fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo laat je een kleine woonkamer groter lijken

Zo laat je een kleine woonkamer groter lijken

Het hebben van een kleine woonkamer kan soms wat claustrofobisch aanvoelen. In deze beperkte ruimte lijken de muren dan op je af te komen en de ademruimte weg te nemen. Zeker als het vol staat met meubels of even niet is opgeruimd. Maar het hoeft niet zo te voelen. Gelukkig zijn er genoeg slimme manieren om je kleine woonkamer groter en luchtiger te laten lijken, zodat je kunt genieten van een open en uitnodigende leefruimte. Door wit laminaat toe te voegen aan je woonkamer laat je de ruimte al een stuk groter lijken.

Een lichte vloer, zeker in combinatie met lichte muren, doet namelijk wonderen voor de ruimte. En wit laminaat is veel onderhoudsvriendelijker dan dat je misschien denkt! Het is makkelijk schoon te maken en kan goed tegen een stootje. Benieuwd naar onze tips?  Zo laat je een kleine woonkamer groter lijken. Lees hieronder verder.

Licht, licht en nog meer licht

Het geheim van ruimtelijkheid in je interieur begint met goed licht. Laat het natuurlijke licht binnenkomen door je zware gordijnen te vervangen door lichte, transparante stoffen. Spiegelende oppervlakken zoals glazen tafels en gepolijst metaal weerkaatsen het licht en openen de ruimte nog verder. Als het gaat om overige verlichting, kun je het beste kiezen voor ingebouwde spotjes of lampen met een minimalistisch design in een lichte kleur.

Optische illusie

Een andere slimme truc is het gebruik maken van optische illusies om de ruimte te vergroten. Schilder bijvoorbeeld een accentmuur in een lichtere tint dan de rest van de kamer. Dit creëert een gevoel van diepte en laat de muur verder weg lijken. Daarnaast kan het ophangen van spiegels ook een enorme impact hebben. Plaats een grote spiegel tegenover een raam om het natuurlijke licht te weerkaatsen en de ruimte te vergroten. Spiegels geven niet alleen een gevoel van diepte, maar zorgen er ook voor dat de kamer helderder en levendiger aanvoelt.

Less is more

Een veelvoorkomende fout bij het inrichten van een kleine woonkamer is dat er te veel spullen worden gebruikt. In plaats van te denken in termen van ‘vullen’ is het belangrijk om te denken in termen van minimaliseren. Gebruik alleen de belangrijkste items en verwijder alle extra’s. Vermijd ook te veel accessoires en andere losse items en kies in plaats daarvan voor een paar zorgvuldig gekozen stukken die een statement maken. Overweeg multifunctionele meubels die ruimtebesparend zijn, zoals een salontafel met opbergruimte of een bank met ingebouwde lades. Op die manier blijft de ruimte georganiseerd en vrij van rommel, waardoor de kamer ruimer aanvoelt.

Organiseren en opbergen

Het gebruik van slimme opbergruimte is essentieel wanneer je een kleinere woonkamer hebt. Kies dus voor meubelstukken met een dubbele functie, zoals bijvoorbeeld een koffietafel die ook opbergruimte bevat. Zo houd je genoeg spullen uit het zicht en blijft de rommel beperkt. Maar maak ook gebruik van planken aan de muur voor extra opbergruimte zonder dat het vloerruimte in beslag neemt.

Zo laat je een kleine woonkamer groter lijken

Met deze tips in gedachten kun je op een eenvoudige manier je kleine woonkamer groter laten lijken. Minimaliseer het aantal spullen dat je gebruikt, gebruik lichtere kleuren, implementeer spiegels en kies voor meubels met slimme opbergruimte. Zo houd je de sfeer rustig en open en creëer je een fantastische leefruimte, ongeacht de grootte. Veel succes!

We zijn heel benieuwd of jij iets hebt aan deze tips. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook