fb

6 tips als jij je vanavond niet wil volproppen voor de TV

Je kent het wel: lekker een beetje TV kijken, Netflixen en relaxen. Wanneer je programma een uurtje bezig is voel je een licht geknor in je maag… Je lust wel wat! In de keuken pak je een bakje chips. Oeh, dat smaakt naar meer! Je loopt terug en pakt nog een bakje. Na 4 keer lopen is de zak leeg en besef je: het is je weer gebeurd. Balen! Maar het kan nog erger. Lekker een pizza bestellen met het voornemen om er nu een stuk van te nemen en morgen de rest. Nou, we weten allemaal hoe dat dan gaat :-). Met deze 6 tips is het een stuk makkelijker om vanavond niet weer dezelfde fout te maken en je vol te proppen voor de tv.

1. Ga op tijd naar bed

Ga lekker op tijd naar bed en poets je tanden. In bed kan je natuurlijk nog even een filmpje kijken, je boek lezen of gewoon wat nadenken. Doordat je in je bed normaal gesproken meestal niet eet, zal de behoefte niet zo snel komen als op de bank. Door je tanden te poetsen vergroot je de drempel om toch naar de keuken te lopen om iets te eten te pakken.

2. Eet pas om half 8 je avondeten

Als je al om 17:30 uur je avondeten eet, is de kans groot dat je om 9 uur wel wat lekkers lust… Voorkom dat je na het avondeten trek krijg in ongezonde dingen door ervoor te zorgen dat je nog verzadigd bent van je (gezonde) avondmaaltijd. Zo voorkom je volproppen een stuk makkelijker!

3. Koop geen lekkere dingen

Als je niks lekkers in huis hebt, kan je het ook niet pakken. Willen jouw kinderen toch wat lekkers? Doe het dan in een kastje wat op slot kan. Geef je leg de sleutel op een plek waar je lastig bijkan, achterin je kledingkast bijvoorbeeld. Als je dan wat lekkers wil moet je zo veel moeite doen dat je wel drie keer nadenkt of het je echt waard is.

4. Ontneem jezelf niet alles

Heb je een keer écht heel veel zin in een lekkere bak chips? Gun het jezelf dan! Doe dit bijvoorbeeld als jullie een lekkere filmavond met de hele familie houden. Op dit soort momenten voegt iets lekkers echt wat aan de avond toe. Een beetje zorgvuldig met je snackmomenten omgaan dus!

5. Kijk geen programma’s als Masterchef of 24kitchen

Ja, en je kan het jezelf ook té moeilijk maken. Wanneer ik een programma kijk waar heel veel lekker eten inzit, dan kan ik mezelf niet meer beheersen… Oplossing: kijk deze programma’s gewoon niet als je geen zin hebt om honger te krijgen. Zo voorkom je volproppen! Problem solved.

6. Pas op met alcohol

De ervaring leert, dat door alcohol de normen kunnen vervagen. Zelfs al bij een of twee glaasjes wijn kunnen al je goede voornemens als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je denkt er wat makkelijker over: en neemt nog een stukje kaas (dat eigenlijk voor de visite van morgen was bedoeld). Herkenbaar?

We zijn heel benieuwd wat jij van onze tips vindt om te voorkomen dat je je gaat volproppen voor de TV. Heb jij nog andere tips? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-). En wie weet kan iemand anders ook zijn voordeel ermee doen.

Foto door KoolShooters via Pexels

Reageer ook