fb
Damespraatjes Damespraatjes

WC-papier op? Dit zijn je alternatieven!

Nou, lekker dan. Afgelopen vrijdag is de Nederlander aan het hamsteren geslagen… Ingeblikt eten, pasta, rijst, aardappelen, groente, vlees, brood en we-papier. Vooral heel veel wc-papier. Wij als overtuigde niet-hamsteraars hebben dit niet gedaan. En daar hebben we toch wel een beetje spijt van gekregen, toen ons wc-papier op was. En er hier in de supermarkt geen rol meer te krijgen was…

Nu het Nederlandse wc-papier op z’n zachtst gezegd niet optimaal over de mensen is verdeeld, hebben we twee kampen. Kamp één heeft wél groots ingeslagen en zou de rest van het jaar genoeg papier moeten hebben. Kamp twee, heeft niet groots ingeslagen en dreigt nu zonder te zitten. Geen fris idee! Aangezien wij ons momenteel in kamp twee bevinden, leek het mij een goed idee om alvast op zoek te gaan naar alternatieven.

1. Keukenrol of papieren zakdoekjes

Keukenrol en papieren zakdoekjes lijken enorm op wc-papier en zijn daarom erg geschikt om mee af te vegen. Let op: je mag keukenrol en papieren zakdoekjes niet zomaar door de wc spoelen. Dit kan voor nare verstoppingen zorgen en dat wil je natuurlijk niet. Dit kun je oplossen door een prullenbakje naast de wc te plaatsen, waar je het papier in kunt doen na het afvegen.

julian-paolo-dayag-WIZS-4X4XG4-unsplash

2. Kranten

Het afvegen met kranten is een oud trucje! Het is wel aan te raden de kranten eerst wat zachter te maken. Scheur een stuk krant af, vouw het dubbel en wrijf het tussen je handen. Hierdoor neemt de stugheid af en wordt afvegen makkelijker. Ook kranten mag je niet door de wc spoelen.

tim-mossholder-H6eaxcGNQbU-unsplash

3. Babydoekjes of vochtige toiletpapier

Babydoekjes en vochtig toiletpapier zijn goede en frisse alternatieven voor wc papier! Houd ook hierbij in je achterhoofd dat je deze niet altijd door de wc mag spoelen. Staat er een tekentje van een wc met een streep erdoor op de verpakking? Dan mag je het niet doorspoelen. Staat er een tekentje van een wc zonder een streep erdoor op de verpakking? Dan mag je het wel door de wc spoelen.

Schermafbeelding 2020-03-16 om 11.43.26

4. Waterslang

In veel andere landen is het heel gebruikelijk om met water je billen schoon te spoelen na het doen van een grote boodschap. In Nederland vinden wij dat soms een beetje vreemd, maar effectief is het wel. Heb jij een kraan in de wc hangen en kan je hier een slang op aansluiten? Dan is dit ook een mogelijkheid.

Schermafbeelding 2020-03-16 om 11.32.46

5. Wattenschijfjes

Is de nood echt aan de man? Dan kan je altijd nog (grote) wettenschijfjes gebruiken om mee af te vegen. Ook dit is niet ideaal, maar iets is in de meeste gevallen beter dan niets… Wattenschijfjes mogen net als een deel van de bovengenoemde opties niet door de wc gespoeld worden.

Schermafbeelding 2020-03-16 om 11.33.55

6. Natte washand

Afvegen met een nat washandje is ook een goede mogelijkheid. Het nadeel hiervan is natuurlijk dat je de washand liever niet weggooit, maar dat het ook niet een heel lekker klusje is om hem schoon te maken. Gebruik je een washand om mee af te vegen, spoel hem dan eerst een beetje schoon met de hand en was hem daarna op 90 graden. Was ook goed je handen met zeep.

Schermafbeelding 2020-03-16 om 11.34.23

Praat mee

Weet jij nog andere dingen waarmee je kunt afvegen als je zonder wc-papier komt te zitten? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Reageer ook