fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zeven tips om het weer goed te maken met je beste vriendin

Iedereen heeft wel eens ruzie. Dat hoort er nou eenmaal bij. Maar met je beste vriendin wil je geen ruzie hebben. Je voelt je hier heel ongelukkig door, zeker omdat je zo veel van haar houdt. Misschien helpen deze tips je om het weer goed te maken.

1. Ga geen boze whatsapp- of Facebookberichtjes sturen. Spreek met elkaar af (ook al is het even heel kort) en spreek het onder vier ogen uit. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling of in een leuke koffiebar.

2. Wat was de reden van de ruzie? Vermoedelijk was het iets heel kleins. Gaat het wel over iets heel belangrijks, formuleer dan voor jezelf waarom dit zo belangrijk is. Misschien kan je vriendin hier dan ook begrip voor opbrengen.

3. Elkaar laten uitpraten. Je wilt dat je vriendin begrijpt wat er voor jou zo belangrijk is binnen jullie meningsverschil. Luister ook zeker naar haar en onderbreek haar niet. Stel misschien extra vragen om haar nog beter te begrijpen.

4. Haal geen oude koeien uit de sloot. Verwijten als “vorige keer reageerde je ook al zo raar” zorgen er absoluut niet voor dat jullie het samen kunnen oplossen. Houd het bij dit meningsverschil dat nu speelt en probeer daarna vooruit te kijken.

5. Ga zeker niet schelden. Mogelijk is dat heel moeilijk als je erg boos bent. Dat mag je ook zeker uitspreken, is zelfs goed. Schelden zorgt er alleen maar voor dat je iemand pijn gaat doen en dat diegene ook nog bozer op jou wordt.

6. Erken dat jullie allebei schuldig zijn. En leg de schuld zeker niet alleen bij je vriendin neer. Ook kan het zijn dat jullie door iets van buitenaf samen in een vervelende situatie zijn beland. Erken dat ook en bespreek hoe jullie hier volgende keer mee omgaan.

7. Je kunt uit elkaar groeien. Soms is dat onvermijdelijk, zeker als je allebei in een andere fase van je leven bent beland. Bijvoorbeeld als de één een serieuze baan heeft en iedere ochtend heel vroeg op moet en de ander nog steeds een heftig (vrijgezel) studentenleven leidt. Soms kun je tijdelijk wat meer afstand van elkaar nemen, maar houdt contact. Wie weet groeien jullie op een gegeven moment weer naar elkaar toe als de levensfasen waarin jullie dan in zitten beter op elkaar aansluiten.

Lees ook: 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook