fb
Damespraatjes Damespraatjes

Review: Damespraatjes test de nieuwe Pampers Baby-Dry luiers – winnaars bekend!

We mogen luiers testen en dat is best even grappig. Ik heb inmiddels drie volwassen dochters die allemaal al héél lang zindelijk zijn. Toch hebben we het op Damespraatjes veel over baby’tjes en ben ik dus altijd een beetje in de luiers blijven hangen. Stiekem vind ik dat heel leuk, want ik ben gek op kleintjes. 

Toen mijn dochters jong waren vonden mijn man en ik goede luiers belangrijk. We zagen het dan ook niet als grote kostenpost, maar vooral als investering. Ik hoor je denken: hoe kan je luiers als investering zien? Je gaat er toch nooit geld mee verdienen? Nee, dat klopt. Geld verdienen met luiers is alleen mogelijk als je ook daadwerkelijk luiers verkoopt. Wij zagen het op een andere manier als investering: een investering in de ontwikkeling van onze kinderen.

Baby’s zijn de meest leergierige wezentjes op aarde. Het zijn blanke pagina’s, klaar om beschreven te worden. Ze moeten echt alles leren, zoals lopen, praten en spelen. Dit kost energie én ze moeten zich vrij kunnen bewegen. En nou net daar komen de investment luiers om de hoek kijken. Een goede luier onderscheidt zich door comfort (geen scherpe randjes en gemaakt van een zacht materiaal), absorberend vermogen (hoe veel kan de luier opnemen) en of de luier van ademend materiaal is gemaakt (een goede luchtcirculatie is belangrijk voor het huidje van de baby).

Kortom: een goede luier moet aan heel wat eisen voldoen. En guess what: dat doen de meeste luiers niet. In onze tijd als kersverse ouders hebben we bij onze dochter Mara (ja, die ook bij Damespraatjes werkt) heel wat luiers geprobeerd. Na veel afwisseling werden we al snel merkvast: we kozen voor Pampers. Ook onze middelste en jongste dochter gingen gehuld in hetzelfde luiermerk. Toen ik gevraagd werd om de nieuwste Pampers te testen leek me dat geweldig, ik ben best benieuwd hoe de luiers van tegenwoordig hun werk doen.

Comfort

De nieuwe Pampers Baby-Dry luiers zijn heel comfortabel! Het materiaal is zacht en voelt aan als katoen. Dit voorkomt vervelend schuren en geïrriteerde plekjes op de huid van je baby’tje. Verder zijn de randen heel flexibel, waardoor de luier meebeweegt met je kindje.

3

Absorberend vermogen

Het grootste verschil tussen de vorige Pampers en de Pampers Baby-Dry is het absorberend vermogen. De nieuwe luiers hebben drie absorberende banen, in plaats van één. Hierdoor wordt het vocht beter door de luier verdeeld en is de binnenkant van de luier een stuk droger. We hebben dit uiteraard ook getest! Op de foto zie je de drie banen waar het vocht in geabsorbeerd wordt. Zelfs na het doorknippen van de luier blijft het vocht gevangen in de Micro Parels. Deze parels kunnen tot wel 30 keer hun eigen gewicht absorberen.

1

Droog wakker worden

Omdat wij zelf geen kindje hebben om de luiers op te testen en wij zelf tegenwoordig liever zonder luier slapen, hebben we wat mensen hier op kantoor benaderd om ze bij hun baby’tjes te testen (Grappig weetje: heel veel mannen op kantoor hebben kindjes gekregen de afgelopen maanden. De vrouwen bij ons op kantoor blijven wat achter). En goed nieuws: alle drie de kindjes werden droog wakker. Verder vonden ze het fijn dat de luier zacht is en de kids dus geen geïrriteerde plekjes krijgen. Ook de Micro Parels doen het in het echt net zo goed als bij de test met water. De heren gaven aan door te willen gaan met het gebruik. Onze luiers zijn nu dan ook allemaal weggeven.  

5

2

 

Winnaars bekend!

 

We hebben alle reacties doorgelezen en de winnaars gekozen. De winnaars krijgen een persoonlijk bericht van ons.

Gefeliciteerd: 

Annie de Waal
Sophia Grootjans
Linda Mooij
Anica Aarts
Janette Bronsink
Jolanda Veltman
Judith de Winter
Nina Mol
Lies van Aelst
Mirna Naderman

4

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

38 reacties

JZ -

Jazeker!
Het scheelt een hoop was (door het doorlekken), je gebruikt minder luiers want het vangt meer op en dat scheelt ook in je portemonnee, ze slapen beter en zeg nou zelf… Droge billen is voor iedereen een stuk comfortabeler dan natte billen. Daar hoef je geen baby/ kindje voor te zijn!

Linda -

Goede luiers, vind ik heel belangrijk. Het scheelt natte broeken en scheelt dan natuurlijk ook weer wassen! Daarbij droog de nacht door is ook ideaal natuurlijk!

Annie de Waal -

Een goede luier is erg belangrijk, vooral dat de luier goed zit en dat de luier niet lekt.
Ik zou de luiers graag willen testen, ben erg benieuwd.

JZ -

Jazeker!

Het scheelt een hoop was (door het doorlekken), je gebruikt minder luiers want het vangt meer op en dat scheelt ook in je portemonnee, ze slapen beter en zeg nou zelf… Droge billen is voor iedereen een stuk comfortabeler dan natte billen. Daar hoef je geen baby/ kindje voor te zijn!

SophiaG -

Goede luiers zijn zeker een investering in de gezondheid van je kindje. Ze slapen beter, hebben minder last van uitslag, ze sluiten beter aan en je kindje kan er beter in spelen

Cheryl -

Goede luiers vind ik erg belangrijk. Begin januari verwachten wij ons eerste kindje en ons zoontje gun ik het allerbeste

Marja -

Goede luiers is vooral een investering in welzijn van een kind. We verwachten eind oktober de geboorte van onze dochter en naast onze liefde verdiend zij de beste luiers

anica aarts -

Goede luiers betekend minder kosten en minder vervuiling… Doe graag mee met een prinsesje op komst komt dit goed uit

Lenny -

Investeren in luiers is zeker nodig. Ons meiske ligt met een aantal aandoeningen in het ziekenhuis. Helaas krijgt ze van de antibiotica een schimmelinfectie. Droge billetjes is zeker nodig bij haar. Het ziekenhuis gebruikt nog de oude variant pampers , maar ik ben zeer benieuwd hoe de nieuwe variant is! Droge billen betekend voor ons meisje minder pijn. Minder pijn is lekker genieten van alles, ook al is ze pas 3 maandjes oud.

Jannette bronsink -

Max slaapt beter met pampers. Zijn bedje/kleren zijn minder vaak nat dus scheelt weer was. Hij is een tevreden baby met goede luiers. En daar doe je het natuurlijk voor. Zolang je kind gelukkig is ben jezelf het ook.

Mireille -

Als mijn zoontje goede luiers heeft dan is hij veel meer een tevreden baby. Hij slaapt beter, hij speelt fijner. Omdat mijn zoontje smal is sluiten pampers beter aan bij zn beentjes. Dus geen doorlekken, wat weer betekent omkleden en de vieze kleertjes weer in de wasmachine. Ook heeft mijn kleine bij pampers geen last van uitslag. Voor ons geen ander merk 🙂

Mandie -

Ja, is een investering. Vooral omdat de billetjes van een baby heel teder is en je wilt niet dat je kindje kapotte billetjes krijgt. Je wilt dat ze goede bewegingsruimte hebben en droog blijven ’s nachts. Zoals mijn ouders altijd zeggen Het maakt niks uit wat het kost zolang mijn kinderen blij en groot worden, kosten wat het kost. Voor mij een blije baby, ben ik een blije mama.

Jolanda Veltman -

Ik vind het wel een goede investering, en waarom.. Als je kindje / baby direct een veilig en droog gevoel krijgt aangeleerd, zijn ze zelf verzekerd en vrolijker en vooral leergierig. En door deze combinatie zijn ze naar mijn mening sneller in staat dingen op te pikken en over te nemen.. Maar ook aan te nemen. Onze dochtertje liep al ruim voor haar eerste verjaardag en onze dochtertje was met 2 jaar zowel overdag als in de nacht zindelijk. En met 3 fietste ze al zonder zijwieltjes. En dit zijn enkele voo. Die naar mijn mening komen doordat droge billetjes en geen kapotte of plakkerige billetjes helpen bij hun doorgroeimogelijkheden

maureen -

Pampers baby dry gebruiken wij sinds onze kleine ventje de nachten Door slaapt. Voor ons geen andere luiers meer! Zo goed als geen doorlek ongelukjes of kapotte billen en minder vieze plasgeurtjes! Een echte aanrader!

Janine -

Alleen het allerbeste vind ik goed genoeg voor m’n dochtertje van nu bijna 4 maanden. Ze moet zich fijn voelen in een luier, zodat ze optimaal kan bewegen en vrolijk kan zijn. Aangezien ze nu ’s nachts doorslaapt is het erg fijn dat ze dan een luier draagt die dat ook volhoudt. Heb vele luiers geprobeerd, maar zou graag de baby dry willen proberen, omdat ik daar zulke goede verhalen over heb gehoord.

mirna -

op vakantie in Frankrijk deze luiers gekocht. Was er zo blij mee, sluiten mooi aan wat makkelijker is met lopen en zoveel scheelt met doorlekken. Helaas kan ik ze hier niet vinden. Wij bestellen altijd de pampers maandboxen, hoop binnenkort ook de vernieuwde babydry te kunnen bestellen.

Jacqueline -

Onze baby is nu 3 maanden. Groot voordeel vind ik ook dat je kan zien of ze geplast heeft! Dat scheelt een paar luiers per dag. En ze heeft inderdaad nooit last van rode plekken. Dat scheelt weer zalf en een huilende baby. Ze krijgt borstvoeding, dus ze heeft van dat heerlijk spuitpoep! Dan wil je geen luier die dat niet kan absorberen. Kortom: een vrolijke baby zonder luieruitslag met blije ouders.

rebecca -

Zou dit graag voor het dochtertje van mijn beste vriendin willen winnen, waar ik elke week op mag passen. Zou het leuk vinden mijn vriendin hiermee te verrassen. Maat 4+ is heel erg welkom.

Linda -

Ik zie pampers ook als een investering. Het houdt de spuitbroeken goed vast en zorgt dat mijn dochter niet doorlekt. Scheelt een hele hoop was en schrale billetjes

Lies -

Ik denk dat het wel een goede investering is omdat een baby met een schraal huidje of slechte nachtrust voor een hoop problemen en slapeloze nachten zorgt. Als je werkt kost dat een hoop meer geld en energie 😉

Elise Lankester -

Ik gebruik pampers baby dry zodat ons kleine meisje niet door lekt en ook die heerlijke spuitluiers binnen de broek blijven zodat deze mama van 3 kleine kinderen niet nog meer was heeft! Voor mij geen andere luiers dan pampers!

Saskia Munneke -

Voor mijn zelfgemaakte luiercadeaus wil ik graag het allerbeste en daarom gebruik ik altijd Pampers maat 2. Het zou leuk als ik de ouders kennis kan laten maken met deze nieuwste luiers door er originele cadeaus van te maken!

Debbie -

Scheelt veel stress en wasjes wanneer de luiers niet doorlekken.

Anouk -

Pampers dry is een investering in vergelijking met andere merken, omdat m’n kindje langer droog blijft en ik dus minder vaak moet verschonen, dat is niet alleen geld wist maar ook tijdwinst. Daarnaast hebben ze perfecte pasvorm en gaan ze niet kapot, dat betekend geen vieze kleding door ongelukjes en dus weer besparing op wassen. Maar de belangrijkste investering is dat m’n kindje een droog gevoel heeft, vrolijker is en minder snel luieruitslag heeft! Kortom de beste investering in luiers!

Sanela -

Ik zie ze ook zeker als een investering, precies met dezelfde redenatie als jij zelf eigenlijk 🙂 Mijn jongste is nu 16 maanden en ontwikkelt zich op zijn eigen tempo. Hij stapt momenteel pas wat rond de tafel, maar verder kruipt hij ontzettend snel, dat is zijn manier van voortbewegen. Het is een klein mannetje maar heeft een mooi gewicht van niet te dik of te dun, alleen dan moet het comfort ook zeker passen bij zijn lijfje. Ik ben al vanaf ons 1e zoontje fan van Pampers, zacht, vallen mooi langs de benen zonder hun mooie en lieve spekjes weg te vouwen, elastische band zodat je het ook bij de iets vollere baby comfortabel kan beplakken…Maar het meest inderdaad gewoon omdat ze goed zijn! Vrijwel nooit bij beiden vieze poep gehad die eruit wou kruipen of het plas wat op de een of andere manier lekte, nee, bij Pampers zit je goed! Ik zou er blij mee zijn zodat mijn lief manneke gewoon lekker zichzelf kan ontwikkelen en kan leren, want wat je zegt, ze moeten nog van alles leren! En dat is het fijnst met Pampers 🙂

Raaf Klein -

Dat is zeker een investering. Met baby-dry hoef je veel minder te verschonen, omdat je kindje langer droog aanvoelt en dat is goed voor het huidje en voor je portemonnee.

Helena -

Ja ik zie goede luiers zeker als inverstering, ben gastouder en paste op kleine kindjes, nu heb ik grote kinderen waar ik op pas. Maar voor onze toekomstige kleine weet ik zeker weten dat goede luiers belangrijk zijn en pampers zijn gewoon goed 🙂

Marian -

Mijn zoontje is net uit de luiers. Bij hem heb ik ook de Baby-Dry luiers naar volle tevredenheid gebruikt. Geen rode billen, nooit gelekt en hij sliep er altijd goed mee. Nu ze vernieuwd zijn ben ik erg nieuwsgierig geworden of ze nog beter zijn. Nummer 2 wordt binnenkort verwacht dus goede luiers zijn zeker weer welkom!

elisabeth maria martina -

sowieso, geen gedoe met lekken en andere ongemakken
mooi kraamkado voor mijn kleinzoon die in oktober word verwacht

Anna -

Ik denk dat het gewoon belangrijk is dat babys een fijn gevoel hebben bij het dragen van luiers omdat ze deze dag en nacht omhebben daarbij is een droog gevoel heel fijn zeker snachts…

Christel -

Zeker! Als wij de baby-dry niet gebruiken ’s nachts, dan wordt ze meestal nat wakker! En ze is een buikslaper, dus haar hele voorkant is dan nat! Inclusief natuurlijk haar romper en pyjama. Maar ook haar slaapzak, hoeslakentje en aerosleep-dekje. Pfff. En dan dit dagelijks. Nee, doe ons maar die baby-dry! Een prima investering! Hier kan geen enkele luier tegenaan!

Sarah Schaap -

Omdat mijn dochtertje te veel drinkt moet ze ongeveer iedere 2 uur een schone luier anders lekt haar luier.
S’ nachts krijgt ze 1 of 2 keer een schone luier en toch iedere ochtend is ze doorgelekt ( zo vermoeiend). Ik weet het allemaal niet meer????.

Anna -

Van allerlei verschillende luiers geprobeerd en je merkt duidelijk wel een verschil tussen de budgetluiers en de wat duurdere merken. Met de goede luiers heb je gewoon meer rust en zekerheid. Je weet bijna zeker dat ze niet kapot gaan, doorlekken of anders wat. Goede luiers zijn dus zeker een goede investering. Het scheelt je veel werk en ook slaap. Daarnaast verbruik je ook minder luiers. budgetluiers zijn dan per stuk wel goedkoper, maar uiteindelijk ben je met de duurdere luiers net zo duur uit of zelfs voordeliger.

Judith de Winter -

Goedkopere luiers vind ik zelf vaak stug aanvoelen en moet ik eerst vaak kreuken. Tevens reageert onze zoon slechter op goedkopere luiers. Hij krijgt sneller luieruitslag, wat je dan weer moet gaan verhelpen met cremes, waardoor het uiteindelijk weer duurder wordt. Voor onze toekomstige baby (21 weken nu zwanger) zullen we ook zeker pampers gebruiken. Onze zoon van 2 gebruikt ook nog steeds pampers en wij zijn er superblij mee. En het scheelt wasgoed, want goedkopere luiers lekken vaak sneller door.

Maartje -

Een goede luier is zeker een investering!
Als tante van een, nu half jaar oude schat, heb ik veel luiers mogen verschonen. Door onzekerheid bij de goedkopere luiers hebben we vooral in het begin, veel te veel gebruikt. Nu, met pampers, en meer zekerheid, gebruiken we veel minder :-).
Het meisje begint nu te staan ( wat gaat dat allemaal hard!), en te kruipen ( ok, nu nog even alleen achteruit :-)), dus is het ook heel fijn dat de luiers zo goed blijven zitten, en niet schuren bij al dat bewegen, of doorlekken.
En zoals elk kindje krijgt ook zij wel eens rode plekjes, maar die zijn met een beetje natuurlijke zalf en een fijne schone luier, altijd zo weer weg. Het is echt zo dat je na het verschonen gewoon weet dat het goed zit, tijd om weer zonder zorgen van elkaar te genieten.

lizette kerlen -

Een nacht die onderbroken wordt door een natte luier is zowel voor de ouders onhandig als voor het kind niet comfortabel. Een kindje dat goed doorslaapt, ontwikkelt beter.

Nina Mol -

Als ik er veel minder per dag van nodig hebt scheelt me dat per dag zo’n 1,50 euro minder. Dat zou op jaarbasis zijn 365 x 1,50 = 547,50 euro per jaar!!!!!!!

Betty -

ja,een droge blije baby,slaapt beter door dat is voor iedereen fijn.
minder doorlekken,dus minder was
gebruik minder luiers per dag,beter voor het milieu

Reageer ook