fb
Damespraatjes Damespraatjes

Winnaars van het boek “Van je moeder moet je het hebben van je dochter kun je het krijgen” zijn bekend

Met je moeder praten over seksualiteit, relaties en vrouw-zijn. Ik ken maar weinig mensen die het graag doen. Een gemiste kans, want de band met je moeder is van grote invloed op jouw leven. Mayke Smit en Alice Altink weten dit als geen ander en gingen het gesprek wél met elkaar aan en schreven er een prachtig boek over! Wij mogen 3 exemplaren van het boek weggeven. Kijk onderaan het artikel of je één van de winnaars bent.

Naar Ibiza

Samen gingen Mayke en Alice een week naar Ibiza en in die zeven dagen komen er veel prachtige en indringende thema’s voorbij. Vrouw-zijn, dankbaarheid, weerstand, hechting, loslaten, eenzaamheid, grenzen en verdriet. Allemaal onderwerpen die verbonden zijn met de dialoog over seksualiteit. De gesprekken tussen Mayke en Alice raken diep en brengen herkenbare gevoelens naar boven. Het is bijna alsof je stiekem mee zit te luisteren naar een gesprek dat niet voor jouw oren bestemd is. En juist dat maakt het zo mooi. Zo oprecht.

flaptekst-mayke

Wederzijds begrip

Van je moeder moet je het hebben, van je dochter kun je het krijgen is naar ons idee een boek dat bij elke moeder en dochter op het nachtkastje zou moeten liggen. Niet alleen bij moeders en dochters die zelf al actief met elkaar in gesprek zijn over fundamentele elementen uit hun relatie en leven, maar ook juist bij moeders en dochters waarbij dit nog niet zo is. Het roept wederzijds begrip op, toont de kwetsbaarheid van een moeder en de afhankelijkheid van een dochter.

Over de auteurs

Mayke Smit (1968) -de dochter- is senior trainer/systemisch coach en begeleidt professionals in hun persoonlijke groei en teams in transformatieprocessen. Ze debuteerde in 2014 met de roman Los én schrijft elke maand een blog voor Damespraatjes.

Alice Altink (1947) -de moeder- is individueel -, groeps- en relatietherapeut gespecialiseerd in EFT, TA en Verlieskunde. Eerder verscheen van haar hand Gedeeld Verlies.

Winactie

We mogen 3 exemplaren weggeven van dit mooie boek! Dit zijn de winnaars:

  • Andrea van Zegveld
  • Petra Verlouw
  • Monica

Van harte gefeliciteerd! We nemen contact met jullie op voor jullie adresgegevens. De boeken zullen dan direct door de uitgever naar jullie huis worden gestuurd.

Heb je het boek niet gewonnen, maar zou je het wel graag willen lezen?

Bestel het boek hier!

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

49 reacties

neeltje -

mijn moeder komt in november logeren, kunnen wij het gezellig samen lezen !

Laea -

Als we die winnen zou ik hem na het lezen aan mijn moeder geven. Dan hebben we weer verse onderwerpen om met elkaar over in gesprek te gaan als we eens per jaar samen op stap gaan.

Anna wienen -

Ik heb er al veel over gehoord en ben erg benieuwd.

Emma Teijgeman -

Het lijkt me een boeiend en inspirerend boek voor iedere moeder die graag de relatie met haar dochter wil verrijken of verbeteren.

Emma Teijgeman -

Het lijkte een boeiend en inspirerend boek voor iedere moeder die graag de relatie met haar dochter wil verrijken of verbeteren.

Margreet -

Oh super, want zowel met mijn moeder als mijn dochters praat ik ook over dit onderwerp. Lijkt me zo boeiend, dus kom maar op….

Andrea van Zegveld -

Als mamma van 2 inmiddels volwassen dochters en oma van inmiddels 5 kleinkinderen ben ik erg benieuwd naar dit boek. Heb ik het goed gedaan met ze om alles bespreekbaar te houden? Zijn mijn dochters in staat om hetzelfde met hun dochters te doen? Vreselijk benieuwd naar dit boek!

J Vink -

Heb zelf dochters
Dus vind het leuk om door te geven

Esther -

Ben erg onder de indruk van dit boek, ik heb een (laten we zeggen) pittige dochter, ze heeft het niet van een vreemde 😉
Alles is intens, dus ook de vele lieve knuffels die ik van haar krijg!! Ik kan wel wat tips gebruiken dus doe graag mee!

Marijke -

Ik loot graag mee, voor mijn dochter!

Kath -

Ik heb zelf geen dochters, maar ik ben wel een dochter .. Mijn zus daarentegen heeft 6 dochters, als ik het na mijn lezen door kan geven aan haar en haar dochters lijkt me dat zo’n warm gevoel te creëren ????. Maar ik wil het boek bovenal ook graag zelf lezen ????

Ineke -

Ik zou het dolgraag willen lezen. Heb véél nichtjes en neefjes met kinderen. Die zou ik graag willen helpen als ik dit boek gelezen heb.

van erum maria louisa -

ik zou heel graag mee loten

Marina -

Omdat ik het niet makkelijk vind om met mijn twee lieve tienerdochters de echt diepgaande gesprekken aan te gaan, maar het wel heel waardevol zou vinden om te doen

Larissa -

Lijkt me een prachtig boek! Zou er direct mee op de bank springen. Lijkt me origineel, gevat en eerlijk. Even een kijkje in een ander gezin. Kom maar op Damespraatjes. Ik zit er klaar voor. Nu al veel leesplezier gewenst aan de winnaars van mij!

Anne-Marie -

Zo leuk om dat samen met mijn dochter te lezen en daarna te evalueren hoe we het vonden en hoe we er tegen aan kijken! Zo leuk om op deze manier met je dochter te praten!

astrid Bubbert -

leuk om samen met mijn moeder te lezen

Christine -

Moeders en dochters. Geen makkelijke relatie vaak.
Dochters worden vaak ook weer moeder dus de dochter
heeft er in ieder geval iets aan het boek te lezen.

Dineke Wiersema -

Leuk samen lezen met mn moeder en mn dochter!

Angelique -

Ben erg benieuwd en nieuwsgierig

Eloise -

Misschien een boek voor mij want sommige onderwerpen die erin staan zijn moeilijk te bespreken met mijn moeder.
Er is dus misschien nog hoop op een goed gesprek.

AnnaB -

Intrigerende titel,benieuwd naar het boek om samen met mijn moeder te lezen

Elvira -

Zou het heel graag willen winnen,mooi onderwerp EN ik kan al 2,5 maand alleen maar lezen en op de tablet,ben geopereerd aan m’n hand/duim en mag hem niet belasten,maar omdat ik in een handbewogen rolstoel zit een mega slechte combie dus,verplicht op de bank…..
Groetjes ????

Nathalie Buttiens -

Mijn moeder en ik zijn zeer verschillend van elkaar. Ik ben benieuwd hoe hun relatie is.

Wilma -

Samen met mijn 3 dochters lezen en open over het boek praten, dat wil ik heel graag. We zijn niet heel gesloten naar elkaar toe maar ik weet zeker dat we meer van elkaar kunnen leren en waarderen. En nu er ook nog eens een kleindochter bij is kunnen we heel wat bespreken denk ik zo.

SophiaG -

Ik zou dit boek graag willen winnen.

Nurse -

Haat/liefde verhouding metmijn dochter

van erum maria louisa -

ik zou graag meeloten

Nienke -

Ik heb geen moeder meer, maar wel een dochter! Dit lijkt mij een verrijking voor ons beiden!

Jacqueline de Waal -

Lijkt me leuk om dit te lezen wat een uitdaging

Anna Wienen -

lijkt me een geweldig boek

Will -

Ik vind, ik bent nooit te oud om iets te leren, ook niet van mijn dochter.
Daar kan dit boek mij bij helpen.
Heb wel zin om dit boek samen met mijn dochter te lezen.

Hannah Kagenaar -

Omdat ik steeds meer op mama begin te lijken! Lijkt me fantastisch om dit boek met haar door te nemen

pascale -

Lijkt me een fijn boek om een keer samen met mijn dochter te lezen!

Nelly -

‘Velen kunnen betogen, weinigen een goed gesprek voeren’

Saskia -

Ik ben erg benieuwd naar dit boek. En als ik het uit heb dan weet ik zeker dat mijn moeder hem ook nog wel lezen. Leuk om dat samen dan te kunnen delen.

Mientje Lok -

Het lijkt me een mooi boek, juist om met mijn moeder te delen.

Monica -

Mijn dochter is nu 18 en gaat studeren; wij hebben inmiddels de meest diepgaande gesprekken over alles. Dit boek zou misschien leuk zijn om te zien of er nog onderwerpen onbesproken zijn gebleven tussen ons. Wij maken er graag kans op.

Jeannie -

Ik heb een hele lieve moeder van 92 met wie communiceren helaas niet meer zo goed gaat. Gelukkig met mijn dochter van 30 wel. We zouden van dit boek is dubbel op genieten.

Petra Verlouw -

Hallo,

Ik zou dit boek graag winnen omdat ik twee lieve dochters heb. Met de ene dochter lukt het wel om over dit onderwerp te praten en met de andere dochter niet. Dit boek zou daar misschien bij kunnen helpen. Ik vind dat seks juist bespreekbaar moet zijn. Ik heb dit met mijn moeder nooit kunnen bespreken en dat voelt toch als een gemiste kans. Raar eigenlijk dat belangrijke zaken zoals seks, geloof, je gevoelens, spiritualiteit, eerlijkheid etc. soms zo moeilijk bespreekbaar is. Niet alleen bij vrouwen.

Lijkt mij geweldig om dit boek te winnen.

Liefs,

Petra

tamara -

een confronterend maar ook leerzaam boek lijkt me dit

Marian Zw -

Als mama van drie meiden en een stiefdochter denk ik dat ik zo’n boek echt heel hard nodig heb. Het zou zo jammer zijn als ik en mijn meiden de “ gemiste kans” ook moeten gaan ervaren.

Ine -

Omdat je nooit te oud bent om te leren, en er ook in de (overigens goede) band met mijn dochter vast ruimte voor verbetering is!

Anna wienen -

Wooow gaaf.. ik doe graag mee lijkt me interessant om eens te lezen..

Tjitsche -

Nooit te oud om nog (bij) te leren!! En wat nog belangrijker is om juist open staan voor je dochter.

Kirke -

Mijn moeder is inmiddels 10 jaar dood. Gevangen in de systemische dynamiek heeft het even geduurd voor ik haar weer kon missen als die leuke, sterke, temperamentvolle en humorvolle vrouw die mijn moeder is! Dat is de reden waarom ik graag jullie boek zou willen lezen. Om terug aan te nemen wat er wel is.

Nel Aanhane -

Dat lijkt mij een heel mooi boek. Zeker als moeder en ook dochter.

gerda -

lijkt me heerlijk dat met je moeder te kunnen delen. heb die mogelijkheid helaas niet gehad. maar lijkt me leuk om daar over te lezen

Reageer ook