fb
Damespraatjes Damespraatjes

Brandy: ‘Mijn vriendin komt met haar hele gezin logeren en ik zie er zo tegen op’

wil niet dat mijn vriendin komt logeren

Toen Elke naar San Francisco verhuisde, moest Brandy wel een traantje laten. Ze mist haar vriendin enorm. “En nu komt ze naar Nederland en heeft ze gevraagd of ze bij mij kan logeren. Met haar drie kinderen….”

‘Ik vertrek naar San Francisco, Bran!’ Brandy hoort het haar vriendin nog zeggen. “Elke en ik waren partners in crime. Echte vriendinnen. We hebben zo’n vreselijk leuke tijd gehad en ook toen er vriendjes in het spel kwamen, bleven wij samen onvoorwaardelijk.” Vriendjes werden mannen en studentenkamers werden deftige huizen, maar nog steeds waren Elke en Brandy hartsvriendinnen. Het viel Brandy dan ook rauw op haar dak toen Elke haar, nu vier jaar geleden, vertelde dat ze voor onbepaalde tijd naar San Francisco zou verhuizen omdat haar man daar kon werken. “Ja, te gek natuurlijk, zo’n kans laat je niet lopen, maar jeetje San Francisco ligt nou niet bepaald naast de deur.”

We bellen elke dag he?

Het afscheid viel Brandy zwaar. Heel zwaar. “De dag voordat Elke zou vertrekken met man en drie kinderen, aten we voor het laatst samen. Mijn man Simon had het er ook moeilijk mee want met zijn vieren hebben we ook een super leuke klik. Bovendien kan Simon heel goed met de kinderen van Elke, die zijn ook dol op hem.” Beloftes als ‘we bellen of appen elke dag’ bleken niet loos te zijn: de vriendinnen hebben veel contact. “Misschien niet elke dag, maar toch wel om de dag. Omdat het tijdsverschil nog wel eens in de weg zit, spreken we audio’s voor elkaar in. Zo blijven we op de hoogte van elkaars leven en dat vind ik fijn.”

Je bent altijd welkom

Elke heeft het onwijs naar haar zin in San Francisco en Brandy snapt dat. “Simon en ik zijn vorige zomer bij haar op bezoek geweest en dat was zo leuk. Heerlijk om mijn vriendin weer in het echt te knuffelen en om te zien hoe ze daar nu leeft met haar gezin. De kinderen, twee jongens en een meisje, hebben het prima naar hun zin en passen zich moeiteloos aan. Elke kan vanuit Amerika haar freelance werk ook doen, maar ik zie dat ze vooral aan het genieten is en dat is zo fijn.” Natuurlijk zei Brandy bij het afscheid in San Francisco dat Elke altijd welkom in haar huis in Nederland was. “Ja dat zeg je toch al gauw. Maar of ik nou echt bedoelde dat ze welkom met man en kinderen was… ik geloof het niet.”

O god, de kids komen mee

Want hoewel Brandy dol op haar vriendin is, is ze aan de andere kant ook op haar rust gesteld. “Simon en ik hebben bewust geen kinderen en genieten van onze rust en vrijheid. Eenzaamheid en stilte heb ik nodig om mijn hoofd tot rust te laten komen. Toen ik Elke laatst op haar gesproken boodschap hoorde juichen dat ze met de kinderen naar Nederland komt, maakte mijn hart een sprongetje. Heerlijk! Ik zou weer eindeloos kunnen bijkletsen met mijn vriendin.” De vreugde sloeg om in twijfel toen Elke er achter aan zei dat haar kinderen ook mee komen en of ze dan gebruik mocht maken van haar uitnodiging bij haar en Simon te logeren.

Waarom niet bij haar moeder?

De paniek sloeg Brandy om het hart. Het huis waarin ze met Simon woont is groot genoeg, daar gaat het niet om. Maar het idee dat er drie, beste wel drukke kinderen tien dagen lang in haar huis bivakkeren vindt ze weinig aantrekkelijk. “Ik dacht eigenlijk dat Elke bij haar moeder zou logeren maar dat kan niet want haar moeder zit in een verbouwing dus als Elke met haar kinderen aankomt, kunnen ze daar niet terecht. Een hotel met drie kinderen voor tien dagen is niet te doen, dus ik snap haar vraag bij ons te logeren heel goed. Maar sinds ze het heeft gevraagd, zit ik met een knoop in mijn buik. Als Elke alleen zou komen, was het voor mij geen probleem geweest. Maar vier man opeens in mijn huis, trek ik geloof ik niet. Eerlijk gezegd ik wil niet dat mijn vriendin komt logeren. ”

Ik heb niets met kinderen

Natuurlijk heeft ze tegen Elke gezegd dat ze het zo fijn vindt om haar weer te zien. “Geen woord van gelogen, want ja, ik wil haar heel graag weer zien. Ik mis haar zo. Ik had het zo fijn gevonden als ze gewoon alleen naar Nederland zou komen, dan was er niets aan de hand geweest.” Maar zo’n feest is het niet en Elke is juist blij dat ze haar kinderen weer mee kan nemen naar Nederland. “Dat snap ik ook heel goed. En begrijp me niet verkeerd: ik heb niets tegen haar kinderen, maar ik heb in het algemeen niets met kinderen. Het is niet voor niets dat Simon en ik heel bewust hebben gekozen om niet aan kinderen te beginnen.”

Mijn man kijkt er wel naar uit

Simon kijkt uit naar de komst van Elke en haar kids; hij is dol op ze en kan niet wachten om lekker te voetballen met die gasten. “Simon heeft al leuke plannetjes gemaakt om met de kinderen leuke dingen te gaan doen. Het schema ziet er vol en gezellig uit, maar ik krijg er de zenuwen van. Soms denk  ik wel eens dat Simon diep in zijn hart wel kinderen had gewild maar het maar zo liet om dat ik stellig was in mijn keuze. Ik zou blij moeten zijn dat er drie kinderen komen waar hij allemaal leuke dingen mee kan doen, maar ik ben het niet.”

Ik wil niet dat mijn vriendin komt logeren. Wat moet ik nou?

Aanvankelijk had Simon nog wel begrip voor de nervositeit van zijn vrouw, maar inmiddels is hij er klaar mee. “Het komt hier op neer dat ik niet zo moet zeuren. Wat is nou tien dagen op een mensenleven? Helemaal als je weet hoe leuk je vriendin het vindt om met haar kinderen bij jou te logeren? Ik merk dat Simon steeds geïrriteerder raakt als ik mijn twijfels en angsten over het aankomende bezoek uit. Hij vindt dat ik me maar over mijn angsten heen moet zetten. Maar ik weet niet hoe ik dat moet doen. Ik vind dit zo vreselijk moeilijk.”

Wat zou jij doen als je in de schoenen van Brandy zou staan? Zou je proberen je erover heen te zetten? Of snap je heel goed dat ze er moeite mee heeft dat haar huis tien dagen lang het decor van drukke kinderen, veel rommel en een lieve, maar almaar kletsende vriendin is? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Hanneke’s man had 13 affaires: “Hij pakte alles wat los en vast zat”

man affaires

Met tranen in haar ogen, laat Hanneke mij haar trouwalbum zien. “Wat was ik toen gelukkig met Robert…” zucht ze. “We waren echt heel erg verliefd en ik had me toen nooit kunnen bedenken dat we vandaag hier zouden staan. Twee zoons, gescheiden en 10 jaar van mijn leven weggegooid….. Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

14 reacties

Hanneke -

Begrijp het heeel goed,lang geleden altijd veel logees.
Hard werken ervoor,hard erna.
Schoon maken,enz…
Mijn oplossing toen was , laat alles maar over me heen komen.
Mijn les geleerd, goed nadenken voor je iets zegt.
Bv.kom je bij ons eten?, gevolg komende week komen ze met 6 personen bij jou eten.
Als mensen uit Amerika weer eens contact zoeken, denk ik, die willen logeren.
Nou mij niet gezien, zelf ga ik altijd in een hotel,als het zo uitkomt.

Astia -

Wat een aansteller ben je zeg. 10dgn pffff, waarvan ze ook niet elke dag bij je zullen zijn en ook elders hun plezier zullen zoeken.
Zelfs je man heeft er geen moeite mee.
Als ik je vriendin was geweest en dit wist dan had ik per direct mijn vriendschap beeindigd. Sorry ben normaal niet zo direct en begripvol, maar dit is absurd.

Marianne Koopman -

Kom op, zeg. Tien dagen. Niet mekkeren. Lekkere vriendin ben jij.

Laura -

Dit klinkt misschien raar maar ik zou overwegen om zelf 10 dagen in hotel te gaan zitten. Een plek om jezelf terug te trekken en vakantie gevoel te ervaren (als je er toch zit doe dan hotel waar je altijd al eens naar zou willen) maar tegelijk kun je wel veel optrekken met je vriendin. Terwijl Simon en haar kinderen voetballen kunnen jij en Elke dan naar sauna in jouw hotel 🙂 Beste van twee werelden misschien. Als het te duur is kun je Elke vragen iets mee te betalen. Wil ze vast wel…

Fa -

Je vond het wel leuk om zelf te gaan logeren maar andersom? Lekker hypocriet ben je, die Kids waren daar toch ook!

Paula -

10 hele dagen! Wat een feest! Geniet en zeur niet. Maak desnoods afspraken over rustmomenten. Als ze echt zo’n goede vriendin is weet en begrijpt ze dit. En ze zijn echt niet alle dagen thuis hoor, ze gaan ook op pad. Je bent vast niet de enige die ze willen zien. Kom op, je kan het!🙂

Germaine -

Heel herkenbaar. Heb alle begrip voor je en je mag echt je grenzen aangeven.
Ik kreeg ooit onverwacht telefoon dat mijn buitenlandse vrienden naar België kwamen en ook bij mij wilden logeren. Ik was helemaal in paniek. Heb moeten liegen en gezegd dat ik net die periode zelf in het buitenland zat. Met schaamte maar wat een opluchting… Ik had het fysiek niet aangekund hen met 3 te ontvangen… De oplossing die ik sindsdien heb voor logies van 1 of 2 nachten. Heb in de tuin caravan geplaatst. Zodat zowel zij als ik ons kunnen terugtrekken voor wat ademruimte. Vrienden vinden het super en leuk en geeft vakantiegevoel. We ontbijten dan samen in de caravan. Ik heb dan in huis alle ruimte voor mezelf. Egoïstisch? Nee… Jij weet zelf wat je aankan… En mijn vriendschap met mijn buitenlandse vrienden is er nog steeds. Ze hebben onder hun 3 leuke tijd gehad en goede logies gevonden..
Ik ben nog steeds blij met mijn keuze… Liegen is wel jammer maar een nee zouden zij begrepen hebben als… We zijn niet welkom… Sukses…

Julia -

Maak een mindset en denk vooral dat je het heel leuk en fijn zult hebben, en dan heb je misschien 10 dagen ééns niet de controle zoals je dat blijkbaar wel wilt, en probeer dingen los te laten, dat heet LEVEN

Danielle -

Plan vooral ook rustmomenten voor jezelf in. Ga naar yoga 2x per week bijv. Laat je man iets met de kids doen en ga jij lekker met je vriendin naar de sauna. Vraag je vriendin ook naar haar schema. Oma kan vast ook een dagje met de kinderen naar de dierentuin of iets dergelijks en dat ze daar dan ook eten.
Maak ook he eigen plekje ergens in huis, koop een noice cancelling hoofdtel met spotify en schakel op je slaapkamer dagelijks een uurtje af.
En trek er vooral op uit.
10 dagen is best lang, ik heb zelf 4 kids ;), en snap als je het niet gewend bent dat het best intens is.
Maar je man heeft er zin in: geef m dan ook vooral dat plezier 😉 en schep daarmee ruimte voor jezelf.

Flora -

Denk eens in jaren terug viel er een vliegtuig uit de lucht ..toen waren al die mensen hun vrienden kwijt.. echt iemand kwijtraken kan van het ene moment op het anderen. Wat andere zeggen klopt deze familie willen ook andere mensen ontmoeten dat ze dat buiten de deur doen.. plus jij kan op tijd naar bed ..ga eens lunchen met je vriendin. Laat je man eens naar het bos gaan met de kinderen en lekker pannenkoeken eten buiten de deur.. er zijn zoveel mogelijkheden .. meid geniet van het samen zijn xx voor je het weet is het voorbij groetjes Flora

Kali -

Het zijn maar 10 dagen. Koester die vriendschap en verpest hem nu niet door dit soort angsten. Plan wat rust momenten en geniet vooral van de tijd samen. Het leven kan soms onverwacht kort zijn, dus zonde om mooie momenten te laten overschaduwen door angst en onzekerheid.

Bert -

Intussen rekenen ze er al op dat ze kunnen komen, dus terugdraaien wordt lastig en zal ook vrijwel zeker comsquenties hebben voor de relatie met je viendin. Maar dat betekent niet dat je niks kunt doen om toch wat rust te creeren voor jezelf in die 10 dagen.

Misschien kun je samen met je vriendin halverwege hun verblijf een weekendje naar een spa gaan en de mannen voor de kinderen laten zorgen. Jij hebt extra quality time en even rust van alle drukte.

Verder kun je goede afspraken maken. Bijvoorbeeld dat je je iedere avond op tijd terug trekt in je slaapkamer om even tijd voor jezelf te hebben.
Het is natuurlijk helemaal ok dat je tegen je vriendin zegt dat je best zult moet wennen aan zo’n vol huis. Dat zal ze ook best begrijpen.

Onthou ze zijn er 10 dagen, maar je hoeft er zeker niet 10 dagen bij elkaar op de lip te zitten. Ze zullen zelf ook ander mensen willen zien nu ze in Nederland zijn. Haar moeder zal natuurlijk ook graag tijd doorbrengen met haar dochter en kleinkinderen. Spreek met je viendin af dat ze dat dan niet bij jou thuis doet en neem die tijd zelf even om tot rust te komen.

Kortom, maak een planning, creeer rust en probeer er toch van te genieten. En je weet vanaf het begin: na 10 dagen keer de rust weer terug, Succes!

Angelique -

Je vriendin is blij, je man heeft plannen met de kinderen, je hebt de ruimte in huis…
Wat zéúr je dan?
TIEN DAGEN …Nou en…

Joris -

Je hebt ze uitgenodigd, je hebt de ruimte én het gaat om 10 dagen. What’s the big deal?

Reageer ook