fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf weetjes over griep en waarom mannen meer kans hebben op griep

Vorig jaar stierven in totaal ruim 65.000 mensen. Dat waren er ruim 8.600 meer dan verwacht. We hadden toen de langdurigste griepgolf ooit gemeten in Nederland.   Zelfs mensen die ingeënt waren tegen de griep kregen er toch mee te maken. Hoe kan dat? Lees het hieronder en lees ook nog een paar andere griepweetjes:

  • Er is sprake van een epidemie als meer dan 51 op de 100.000 mensen griep hebben.
  • “Knuffelen kan mensen weerbaarder maken tegen griep” dat beweren Amerikaanse wetenschappers in nieuw wetenschappelijk onderzoek. Als mensen weinig ruzies hebben en relatief vaak worden geknuffeld lijken ze minder vatbaar voor griep.
  • “Mannen hebben meer kans op griep”. Door een hoog testosterongehalte hebben zijn een zwakker immuunsysteem, aldus wetenschappers van Stanford University. Gespierde mannen, wiens lichamen vol zitten met geslachtshormonen zouden de grootste kans hebben om ziek te worden.
  • Bij het grootste deel van de mensen die vorig jaar griepklachten hadden was er sprake van de A(H3N2)-variant, ook wel de Amerikaanse griep genoemd.
  • De Amerikaanse griep kwam in maart 2014 richting Nederland en was niet opgenomen in het griepprik vaccin. Dit verklaart mede het grote aantal griepgevallen ook onder mensen die wel zijn gevaccineerd.

Ben jij geveld door de griep of heb je nog meer weetjes over de griep, plaats het dan hieronder als reactie.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook