fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe vaak moet je de wc-borstel vervangen?

Bij ons thuis worden de wc’s twee keer per week helemaal goed schoongemaakt. Niet alleen de pot en de bril worden dan onder handen genomen, maar ook de deurklink, de spoelknop en de rest van de ruimte. Tussen wc-bezoekjes door haal ik ook nog regelmatig de wc-borstel met een scheut chloor door de wc. In een huis met kinderen en waar we vaak gasten en bezoek hebben, houd ik het graag lekker schoon.

Om goed schoon te kunnen maken, heb je de juiste schoonmaakmiddelen nodig. In de wc gebruik ik zowel chloor als allesreiniger. Maar, het is ook belangrijk dat je schone doekjes gebruikt, die je op minstens 70 graden wast na gebruik. Op deze manier dood je alle bacteriën en weet je dat je doekje ook écht schoonmaakt.

Lees ook: Al jaren verkeerd: Zo hang je een wc-blokje dus in de wc

Niet alleen de doekjes moeten schoon zijn bij het schoonmaken, ook een schone wc-borstel is belangrijk bij het onder handen nemen van de pot. Ik stond er eigenlijk nooit bij stil, maar ook deze moet schoongemaakt en soms vervangen worden.

Hoe maak je hem schoon?

Hoewel ik natuurlijk het liefste elke week een nieuwe wc-borstel zou kopen, is dat financieel niet te doen. Gelukkig kan je hem ook schoonmaken en hoef je hem niet direct te vervangen. Dit doe je door hem na gebruik twee keer om te spoelen in de wc. Leg hem daarna gedurende 20 minuten in een emmer met bleek en water. Spoel hem daarna weer om. Op deze manier hoef je hem een stuk minder vaak te vervangen!

Wanneer vervang je hem?

Het rekken van de levensduur van de borstel kan je niet eeuwig blijven doen. Hoe vaak je hem moet vervangen is echter helemaal afhankelijk van hoe vaak jij hem gebruikt. Gezinnen die veel samen thuis zijn zullen vaker een nieuwe borstel nodig hebben dan singles die vooral buiten de deur leven. Het is dan ook belangrijk goed naar de borstel te kijken. Heb je een witte borstel? Dan zegt de kleur veel over de staat waar hij in is. Begint hij te verkleuren en wordt hij oranje-geel? Dan is het tijd voor een nieuwe! Ook wanneer de haren vettig worden en tegen elkaar blijven plakken, is het tijd voor een nieuw exemplaar.

Hoe vaak vervang jij de wc-borstel?

Hoe vaak maak jij de wc schoon? En hoe vaak vervang je de borstel? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Joris -

Het is dan ook een schijt-onderwerp. Zowel letterlijk als figuurlijk.

Wc eend -

veel reacties hier. Het leeft niet echt bij de mensen………

Reageer ook