fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nienke: “Wil niet meegenieten met de nieuwe hobby van mijn zwager”

Nienke en haar zus Pauline zijn goede vriendinnen. “Eigenlijk is alles met haar een feestje. Ze is lief, zorgzaam en heel grappig. Ik vind haar een geweldig leuke moeder voor haar drie kinderen en ze staat altijd voor iedereen klaar. Familieverjaardagen, feestdagen en andere get togethers zijn daardoor heel gezellig. Zo ook deze Pasen. Alleen had haar man een minder goede actie…” 

Liever weer aan het werk

Evert, de man van Pauline, is een stuk ouder dan zij. “Hij is vijftien jaar ouder en zit in een dikke midlife crisis. Vorig jaar werd hij ontslagen en sindsdien zit hij nog steeds thuis. Ze hebben genoeg geld, dus daar hoeft hij het niet voor te doen. ‘Ik wacht tot er weer wat leuks op mijn pad komt’, zegt hij vaak. In mijn ooghoek zie ik Pauline dan zuchten en met haar ogen rollen. Zij ziet hem liever weer aan het werk, want thuis wordt ze hondsdol van hem.”

Nieuwe hobby

Pauline is dan ook wat blij dat haar man sinds kort een nieuwe hobby heeft. “Hij is fanatiek aan het wielrennen. Heeft een peperdure fiets en een loeistrak pakkie gekocht, vertelde Nienke. Zij moet er enorm om lachen en is al lang blij dat hij niet meer de hele dag op de bank zit. Begrijpelijk.”

Feest van jewelste

Dit weekend vierde de familie van Nienke en Pauline samen Pasen. “We vierden het bij mijn ouders met alle kinderen, kleinkinderen en aanhang. Iedereen bracht één of twee gerechten mee. Mijn ouders zorgden voor feestelijke drankjes en de kleine kinderen zochten paaseieren. Een feest van jewelste!”

Meteen na het fietsen

Toch is er iets wat Nienke dit jaar nogal tegenstond. “Evert is nu zo met fietsen bezig, dat hij zijn vaste zondagochtend-rondje niet wilde afzeggen. Nienke vertelde al dat haar man wat later zou zijn en dat hij meteen na het fietsen door zou komen. Ik wist niet dat ze dit zo letterlijk bedoelde; vlak voordat we aan tafel gingen parkeerde Evert zijn racefiets voor de deur.”

Gewoon eten

Met een bezweet lijf, strak fietspak en modderige fietsschoenen, neemt Evert plaats aan de paastafel. “Mijn moeder bood nog aan dat hij eerst even kon douchen en dat we gewoon even zouden wachten met eten. ‘Nee joh, ik heb honger als een paard. Laten we gewoon lekker gaan eten’, antwoordde hij. Zelfs toen mijn zus tegen hem zei dat hij nogal stonk, bleef hij bij zijn standpunt: ‘ik hoef niet te douchen’.”

Je ziet alles

Niet alleen de zweetgeur zorgt ervoor dat Nienke baalt van de hobby van haar zwager, ook zijn strakke fietspak zorgt voor afleiding. “Mijn ogen worden daar gewoon de hele tijd naartoe getrokken. Het zit zo strak dat je alles kunt zien zitten. Evert is een lieverd, maar zijn zaakje is nou niet bepaald iets waar ik tijdens de paasbrunch op zit te wachten. Mijn zus is al lang blij dat haar man weer iets om handen heeft en laat het dus gaan.”

Alleen maar wielrennen

Tot slot vindt Nienke het vervelend dat haar zwager alleen nog maar over wielrennen kan praten. “Hij heeft op dit moment geen werk en dat fietsen houdt hem dus enorm bezig. Natuurlijk vind ik het leuk om even te horen welk rondje hij heeft gefietst, maar ben echt niet geïnteresseerd in de statistieken van zijn wielren-app. Evert is vrij luidruchtig en zit graag op de praatstoel. Nu dat alleen nog maar over wielrennen gaat, merk ik dat dit de sfeer aan tafel weinig goed deed. Die man moet gewoon weer aan het werk. Kan ik het maken dat tegen hem te zeggen?”

Afbeelding: Shutterstock 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Petra van Dorp -

Eens met Joris. Wat is dat voor een oetlul die stinkend en zwetend aan tafel gaat zitten en daarmee over iedereen heen walst? Is zijn vrouw dan zo dolgelukkig met dat hij de hort op is dat ze niet eens meer de moeite doet om hem daarop te wijzen (en hij blijkbaar zo egocentrisch is dat hij daar niet naar luistert?). Bah!

Joris -

Natuurlijk kun je dat tegen hem zeggen. Niet te subtiel, want zelfs expliciete hints t.a.v. een douche na het sporten komen niet over.

Overigens, zijn zak is toch niet te zien als hij gewoon aan tafel zit? Verder is het wel uiterst vreemd, smerig en asociaal om ongewassen en in gore kleding en met vuile schoenen ergens aan te schuiven.

Reageer ook