn, want na de gymles liggen alle kleertjes vaak door elkaar en dan kan het wel eens moeilijk zijn om je eigen spulletjes terug te vinden.

5. Je kunt er een veilige zone mee maken rond de barbecue. Je kunt natuurlijk tegen je kind zeggen, je mag niet te dicht bij de barbecue komen. Door een gebiedje met schilderstape af te zetten is het voor je kind heel duidelijk tot waar hij mag komen.

6. De sensor van de automatische wc afplakken. Vind jij het ook zo vervelend als de wc automatisch doorspoelt als je net lekker op de wc zit? Plak de sensor dan even af met tape. Vooral voor kinderen die net zindelijk aan het worden zijn en de wc toch al zo spannend vinden is dit echt een uitkomst. Je moet dan wel altijd zo’n rolletje tape bij je hebben, maar zeker met kinderen is dat heel handig.

7. Gebruik het om stopcontacten mee af te plakken. Je eigen huis heb je vermoedelijk helemaal kidsproof gemaakt en de stopcontacten beveiligd. Maar ben je bij familie op bezoek die zelf geen kleine kinderen hebben, dan vormt zo’n stopcontact een gevaar. Zeker als je even niet oplet omdat je gezellig zit te praten. Ook handig om mee te nemen op vakantie en in je hotel of bungalow de stopcontacten mee af te plakken.

Lees ook: Damespraatjes test de nieuwe Pampers

8. Om een gescheurde luier mee te repareren. Heel handig, want scheurt de tape van de luier, terwijl de rest van de luier nog goed is, dan plak je ‘m gewoon met schilderstape dicht. Zonde om de luier meteen weg te gooien.

9. Maak er een hinkelbaan mee. Is het slecht weer en willen jullie binnen actief bezig zijn en oud hollandse spelletjes doen? Zet dan met schilderstape een hinkelbaan uit, goed te doen om een plavuizen of houten vloer. Ook op vloerbedekking is het te gebruiken.

Heb jij nog meer tips van wat je met schilderstape kunt doen? Laat het ons weten!

Veel van de tips hierboven komen uit het boekje LifeHacks , 134 geniale tips voor ouders van jonge kinderen.

Meer info over dit boek en bestellen: Life Hacks, 134 geniale tips voor ouders van jonge kinderen van Asha Dornfest.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook