fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maandag wasdag! Kun je zelf je kussen wassen en hoe vaak doe je dat?

De meeste mensen verschonen ongeveer één keer per week hun bed. Maar hun kussen wassen ze eigenlijk bijna nooit, terwijl dit toch ook een grote bron van bacteriën is. De reden dat mensen hun kussen nauwelijks was is dat ze eigenlijk niet zo goed weten hoe en hoe vaak het moet!

Perfecte broedplaats voor bacteriën

Je hoofdkussen werkt eigenlijk een beetje als een spons. Het neemt zweet op en dode huidcellen. Dit is de ideale plek voor mijt en bacterien. Er wordt wel gezegd dan een ongewassen kussen wel 16 soorten schimmels kan bevatten.

Hoe vaak was je je hoofdkussen?

Als je te vaak je hoofdkussen wast kan de kwaliteit van je kussen achteruit gaan. Er bestaan best wel veel verschillende meningen van hoe vaak je het dan moet wassen. Op Libelle.nl las ik een artikeltje waarin ze huishoudgoeroe Martha Stewart aan het woord laten. Zij geeft in haar handboek aan dat je je hoofdkussen elke drie tot zes maanden moet wassen.

Lees ook: Hoe krijg je binnen 1 minuut je dekbed in zijn hoes?

Hoe pak je het aan?

1. Verwijder je sloop en eventueel extra sloop. Sommige mensen hebben zo’n extra sloop om hun kussen om deze wat meer te beschermen tegen zweet, kwijl en nat haar. Haal de beide slopen los van elkaar voordat je ze in de wasmachine stopt.

2. Doe je kussen in de wasmachine. De meeste kussens, ook donskussens, kunnen dat prima hebben. Maar check voordat je je kussen in de machine stopt altijd eerst even het waslabel. Om de kussens echt goed bacterievrij te krijgen zou je ze op 60 graden moeten wassen en dit ook regelmatig doen.

3. Gebruik een gewoon wasmiddel. We lezen op internet ook wel dat je voor een extra wit kussen ook een beetje chloor kunt toevoegen aan je wasmiddel. Persoonlijk zijn wij hier niet zo’n voorstander van. Neem een wasmiddel voor de witte was en was je kussen regelmatig, dan blijft ie volgens ons ook mooi wit.

Lees ook: Met deze tip is je was veel sneller droog

4. Met tennisballen in de droger. Net zoals je met je donsjack of je dekbed zou doen: stop je kussen met tennisballen in de droger, op deze manier worden ze weer lekker fluffig. Neem geen oude smerige ballen, maar mooie nieuwe die je speciaal voor je droger gebruikt.

Heb jij nog tips?

Heb jij nog meer goede tips voor ons over het wassen en andere huishoudelijke taken, laat het ons dan weten. De tips om je kussen te wassen hebben wij ontvangen via Lifehacking.nl

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook