fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo krijg je die gele vlekken uit je hoofdkussen

gele vlekken kussen

Vermoedelijk stop je je kussensloop 1 a 2 keer per week in de wasmachine. Maar dat geldt vast niet voor je hoofdkussen. Na verloop van tijd komen hier van die vieze gele vlekken op. Gewoon wassen helpt hierbij helaas niet. Er is meer nodig om die vlekken er uit te krijgen. Hieronder geven we een paar tips, zodat jij er vannacht weer een beetje fris bij kunt liggen :-).

Hoe komen die vlekken er eigenlijk in?

De een heeft er wat meer last van dan de ander, maar iedereen zweet ’s nachts. Door medicijngebruik of nachtzweten vanwege de overgang kan het nog wat erger worden. Dit zweet trekt je kussen in en geeft vieze vlekken. Geen mooi gezicht, maar het is ook erg onhygiënisch omdat er zo een betere voedingsbodem is voor allerlei bacteriën.

Hoe krijg je die vlekken er uit?

Pak een bakje met drie kopjes water en meng daar een half kopje witte azijn bij, de normale hoeveelheid wasmiddel die je anders ook zou gebruiken, extra nog één kopje vloeibare wasmiddel én driekwart kopje schoonmaaksoda. Roer dit even goed door en doe dit samen met je hoofdkussen in de wasmachine en draai ‘m op 60 graden. Daarna kun je ‘m aan de lucht laten drogen. Ook zou je je kussen in de droger kunnen drogen. Doe er dan wat (schone) tennisballen bij. Je kussen wordt dan weer lekker fluffy en is snel droog.

Lees ook: Hoe krijg je binnen 1 minuut je dekbed in zijn hoes?

Nog een manier zonder bleekmiddel

De methode hierboven spreekt ons enorm aan omdat je geen bleekmiddel gebruikt. We kwamen ook een methode tegen om je kussen te reinigen door ‘m eerst te laten weken via een inweekprogramma in je wasmachine. Geadviseerd wordt om een mengsel van een kopje waterperoxide en een half kopje azijn toe te voegen. Waterperoxide is een natuurlijk bleekmiddel en de azijn zou moeten inwerken op het diepere vuil. Is het inweekprogramma afgelopen dan kun je je kussen op de normale manier wassen.

We zijn heel benieuwd of het jullie op deze manier gaat lukken. Laat je het ons weten bij de comments onder dit artikel. Andere tips om de gele vlekken uit je kussen te krijgen zijn ook van harte welkom :-).

Bronnen:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Saskia -

Hallo, ik wil dit eens uittesten. De schoonmaaksoda, zijn dat kristallen of de fijne soda?

Gea Luit -

Ik heb zojuist op deze manier met de baking soda azijn enz mijn donzen dekbed gewassen. Zaten aan alle kanten behoorlijke gele zweetekken in die wel al paar jaar oud waren.
Ze zijn er helemaal uitgegaan! Ben heel blij!!

Miepje -

Een beetje dom om azijn, wasmiddel en soda te mengen. Azijn heft juist de werking van de soda en het zeep in wasmiddel op.

Je kan wel azijn in het wasverzachterbakje doen, juist ómdat het dan zeepresten neutraliseert.

Reageer ook