fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zeven handige dingen die je ook met een babybadje kunt doen

Weet je nog het moment dat je het babybadje kocht? Jarenlang heb je er plezier van gehad en er komt een dag waarop hij overbodig wordt omdat je kindje onder de douche gaat of in het grote bad. Let op: gooi dit badje niet weg, want je kunt er nog zoveel mee doen.

Asha Dornfest van de bekende website ParentHack.com gaf ons een aantal handige tips:

1. Gebruik ‘m als ijsbak voor de drankjes. Zeker in de zomer is dat super handig als je een feestje of een gezellig barbecue hebt met veel vrienden. Cola, bier en witte wijn blijven er heerlijk koel in als je hem volgt gooit met water en ijsklontjes (kun je kant en klaar in grote zakken bij de supermarkt kopen).

2. Gebruik ‘m als groepsemmer voor een mega bellenblaasfestijn. Heeft je kind een partijtje of is het een warme zomerse dag en komen er vriendjes spelen, dan is deze bellenblaas bak gegarandeerd een succes.

3. Een minizandbak. Heb je niet zoveel ruimte in de tuin en wil je toch een zandbak, dan is dit een geweldige oplossing. Koop een maar zakken met speelzand en wedden dat je kindje hier urenlang zoet mee is.

4. Een wastobbe voor de hond. Zet ‘m lekker buiten als je de hond gaat wassen, wat hondenshampoo er in en soppen maar. Wordt er een beetje geknoeid, dan is dat zeker buiten helemaal niet erg. In de winter of op andere koude dagen kun je ‘m in de badkamer zetten.

5. Gebruik ‘m als inweekbak voor de vieze was. Vooral met jonge kinderen kan je was zo smerig zijn. Helemaal niet erg, want vermoedelijk betekent dat dat hij lekker lang heeft buitengespeeld en dat is alleen maar goed voor zijn ontwikkeling. Je kunt de bak zomers lekker buiten neer zetten.

6. Poppenzwembad. Natuurlijk heerlijk om met mooi weer buiten met water te kliederen. Vind je dochter of zoon het heerlijk om er ook nog wat shampoo bij te doen. Laat ze lekker hun gang gaan.

7. Kist voor het tuingereedschap of voor de schoonmaakspullen. Je kunt natuurlijk ook alles los zetten in de berging, maar door het in een bak of in dit geval een badje te doen, houd je alles lekker bij elkaar. Wel zo handig!

Deze tips komen uit het nog maar net verschenen boekje Life Hacks, 134 geniale tips voor ouders van jonge kinderen van Asha Dornfest. En ik kan het iedereen aanraden, voor zowel beginnende ouders als kinderen van een jaar of 7.

Meer info over dit boek en bestellen: Life Hacks, 134 geniale tips voor ouders van jonge kinderen van Asha Dornfest.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook