fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zweetvoeten: 14 tips van ervaringsdeskundigen om er van af te komen

Hoeveel je ook van hem houdt, het kan flink ontluisterend zijn als hij zijn schoenen uittrekt en hij enorme zweetvoeten blijkt te hebben. Vreselijk! Gelukkig valt er best veel tegen te doen. We kregen super veel tips van ervaringsdeskundigen, allemaal ex-zweetvoet-mensen, die er nu van af zijn. Allemaal op een heel eigen manier. Super leuk om even door te lezen en te zien welke manier mogelijk het beste bij jou (of je vriend) past.

1. Warm badje thee

Doe je voeten iedere avond 20 a 30 minuten in een warm badje met thee en je bent er na een week van af. Deze tip is van Dr. Oz die regelmatig bij Oprah Winfrey in de show te zien was.

2. Urine

Marjan geeft aan dat ze iedere ochtend bij het douchen over haar voeten heen plast en dat dat de zweetgeur verwijdert. We vragen ons wel af waar de voeten van Marjan nu naar ruiken.

3. Zinkzalf

Ray heeft zijn voeten een week lang voor het slapen gaan met zinkzalf ingesmeerd en er daarna sokken overheen gedaan. Zijn vriendin is erg blij dat hij er nu eindelijk van af is.

4. Puimsteen

Was je voeten gedurende 2 maanden iedere ochtend en avond gewoon met water en zeep en wrijf er daarna overheen met een stuk puimsteen. Sylvana’s voeten ruiken weer als nieuw.

5. Zilversokken

Doordat zilver antibacteriële eigenschappen heeft en als je dit in textielproducten verwerkt hechten de positief geladen zilverionenen zich aan de geur en ze verdwijnen. Lilian is super blij met haar zilversokken en raadt het iedereen aan.

6. Inlegzolen gemaakt van cederhout

Cederhout neutraliseert op de een of andere manier de geur. Ervaringsdekundige Jan kan nu zijn sokken schoenen uittrekken zodat zijn vrouw meteen het huis uitvlucht. Best fijn die cederhouten inlegzolen.

7. Kampferspiritus

Wrijf je voeten hiermee in. Willeke kreeg deze tip van haar fysiotherapeut en kwam van haar zeetvoeten af. “Je loopt geen blaren op omdat je voeten er ook nog eens harder van worden”.

8. Lentedauw

In de lente iedere ochtend met je blote voeten door het gras lopen. Deze tip komt van Max, misschien helpt het niet, maar wij vinden dit wel romantisch klinken.

9. Talkpoeder

Zowel je voeten mee besprenkelen en ook wat in je sokken strooien. Wel raar hoor van die witte voetjes, maar als het helpt ….

10. Er niets aan doen

Via je zweetvoeten verwijdert je lichaam afvalstoffen en zorgt voor een goede voethygiëne. Volgens een anonieme bron worden mensen die van het zweetvoetenprobleem af zijn vervolgens veel vatbaarder voor longkwaaltjes. Dit zou in Dr. Vogel’s boek staan ….

11. Vanillesuiker

Doe een zakje vanille suiker in allebei je schoenen. Doe de volgende dag andere schoenen aan en doe daar ook weer zakjes vanillesuiker in. Voeten die naar ijsjes ruiken. Wie wil dat nou niet?

12. Blauwe Listirine

Iedere avond even een voetenbadje met wat listirine maken en een kwartiertje laten inweken.  Je komt niet alleen van je zweetvoeten af, ook al je dode huidcellen laten los. Bij Irene werkte dit.

13. Botox injecties

Aan de onderkant van de voet kan botox worden ingespoten. Herhaling ongeveer na 6 maanden. Persoonlijk zouden wij wel eerst een huisarts inschakelen alvorens hiertoe over te gaan.

14. Boorzuurpoeder

Verkrijgbaar bij de drogist, wat in je schoenen of sokken strooien en de geur verdwijnt. Henrieke is zo van haar zweetvoeten afgekomen.

Lees ook:

Bron:

 

1 reactie

Lisa -

Leuk gescheven! 🙂

Reageer ook