fb
Damespraatjes Damespraatjes

Welke vorm en kleur leesbril staat het beste bij jouw gezicht? Zo kom je daar achter!

welke leesbril

Zijn die lettertjes nou zo wazig of zijn mijn ogen nou zo slecht? Je beweegt het boek verder van je af en komt erachter dat je het dan wel kunt lezen … Het zijn dus je ogen! Kan jij je het eerste moment waarop je je realiseerde dat je een leesbril nodig had nog herinneren? Veel vrouwen vinden het in het begin helemaal niks en stellen het zo lang mogelijk uit. Niet slim, want je doet jezelf er echt mee tekort! Gun jezelf die leesbril én kies een model waar jij heel vrolijk van wordt. Je kunt het namelijk zien als een teken van ouder worden, maar je kunt het ook aangrijpen als kans om een mooi nieuw accessoire uit te zoeken!

Leesbril kiezen

Als je dan toch een leesbril nodig hebt, dan kan je dat het beste ook maar gewoon heel goed aanpakken. Geen onbenullig brilletje van het tankstation dat zowel lelijk als slecht is, maar gewoon een leesbril die er goed uitziet en doet wat hij moet doen. Wist je trouwens dat het vrij eenvoudig is om een mooie leesbril te kiezen die bij de vorm en kleur van jouw gezicht past? Goed om dit te weten, want op deze manier kan je zelfs online een leesbril kopen waarvan je weet dat hij je goed zal staan.

Lees ook: Hoe laat je met make-up je lippen voller lijken? 

Warm versus koel

Wist je dat jij een warm of een koel type kunt zijn? Nee, dit heeft niks met jouw temperatuur te maken, maar het zegt iets over de kleur van je huid en haar. Warme types hebben vaak een perzik- of geelachtige huidskleur en kastanjebruin, goudbruin of goudblond haar. De huid van koele types heeft een meer roze, rode of blauwe ondertoon en het haar is meestal zwart, grijs of asblond.

Als jij een warm type bent, dan passen brilmonturen met kleuren als bruin, bordeaux rood, koper of goud goed bij jou. Ben jij een koel type? Dan zijn monturen in de kleuren zwart, zilver, blauw of grijs mooier. Natuurlijk zijn geen vaste regels en kan je afwijken van deze kleuradviezen, maar veel mensen geeft het wel houvast bij het kiezen van de kleur van het montuur!

Lees ook: Dit is de maand waarin we het lichtst zijn

Vorm van je gezicht van invloed op leesbril

Gezichten hebben over het algemeen één van deze zes basisvormen: rond, ovaal, vierkant, driehoek, rechthoek en hart. Bij elke van deze vormen past een bepaald montuur het beste. Uiteraard is ook dit weer ‘op papier’ zo en kan je afwijken indien gewenst. Maar handig om te weten is het wel!

Heb jij een rond gezicht, dan staan waarschijnlijk rechte en hoekige brillen het leukste. Bij een rond gezicht kan je een grote, ronde bril het beste vermijden. Bij een ovaal en een hartvormig gezicht staan bijna alle monturen heel leuk, probeer bijvoorbeeld eens zo’n cool cat eye montuur! Als jij een vierkant, rechthoekig of driehoekig gezicht hebt, dan zijn brillen met ronde vormen vaak erg flatterend. Vierkante en rechthoekige brillen zijn in dat geval helaas vaak minder mooi.

Lekker zelf een leesbril kiezen

Dit artikel bevat heel veel tips en adviezen! Maar kijk uiteindelijk ook naar wat JIJ mooi vindt. Misschien ga jij met een koele huidtoon toch voor een bordeauxrode leesbril? Zou maar zo kunnen dat hij jou prachtig staat.

Meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook