fb
Damespraatjes Damespraatjes

7 tips om zonder strijkijzer kreukels uit je kleding te verwijderen

zonder strijkijzer

Ben je op vakantie en zonder strijkijzer op pad gegaan :-)? Of is je strijkijzer kapot en heb je nog geen tijd of geld om een nieuwe te kopen? Don’t worry! Met deze tips heb je helemaal zonder strijkijzer de kreukels uit je kleding krijgen. 

Tips om zonder strijkijzer de kreukels uit je kleren te krijgen

1. In de droger. Stop je natte kleding even heel kort in de droger en klop het goed uit. Ik haal het kledingstuk er meestal uit zodra het goed warm is, meestal na 1 of 2 minuten en laat het daarna aan de waslijn drogen. Je kunt trouwens ook wat ijsklontjes in de droger doen. Dat zorgt voor extra stoom, waardoor de kreukels er nog beter uitgaan.

2. Fluitketel. Houd je kledingstuk met de kreukel in de stoom van de fluitketel en trek daarna de kreukels er uit. Houd zeker 20 centimeter afstand van de ketel en zorg er voor dat je je handen niet verbrand aan de hete stoom.

3. Badkamer. Net als bij de fluitketel maak je hierbij gebruik van hete stoom. Zet de douche aan en zorg dat de doucheruimte goed afgesloten is. Hang het kledingstuk op de plek waar de meeste stoom is zonder dat het direct nat wordt. Tip: doe het als je zelf gaat douchen. Dat bespaart weer een hoop water :-).

4. Stijltang. Niet alleen je haren kun je hiermee stijlen, maar ook je kleding. Ik ken mensen die hier altijd de boordjes van hun overhemden mee strijken.

5. Natte handdoek. Deze gebruikte ik zelf veel toen ik op fietsreis was. Mijn jurkje dat ik na het fietsen aantrok zat overdag in mijn fietstas gepropt en als ik na het fietsen had gedoucht trok ik ‘m aan. Ik legde mijn jurkje op de grond en drukte met de natte handdoek de kreukels er uit. Zo zie je maar, zonder strijkijzer kun je een heel eind komen.

6. Met een pan. Deze heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd, maar deze tip kwam ik tegen op Libelle.nl. Kook water in een pan, gooi het kokende water er uit (of maak er thee van haha) en gebruik de onderkant van de pan als een soort strijkijzer.

7. Plantenspuit. Spuit het water over je kledingstuk en trek heel voorzichtig de kreukels er uit. Laat het daarna nog even drogen.

Heb jij nog tips?

Heb jij nog tips voor ons over hoe je kunt strijken zonder strijkijzer? We zijn heel benieuwd en zouden het leuk vinden als je dat met ons wilt delen. Dat kan via de comments onder dit artikel!

Let op

Let er wel op dat je altijd het waslabel in je kledingstuk checkt voordat je deze tips gaat toepassen. Het kan zijn dat het niet in contact met water of een strijkijzer/stijltang/hete pan mag komen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook