fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe laat je met make-up je lippen voller lijken? Visagiste Xelly onthult het geheim!

Volle lippen zijn prachtig! Het is dan ook niet gek dat steeds meer vrouwen ervoor kiezen ze iets te laten opvullen met een tijdelijke lipfiller. Hoewel ik er zelf ook absoluut weleens over gedacht heb om dit te doen, merk ik dat ik toch enorm twijfel. Bij twijfel zeker niet doen, zeg ik altijd! En al helemaal bij cosmetische ingrepen. Gelukkig is er ook een andere manier om je lippen voller te laten lijken: door het gebruik van de juiste make-up. 

Lippen overlijnen

Het ‘overlijnen’ van de lippen kan ervoor zorgen dat je lippen optisch een stuk groter lijken. Maar, wanneer je het nét niet goed doet, kan het er juist een stuk minder mooi uitzien dan je eigen lip. Visagiste Xelly maakte een video waarin ze stap voor stap uitlegt hoe je je lippen kunt overlijnen. Lees en kijk mee!

1. Stimuleer de doorbloeding van je lippen. Hierdoor worden ze automatisch al wat voller en roder. Wees wel voorzichtig met je lippen, de huid is namelijk dun en kwetsbaar. Ga dan ook niet met een tandenborstel tekeer, maar knijp of bijt zachtjes in je lippen. Met de nadruk op zachtjes!

2. Creëer een mooi canvas door om je lippen wat concealer aan te brengen. Dit kan je gewoon rustig blenden met je vingers. Het is niet erg als er een beetje concealer op je lippen komt.

3. Neem een mat(!) lip-potlood die één a twee tinten donkerder is dan je eigen lippen. Ga niet donkerder dan dat, want het is wel een beetje uit om een duidelijk donker randje te zien. Slijp hem voordat je hem gebruikt; met een scherpe punt kan je een mooi, strak contour kunt tekenen.

4. Bij het tekenen kan je kiezen om van de binnenkant van de lip naar buiten te werken of om van de buitenkant naar de binnenkant te werken. Trek je lippen strak. In het midden van de bovenlip teken je hem wat voller, richting de zijkant van de mond teken je hem juist wat rechter. Pas er mee op dat je hem richting de zijkant niet rondtrekt, dit geeft het effect van een donut-lip. En dat is niet mooi en natuurlijk! In de hoekjes van de lippen trek je het lijntje een heel klein beetje omhoog, zodat het een vriendelijke uitstraling krijgt.

5. Kleur de rest van de lippen ook in met de lip liner. Je lippen lijken nu al een heel stuk voller dan ze daadwerkelijk zijn!

6. Stift de lippen met een kleur die heel erg op die van de liner lijkt, maar die nét iets lichter is. Dit maakt het effect nog mooier.

7. Het kleine randje van je echte lip, matteer je met een beetje losse poeder. Het glimmende randje van je echte lip verraadt namelijk vaak waar jouw echte lip begint.

8. Met vloeibare concealer trek je boven de lipliner op de bovenste lip een heel dun glimmend randje. Let op: doe dit pas op het einde! Als de glow te ver naar beneden is aangebracht, verraadt dit ook de plek van jouw echte lip.

9. Met een iets donkerdere contour-kleur, breng je een subtiele schaduw aan onder de onderste lip. Ook dit versterkt het effect.

Bekijk de video

Als je dit voor het eerst gaat doen, is het zeker aan te raden om de video van Xelly te kijken! Ze legt het waanzinnig goed uit én laat het stap voor stap zien. Ook fijn: je kunt elke keer even op pauze drukken. Ik heb in ieder geval al heel veel zin om dit te gaan proberen!

Praat mee

Is dit iets voor jou? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook